|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bedno življenje
10.9.2008 20:09:08   
Massa26
Mogoče si pa depresivna. To ni kar tako, je lahko prav hudo. In živiš težje in manj kvalitetno kot nekdo s 400 euri, ki pa ni depresiven. Duševne motnje (ali kako bi drugače rekla) so lahko prav tako težko breme kot eksistenčna kriza in podobno, kar ene naštevate.

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.9.2008 20:10:46   
Massa26
user posted image  Ups, nič novega nisem napisala. Se strinjam z malanio.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.9.2008 20:39:45   
Mijavček
Sem bila pred leti v podobnem zosu....

Hvala bogu mi je kolegica priporočila psihoterapevtko.... terapija je brez tablet, z individualnimi urami in7ali skupinsko terapijo. Traja pa lahko cel proces več let. Ni poceni.... je pa neprecenljivo.

Ko sem prišla k njej, sem samo jokala, nisem vedela sploh kaj mi je in kaj bi rada. "Diagnoza" je bila; zaradi problemov z identiteto sem padla v depresijo. Stara sem bila nekje 26, 27 let, imela resnega fanta, živela z njim, ampak bila sva skupaj od osnovne šole naprej.... padla sem iz rok staršev v njegove roke, brez da bi razvila lastno osebnost, ko sva začela živeti skupaj, sem se začela "zgubljat", faks sem imela narejen, službo sem imela dobro.... potem pa nobenega cilja več pred sabo.... samo brezvolja... za tako stanje so bili še drugi dejavniki, ampak ne bom zdaj na dolgo in široko razlagala.

Skratka, meni se je življenje po psihoterapiji obrnilo za 100% na bolje. Ugotovila sem kaj bi sploh rada v življenju, zavedati sem se začela same sebe,... s fantom sem prenehala in si najdla takega, ki je ustrezal meni, kot odrasli osebi.... Bilo je težko, ampak sploh si ne prestavljam svojega življenja, če ne bi poiskala pomoči takrat....
Če želiš ti lahko dam kontakt (je v LJ), piši mi na ZS. Imam močan občutek, da bi ti pomagalo rešit problem. Bi ti pa odsvetovala širjenje družine preden se ne "poštimaš", otrok ne more nadomestit tvoje praznine!!!

Kdor ni bil vsaj 1x v življenju v podobni situaciji si ne more predstavljat kako je, zato ignoriraj nekatere poste zgoraj. Poišči pomoč! Psihiater je tudi ena varianta, ampak psihiatri so nagnjeni k predpisovanju tablet, se pravi h gašenju ognja, ne pa k iskanju vzroka. Jaz sem se odločila za psihoterapijo in ni mi žal. Če bo terapevtka ocenila, da potrebuješ zdravniško pomoč, te bo ona tja že poslala.  

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.9.2008 20:43:52   
Anonimen
"Diagnoza" je bila; zaradi problemov z identiteto sem padla v depresijo.

Sori da vskakujem.
Kaj to pomeni, da imas probleme z identiteto? Ce se ti da napisat...

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
10.9.2008 20:49:50   
klavdiy4
tudi meni se zdi, da je bolje da poiščeš pravo pomoč...ker tukaj nas ima veliko drugačno mnenje kaj pomeni bedno življenje....mislim dobronamerno, ker nočem, da te še kdo ali kakšna beseda bolj potre oz. užali..

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.9.2008 20:55:38   
Naja31
Glede na to, da ti tako "objektivno" čisto nič ne manjka, in tudi sama v bistvu ne znaš točno določiti, kaj bi te osrečilo,  bi se strinjala da si depresivna.

Lahko pa si tudi tak človek, ki ni nikoli in z ničemer zadovoljen.

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.9.2008 21:01:56   
Mijavček
Bom poskusila na kratkouser posted image , čeprav je tema za "na dolgo";

da nimaš lastne identitete, bi lahko rekla enostavno, da ne veš kdo si, nimaš lastnega jaza. Deluješ nekako kot stroj... kar so te naučili; delaš tako kot so te naučili starši/partner, razmišljaš tako kot starši/partner. Se pravi funkcioniraš tako, kot se od tebe pričakuje, to pa ni nujno, da ustreza temu, kar si ti "deep down" v resnici. Sam kdo si ti "deep down" pa ne veš. Slej ko prej se zatakne... nisi izpolnjen,nekaj ti fali v življenju, pa ne veš kaj. Saj lahko v življenju tako funkcioniraš, veliko ljudi verjetno grejo skozi celo življenje tako, ampak kako kvalitetno je to, je pa druga stvar. Eni iščejo utehe v odvisnostih (ne samo alko/droge, tudi odvisnosti od razmerij-partnerjev, celo otrok, tudi gambling in podobno), eni nabirajo ogromne kupe denarja, eni si bolano prizadevajo za ugled, al pa da postanejo medijske zvezde, itd.... Skozi terapijo nekako (ne vem kako, to ve terpevt user posted image ) prideš do te osebe znotraj, jo začneš spoštovat...., ja, samospoštovanje je pomembna zadeva tukaj. Sam sebe moraš imet rad, da lahko maš rad druge, saj to mende že vsi vemo, samo, da se maš lahko rad, se moraš prej spoznat.

Ljudje običajno pridejo do ideniteite skoz razne faze odraščanja; pubertete, osebnostnega dozorevanja,... Nekateri pa smo na tej poti nekaj falili user posted image  in se moramo obrnit po pomoč.  

Čeprav sem šla skoz terapijo, nisem zdaj neki expert, upam, da sem odgovorila... približno... bolj po svojih občutkih in izkušnjah.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.9.2008 21:08:53   
Anonimen
Aha, mijavcek, hvala.
Meni se tudi zdi, da imam krizo identitete.

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
11.9.2008 8:02:02   
Irena88
nebi rada bila sedaj noseča.JA, bi pa rada imela otroka, in se pogovarjava o posvojitvi, kasneje čez cas pa bi imela otroka, JA?

Ti resno nisi pripravljena na  otroka, na družinsko življenje in žal s takimi izjavami si absolutno neprimerna kandidatka za posvojitev, saj je za tak postopek kot je posvojitev potreben čustveno stabilen človek oz. par.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.9.2008 9:04:44   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

ker sem se tudi že sama znajdla v hudi duševni stiski mi gredo taki odgovori v stilu: jah veš koliko ljudi je, ki še bolj trpijo kot ti in imajo bolj bedno življenje kot ti, hudo na živce. Od vsakega posameznika je njegova duševna stiska najhujša in nihče se ne more počutiti bolje, če ve, koliko ljudi bolj trpi (po ne vem katerih normah), kot ti.

Se strinjam.

Mijavček user posted image .

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.9.2008 9:17:54   
Mišni
Se strinjam z Mijavčkom. To so globlje stvari.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.9.2008 9:41:55   
ronja
da nimaš lastne identitete, bi lahko rekla enostavno, da ne veš kdo si, nimaš lastnega jaza. Deluješ nekako kot stroj... kar so te naučili; delaš tako kot so te naučili starši/partner, razmišljaš tako kot starši/partner. Se pravi funkcioniraš tako, kot se od tebe pričakuje, to pa ni nujno, da ustreza temu, kar si ti "deep down" v resnici. Sam kdo si ti "deep down" pa ne veš.

mič, resno? Ker se mi zdi, da ti in jaz ne moreva vedet, kako je to, ker sva imeli preveč svobodno vzgojouser posted image . Če ti starši ne sugerirajo preveč, kaj bi radi od tebe, potem si moraš sam najt to in potem najdeš to, kar si - vsaj po navadi... Se pa seveda strinjam z napisano definicijo, da ne bo pomote.

Psihoterapija se tudi meni zdi dober način, imela sem sodelavko, ki je poizkušala samomor, ker - kot pravi - se ji je vse zdelo brezveze. POtem je hodila na terapije in skupinske terapije in zdaj ne rabi več nič in je res ena energična fajn punca! Tak da se da izvlečt iz tega!
Pri psihiatrih oz. antidepresivih  je problem ta, da je res boljše, ko jemlješ zdravila, ampak ko nehaš, si pa na istem ali pa še globlje... Sem videla pri tašči...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.9.2008 10:05:42   
sakuL
kaj bi me osrečilo! trenutno še sama nevem....resnično se iščem in se ne najdem....drgače imam rada sebe in sem ponosna nase, ... v življenju sem naredila veliko stvari, in veliko lepega užila...

ampak, trenutno se mi res zdi, da stojim na enem mestu in čakam,.. nevem na kaj... ampak ne morem iz svoje kože...izgubila identitetouser posted image ja mogoče pa res----

sej pravim, ni me sram priznati, da je nekaj narobe, pripravljena sem si tudi poiskati pomoč... .ker vem da je nekaj narobe...nekaj me žre...

in ja mogoče grem res z glavo skozi zid... mogoče bi rada na hitro užila vse dobrote življenja, če me slučanjo smrt prehiti... sem večni pesimist,...

hvala vam za nekatere lepe besede, za tiste bl manj pa tut...

sem še mlada zato sem si pripravljena pomagati, oz. poiskati nekaj kar bi me gnalo naprej...
pa nevem kako, kam iti, kaj reči... mogoče preveč tistim vse v sebi...in ne dam vsega ven... se mi zdi, da sem se zaprla vase, in vse odbijam stran,.... Nevemuser posted image

ja in mogoče res, bolje da sedaj nimam otrok, čeprav mi je to največji cilj v življenju... user posted image user posted image user posted image user posted image

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.9.2008 10:44:01   
ronja
Evo en naslov, če ne veš, kje začet:
http://www.temza.si/predstav.htm
Napiši email in vanj magari samo prekopiraj sporočilo, ki si ga poslala na forum, če želiš, dodaj še kak delček svojega življenja, da bo lajže odgovorila. Ali pa pokliči in se prijavi na seanse.

Mogoče ti bo psihiater lahko pomagal najti tudi vzrok tvojemu pesimizmu in razmišljanju o smrti - mlada si še in tako razmišljanje res ni čisto normalno - tudi če se kaj slabega zgodi, to ne vodi vedno v smrt.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.9.2008 11:01:37   
Freycha
Mijavček, danes mi je potegnilo, da se je podobno dogajalo mojemu bivšemu. Celo življenje je vedel, da bo zdravnik. Starši so hoteli, da se izuči za poklic, ampak on je hotel biti zdravnik. skozi šolanje je samo na to študiral, da bo postal to, kar hoče in trdo delal za to. Ko je doštudiral in naredil specializacijo, pa ni več vedel, kaj bi sam s sabo. Izgubljal se je, začel je piti, zapustil se je, nezadovoljen je bil z vsem in vsemi, do ničesar mu ni bilo, razpoloženje je nihalo od super počutja, do dretja in zadiranja....... v glavnem eno veliko sranje......

potem sva nehala, ampak danes je menda poročen in zadovoljen...... bi pa rekla ja, da gre za izgubo identitete......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
11.9.2008 12:01:14   
ksenjak
"vsak mesec upam, da bi zagledala user posted image "

"nebi rada bila sedaj noseča.JA, bi pa rada imela otroka, in se pogovarjava o posvojitvi, kasneje čez cas pa bi imela otroka, JA?"

user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.9.2008 12:32:15   
sakuL
vsak mesec upam, da bi zagledala , pa nič... zdej še upat ne morem... niti ne morem se pogovarjati o tem, ker sva rekla da bova počakala... zdej mi pa želja ne da miru...

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.9.2008 13:18:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

vsak mesec upam, da bi zagledala , pa nič... zdej še upat ne morem... niti ne morem se pogovarjati o tem, ker sva rekla da bova počakala... zdej mi pa želja ne da miru...

Nej.....pejd do nekoga da se pogovorite. Ker si res čist zmedena. Nebi mela otroka. Bi počakala. Bi posvojila. Bi....
Sama ne veš kaj bi rada.
In o tem se s svojim sploh ne pogovarjata? Kako pa si nameravala posvojitev speljat? Sama?
Povej fantu kaj te muči. Saj to je bistvo veze.....da se partnerja podpirata in pogovarjata o svojih strahovih.
Pogovori se z nekom. Če se le da tudi s strokovnjakom.

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
11.9.2008 17:59:04   
Anonimen
mič, resno? Ker se mi zdi, da ti in jaz ne moreva vedet, kako je to, ker sva imeli preveč svobodno vzgojo . Če ti starši ne sugerirajo preveč, kaj bi radi od tebe, potem si moraš sam najt to in potem najdeš to, kar si - vsaj po navadi...

Ja, se mi zdi tako.
Niti ni vse v svobodi.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
11.9.2008 18:08:21   
Anonimen
ja in mogoče res, bolje da sedaj nimam otrok, čeprav mi je to največji cilj v življenju...

Nocem te uzalit....vendar...ne nalagaj otrokom tega bremena, da so oni najvec in vse v zivljenju.
Postimaj najprej sebe, da bos ti njim najvec, kar si bodo lahko zeleli za mamo. Saj bo :).

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
14.9.2008 14:06:29   
Teya*D.
Mogoče boš si morala zastavit kakšen cilj, ki bo bolj diolgoročen in ne bo tako hitro uspel, se boš zanj morala trudit. Po moje ti je zmanjkalo idej kaj bi počenjala. Zazri se vase in poišči tisto kar pogrešaš...

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 46
15.9.2008 9:29:19   
Tanja55
Tvoje življenje ni bedno! Nobeno življenje ni bedno, zato malo samospoštovanja v roke in počasi odrasti! Vse tole je mišljeno v pozitivnem smislu, ampak ne morem si kaj, da ne bi napisala teh stvari, ker vse preveč vidim takšnih ljudi okoli sebe. Tvoje življenje je preveč fajn zato si nezadovoljna. Ko si izpolnila vse naloge, ki so se ti zdele primerne tvoji starosti zdej ne veš več kaj bi. Verjetno otroc a ne ker tko to gre...štalca pol pa kravca. NE! Z vsemi štirimi se vedno upiram tej miselnosti... Niti pod razno nisi zrela za otroka in kot je nekdo napisal boš samo preslikavala svoje želje in ideje na bitje, ki ni ničesar krivo. Kar ti manjka je da se najdeš, da ugotoviš kdo je ta oseba zdej, ko je odrasla in ali sploh hočeš že bit odrasla. Morda moraš bit mal sama, morda je čas da predelaš stvari v sebi, prisluhneš vsem tem glasovom ki jih slišiš pa očitno ne upoštevaš. Ker sama vidiš da nekaj ni v redu, da rabiš  pomoč. Poišči jo. Naredi plan, osmisli življenje, delaj prostovoljno, najdi si nekaj kar si vedno rekla to bi pa jst enkrat rada naredila, poskusla...najdi cilj. In ko boš celostna oseba boš zrela za materinstvo. Tole so dolge debate, sem šla skoz takšne stvari s svojimi prijatelji, lohk pustiš ZS če želiš in se še kaj pomeniva, ampak po moje boš partnerja težko obremenjevala s tem. Bo poslušal sam ne vem kolk bo slišal. Kolk je  sposoben začutit. Vsekakor kriza identitete pomaga, da odrastemo, začnemo eno novo življenje.Meni se je zgodilo na grozen način, umrla mi je mami, nisem mela končanega ne enega ne drugega faksa, kar naekrat sem bla brez denarja, potem so mi ukradli še avto...zdelo se je kot da moram vse izgubit da najdem sebe. A je blo zelo težko, jst sem to predelala sama, brez pomoči ampak pristala najprej na dnu potem pa se počasi dvignila. Še vedno nimam življenja urejenega kot ti, ampak sem živa, vedno dejavna in vedno polna načrtov. Pa vsako leto nekaj časa darujem prostovoljnemu delu. Vedno sem si želela otrok, šele sedaj čutim, da sem resnično pripravljena.

Želim ti veliko uspeha in pa notranje moči, verjamem, da ti bo uspelo.

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 47
15.9.2008 9:57:37   
hmmm
Ne obsojam te nikakor, se pa strinjam s svojimi predhodnicami. Počakaj še majčkeno z otročkom,
poznam kar nekaj žensk, ki niso znale svojega življenja nekam umestiti oz. osmisliti,
kaj si pravzaprav želijo.
Spomni me na par, ki ga poznam. Začela sta mlada, po hitrem postopku je prišel otrok,
ker se je pač zgodilo,takšna je bila razlaga. Živela sta pri njegovih, zasebnosti bore malo,
naveličala se je vsega, začela ponočevati, se zabavat po svoje,
dete je bilo prepuščeno očku. Vse skupaj je privedlo do razhoda in tega, da kar par let ni znala
skrbet za dete, ki je medtem zraslo pri očetu. Poanta zgodbe pa je, da je šele čez nekaj let
dozorela, prevzela odgovornost zanj in nekako osmislila svoje življenje. Vprašanje pa je, kaj se je
medtem pletlo otročku po glavi.
Po drugi plati pa poznam žensko, ki je čez noč postala vdova, z dvema otrokoma, brez službe,
s kreditom, kupom zdravstvenih težavuser posted image . Pa se ji je na trenutke življenje res zdelo bedno,
pa ko je že padla nizko, se je nekako pobrala-lahko bi se zapila, nardila kaj sebi, otrokom,...
Še danes ji ni rožnato, a nekak rine skozi življenje.
Poišči si pomoč, brala sem, kakšne stvari si preživljala. Mlada si, osmili si življenje - delo z ljudmi, ki jim
gre težje kot tebi, ustvarja čudeže. Kakorkoli, držim pesti, da najdeš pot iz meglice v kateri si se znašla.
Imej se rada, stisni zobe in pogumno po pomoč. Pa srečno!

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 48
15.9.2008 14:25:26   
spps
mislim,da moraš najprej narediti nekaj zase.to,da se pred drugimi pretvarjaš,da si srečna,pelje v prepad.zakaj bi pred drugimi igrala?pokaži svoja čustva in si vzami čas,da ugotoviš,kaj te ovira.

šele na to,ko ugotoviš,kaj te utesnjuje pojdi naprej,drugače se boš vrtela v začaranem krogu.
srečno!

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu hmmm)
Neposredna povezava do sporočila: 49
18.9.2008 16:02:50   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL
sej sploh nevem kaj pišem, kaj govorim...

Ja, prebudil se je materinski nagon. user posted image To govoriš.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Dopust
Siana

Kam s 4-letnim otrokom na morje?

Slovenska obala (26%)

Hrvaška obala (59%)

Drugo (15%)

Število vseh glasov: 73

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!