Dashenka
|
Težko, da boš kaj od tega ujela na TV. Lom valov, tragična zgodba mlade, malenkost omejene Bessy, ki se zaradi nesporazuma v tolmačenju želje njegovega stradalega moža, trdno odloči, da mu bo pomagala na ta način, da bo seksala z drugimi. Sledi tragedija, ki je v stanju čustveno razmetati tudi največje trdokožce. Ne vem a je kdo slišal za Andreja Tarkovskega. Njegovi filmi so mešanica filozofije in čiste umetnosti. Malokomu všeč, vendar vredno vztrajanja. IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Težko, da boš kaj od tega ujela na TV. Lom valov, tragična zgodba mlade, malenkost omejene Bessy, ki se zaradi nesporazuma v tolmačenju želje njegovega stradalega moža, trdno odloči, da mu bo pomagala na ta način, da bo seksala z drugimi. Sledi tragedija, ki je v stanju čustveno razmetati tudi največje trdokožce. Ne vem a je kdo slišal za Andreja Tarkovskega. Njegovi filmi so mešanica filozofije in čiste umetnosti. Malokomu všeč, vendar vredno vztrajanja. No, vidva mladca (Uff matr sem stara) Jaz sem Pred dežjem gledala v CD, mislim, da je bila naša celo premiera, z možem so nama solze lile po obrazu (on redko kdaj spusti kakno solzo). Še dobro se spomnim, da sva bila po predstavi zmenjena v Drami, in da sva odhorakla naravnost domov v smrtni tišini . Lom valov sem ledala na Liffu, tudi grozno žalosten film. Tega res ne bi mogla ponovno gledat, medtem ko Pred dežjem komot. Tarkovski. No z njim sem se pa srečala 1982 ali je bilo1983 na prvem festivalu ZF fila, ki je nekaj dni, mogoče celo en teden potekal v CD. To je bilo še milijon svetlobnih let pred videorekorderji in VHS, vsaj v pri nas v ex-jugi. In sem -prosim lepo kot 15 letna smrklja zdržala 5 ur (z anim ali dvema odmorma) celo, ta dolgo verzijo Solarisa, ki je bila za nameček že simultano prevajana.
|