Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (11.9.2008 15:05:08)

... obstaja rešitev![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Danes sm odkrila dolgozrnat nebrušen perboiled riž. Če kuhaš, tako kot piše, so zrna riža ravno prav kuhana, črvsta, nelepljiva. Riž je zelooo dobrega okusa.
Jaz sm prav navdušena.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pa tud cena je zlo nizka- za zavitek "bali quick" riža sm odštela le 0,95 evra.

Ta riž je zelo zdrav, bogat z vlakninami. Ne vsebuje glutena ali holesterola.

Jaz ga ne zamenjam več![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




pokica_ -> RE: Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (11.9.2008 15:36:02)

Ta rešitev je super.
Obstaja pa še ena "finta", da se riž ne razkuha,...velja za kakršenkoli riž in sicer, ko ga zaliješ z vodo, mora vreti samo 6-7 min, nato ga odklopiš iz štedilnika in pustiš pokritega počivati 5-10 min. Riž je lep in neprekuhan. Jaz imam steklokeramično ploščo, ki ostane še nekaj časa po izklopu segreta, tako ga riž vre samo 5-6min in nato kar pustim pokritega na plošči še nekaj časa.





mojsoncek -> RE: Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (11.9.2008 16:57:52)

Basmati se tudi nikoli ne razkuha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bodoča -> RE: Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (11.9.2008 19:11:07)

Meni je "striček" Bens zakon in se mi nikoli ne razkuha.




taška30 -> RE: Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (11.9.2008 21:40:30)

Super.
Ampak moram komentirat tole:
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica
Ne vsebuje glutena ali holesterola.


Hecno se sliši. Noben riž ne vsebuje glutena, ker je gluten pač beljakovina v pšenici. Holesterola pa sploh nobena rastlina ne vsebuje, nahaja se le v živalih in ljudeh.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Hope2 -> RE: Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (12.9.2008 8:02:21)

IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Super.
Ampak moram komentirat tole:
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica
Ne vsebuje glutena ali holesterola.


Hecno se sliši. Noben riž ne vsebuje glutena, ker je gluten pač beljakovina v pšenici. Holesterola pa sploh nobena rastlina ne vsebuje, nahaja se le v živalih in ljudeh.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]


Tudi meni je to včeraj padlo v oči, pa sem dala veselje zdravemu rižu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Za tiste, ki se jim riž vedno lepi in razkuha... (12.9.2008 11:51:43)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Dobesedno sm prepisala iz embalaže.




Stran: [1]