Anonimen -> RE: NS - poln /prazen mehur (10.9.2008 13:28:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia Pozdravljene, mene pa zanima sledeče - dve prijateljici sta mi svetovali, naj vedno pred UZ pijem ogromno vode, saj se potem takem vse boljše vidi. Jaz sem se tega držala, ampak me je takoj na prvem UZ ginekologinja vprašala, če imam slučajno poln mehur ( in če piješ dosti vode itak da se ti napolni v 15min ). Sem rekla da ja in sem se morala obleči in na WC, ter se vrniti s čisto praznim. Zdaj me zanima kakšna je vaša praksa...ali ve pred pregledom namerno pijete več tekočine kot ponavadi in ali je res kakšna razlika, ali je to kar nekaj pač. Zanima me, namreč v petek imam NS pa seveda želim, da če je možno da se vidi boljše - da pomagam če lahko :) Pred pregledom NS mora biti mehur prazen, mogoče je za to več dejavnikov, eden med njimi je ta, da se ne vidi dobro ploda, če je le ta poln, drugi, ker ti na mehur z UZ napravo pritiska, ti lahko urin uide, pa mogoče je še kaj kar ne komentirajo ampak samo povedo, naj bo mehur prazen, sicer pa kot je ena dejala, oni že vedo kaj govorijo, vsaj upam, da je tako.
|
|
|
|