ThinkPink -> RE: Kje ste starši nespečih otrok? (10.9.2008 17:13:42)
|
Tukaj![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mi praktično ne spimo cele noči od rojstva. Ko sem jo še dojila, sem naredila isto "napako" kot večina. Ker se mi ni ljubilo vsake toliko vstajati in jo polagati poleg sebe, sem jo enostavno od prvega dojenja dalje puščala spati ob sebi. V tistem trenutku pač nisem bila sposobna toliko vstajati. Po prenehanju dojenja je bilo malo boljše, čeprav je tudi zahtevala še eno flaško mleka ponoči. Zdaj pri 13m pa je stanje tako spremenljivo, da sploh ne vem kakšno noč naj pričakujem. Zgodi se, da noč prespi od 20ih do 12h, se parkrat obrne, spije malo vode in zaspi do 6h zjutraj. Večino noči pa se nenehno prebuja, prematava, joče, spije veliko vode, včasih celo še flaško, ker drugače ne zaspi nazaj. Tudi uspavamo jo težko. Včasih zaspi poleg mene, jo preložim v njeno posteljico in spi dalje, včasih pa uspavanje traja do uro in pol. Kaj naj rečem? Da bo minilo... s tem se tolažim že več kot leto, energije in volje pa vedno manj. Sprobali smo tudi že vse možne metode, pa ne vem, ali jaz delam kje napako, ali imam pač nespečega otroka. Včasih sem od vsega tega nespanja in prebujanja čist uničena. To je moja izkušnja, nasveta pa žal nimam, ker nam ni nič pomagalo, ne jok, ne ujčkanje, nič.
|
|
|
|