Pixie
|
Punce, meni se bo kmalu zmešalo. Moja srčica se je v začeku decembra (pri 5,5 meseca - sedaj je stara 8,5 meseca) odločila, da mora mamica ponoči telovadit. In me je začela zbujati na 1 uro, na 2 uro (v tem primeru sem čisto nora od veselja), včasih pa tudi na manj. Pa smo probali vse - jo nosili po rokah, jo pustili v posteljici in jo tolažili v njej, jo pustili jokati in hodili k njej vsakih 5 minut. Pa nič. Primer naše noči (današnje): 19.00 - kopanje 19.20 - dojenje dokler ne zaspi 19.50 - spi 21.05 - jok, čisto se razbrca, mami me mora samo pokriti, pa spim naprej 22.00 - jamranje, mami tolaži me (je posteljici in uspe mi jo potolažiti, ne da bi jo dvignila) 23.00 - spet malce jamranja, mami tolaži me (hvala bogu zopet v posteljici) 00.05 - sedaj pa imam dovolj, mami kje si - mami pa jo da na zizo in mala najprej malce pomalica, potem pa se crkla od 00.30 (samo bog ne daj, da mi vzamete zizo) ko se mamici ob neštetem poskusu, da bi ji vzela bradavico, zamegli pred očmi in ji odločno vzame zizo - potem pa en jokec, se obrne stran in spi (seveda pri meni v postelji) - pa jo vzamem v naročje, jo še malo pozibam, pa hop v njeno posteljo 00.45 - kje sem, kdo me je dal v to posteljo, hočem mami, uvaaaa - mami pa je imela neke vzgojne ideje in jo je pustila v posteljici, jo nekaj tolažila, dete pa se je čisto razbudilo in ni hotelo zaspati, nekaj časa je raziskovala posteljico, potem pa se je naveličala in je jokala tako glasno, da je verjetno zbudila vse sosede - mami pa se po 1,5 uri matranja vda in jo vzame iz posteljice, jo zopet priklopi na zizo, mala pa ob potolaženem hlipanju srečna zaspi ob 01.45 03.45 - zopet sem budna, mami pa jo zopet priklopi na zizo in od utrujenosti zaspi do 04.45 - ko se zbudim, mala še vedno nekaj vleče (imam pa jo na sumu, da je tudi ona zaspala vmes, vendar se je predramila pred mano in sedaj zopet uživa na svoji zizi) - sedaj mi uspe prej dobiti nazaj svojo bradavico - mala zaspi, vendar se mi je ne da dajati nazaj v njeno posteljico, tako da spi pri meni 06.30 - budni smo (vmes so seveda malo jamrali, pa me je mami potolažila z božanjem) Tako in to že 3,5 mesece. Kaj naj naredim? Lahko, da so zobki (vendar ne morejo biti vse te mesece). Lačna ni, želi se samo crkljati. Zvečer jo skušam položiti še budno v posteljo, da zaspi v njej. Včasih mi uspe takoj, drugič pa traja malo več časa. Samo če sem res utrujena, jo pustim, da zaspi na dojki. Mamice, ki ste imele podobne težave, kaj ste naredile (če se sploh da kaj), da ste vsi bolje spali. Kdaj si lahko obetam boljši spanec? Pozdravček
|