'duda' teorija (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

babylove -> 'duda' teorija (10.3.2005 18:28:07)

Pravkar sem se vrnila od zobarja in pravi, da je duda za dojenčka obvezna (ali pa palec), ker sesanje omogoci razvoj spodnje čeljusti, ki je ob rojstvu malo stisnjena. Duda bojda ne ovira pravilne rasti zob.

S temle me je pa malo šokiral: pravi, naj mu ne vzamem dude proč pred 4. letom iz psiholoških razlogov, ker duda = sesanje = ziza = mama. In šele z odstavitvijo dude naj bi se pretrgala ta močna vez z mamo; nekateri malčki so na to sicer že prej pripravljeni in dudo prej zavrnejo. Kako pa je s tistimi, ki dude sploh nočejo sprejet, pa nisem vprašala:zmeden:

kaja11 -> 'duda' teorija (10.3.2005 19:08:50)

Ma kr neki:zmeden: Kaj pa če noče dude??? A potem pa ne bo imel razvite čeljusti? Ne vtikujem se v to, kdaj je treba dudo skenslat.... sam da pa ne bo čeljust razvita..... kr neki:zmeden2:

babylove -> 'duda' teorija (10.3.2005 19:10:17)

Če noče dude, pa verjetno palec sesa :zmeden2:

kaja11 -> 'duda' teorija (10.3.2005 19:13:32)

Celo roko:)-:)-:)-

tomca -> 'duda' teorija (10.3.2005 19:21:20)

Naša noče ne dude, ne pavčka, ne flaše. Pije samo po slamci.

HuAnita -> 'duda' teorija (10.3.2005 19:39:36)

... kolk'er dohtarjev, tol'ko teorij...:zmeden2:
Sem že čisto preč od teh teorij o pridobivanju teže, spanju (moja:muca: spi zdaj več kot ko je bila novorojenček:zmeden:)itd... Najbolje, da razvijem svojo zgodbo, pa s tem najbolj koristim moji :muca:.

mamsi -> 'duda' teorija (10.3.2005 19:40:03)

Mislim da za razvoj čeljusti mati narava ni predvidla dude, pač pa mamino zizo, dokler ne začnejo samostojno jest, pol pa zobe za žvečenje, ki jih pa majo itak že pred 4 letom in jih s pridom uporabljajo.

To je samo moj mnjenje, itak stomatologi najbl vejo.:zmeden:

Olivija -> 'duda' teorija (11.3.2005 8:36:50)

Živjo,

si me prav razveselila s tvojim sporočilom. Najina punčka bo kmalu stara dve leti in ne kaže nobenih znakov, da bi se ločila od dude (ima jo pa v glavnem za zaspat, ali pa v kakšnih stresnih situacijah).
Me je pa že malo skrbelo, kako jo bova uspela odvaditi, zdaj sem malo bolj pomirjena :bravo:
Je pa moja sestra imela dudo do 4 leta (dokler jo ni izgubila) in nima zaradi tega nobenih težav.

LP

Olivija -> 'duda' teorija (11.3.2005 8:36:51)

Živjo,

si me prav razveselila s tvojim sporočilom. Najina punčka bo kmalu stara dve leti in ne kaže nobenih znakov, da bi se ločila od dude (ima jo pa v glavnem za zaspat, ali pa v kakšnih stresnih situacijah).
Me je pa že malo skrbelo, kako jo bova uspela odvaditi, zdaj sem malo bolj pomirjena :bravo:
Je pa moja sestra imela dudo do 4 leta (dokler jo ni izgubila) in nima zaradi tega nobenih težav.

LP

Olivija -> 'duda' teorija (11.3.2005 8:36:53)

Živjo,

LP

Olivija -> 'duda' teorija (11.3.2005 8:36:54)

Živjo,

LP

Olivija -> 'duda' teorija (11.3.2005 8:37:41)

se opravičjem, mal me internet zafrkava, ali pa je moje navdušenje tako zelo očitno ;)

Stran: [1]