telovadba (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

wawa -> telovadba (10.3.2005 18:16:17)

Lep pozdravček, sicer vidim, da ste že spodaj imele debato o aerobiki v nosečnosti, ampak vseeno, še eno vprašanje.

Sem na začetku 6 tedna, pa me bo res pobralo, če ne bom nič telovadila, torej kaj menite o naslednjem:
-plavanje (vem da koristi) ampak koliko časa menite da je priporočljivo 30min 60min, ali sploh je omejitev?
-hoja v hrib z intenzivnim potenjem? približno 45 min?
-vaje z elastiko doma, trebušnjaki, ????

Full bom vesela kakršnih koli odgovorov

dory -> telovadba (10.3.2005 20:26:56)

Plavanje je ful dobra zadeva..hehe omejitve??? V vodi si kolkr ti pase...ce se zmatras po enem krogu gres pac ven pa je...jest sem bla uro pa pol vedno,ker je blo tko hudo blagodejno za moj kriz :)
Hribi,odvisno od kondicije,sam jest pretiravala glih nebi...omejitev..prvic slisim..
Trebusnjaki...no tega pa jest ne bi delala v nosecnosti...pejt na aerobiko za nosecke pa je :)

Omejitve naj bi si vsaka nosecka sama dala..glede na sposobnosti...po knjigi itak ni noben delan in vsaka ma svoje muhe :):)-

wawa -> telovadba (10.3.2005 20:29:01)

:)-:)-Ja ja ti mene kar mal heci:)- pa saj maš prav je bilo malo bedasto vprašanje:)-:)-:)-

Kar se pa muh tiče bodo pomoje moje bolj sršeni, kot muhe:)-:)-:)-

Hvala!

dory -> telovadba (10.3.2005 20:31:57)

Hehe srseni :)...ne resno,je fino migat med nosecnostjo..pac po svojih sposobnostih..to sicer ne pomeni lazjega poroda,definitivno pa hitrejse okrevanje po porodu :)...tko da kr v akcijo :)

barbaw -> telovadba (10.3.2005 20:56:08)

Odsvetovano je vsakršno poskakovanje med nosečnostjo. Trebušnjaki pa tudi niso primerni, ker moraš imeti ohlapne mišice, da jih bo otrok raztegoval med rastjo. Mene bolijo prečne trebušne mišice, pa nisem delala trebušnjakov med nosečnostjo. Ne pretiravaj s telesnimi aktivnostmi, saj te bo nosečnost dovolj izčrpala. Hodi na sprehode, samo pazi, da ne boš preveč zadihana, saj boš s tem prikrajšala otroka za kisik, ki ga ogromno potrebuje. Hodi rajše na dolge sprehode, ki te bodo ravno tako izčrpali. Jaz sem hodila na 2-3 urne sprehode z normalno hojo, pa je isto če bi hodila manj pa hitreje. Zavedat se moraš, da imaš pospešen srčni utrip med nosečnostjo in da je navadno nekje nad 90, v zadnji triadi okoli 120. Otroku pa srček bije nekje okoli 150. Časa za telovadbo boš imela dovolj po nosečnosti, pa tudi ne smeš prehitro začet, ampak počasi uvajat, saj je nosečnost za telo velik napor. Pojdi plavat na aerobiko za nosečnice, samo ne pretiravaj. Ko začutiš, da si zadihana ali utrujena se ustavi. Nihče te ne bo gledal postrani. Ne splača se riskirat zdravja otroka, saj so naš zaklad. Že tako ali tako boš imela nekaj skrbi že med nosečnostjo, ker te bo strah za to ali ono, pa kako in kaj, saj imamo vse nosečnice nekaj skrbi, ki pa so na koncu brez potrebe, a kaj čmo.

Uživaj v nosečnosti, saj je to eden najlepših trenutkov v življenju.

wawa -> telovadba (10.3.2005 21:02:11)

Uf tole je pa bilo izčrpno, pa lepo povedano....najlepša ti hvala, torej gibanje da ampak, v mejah.....supeeerrrr:bravo::bravo::bravo::bravo:

Še enkrat hvala!

tincci -> telovadba (11.3.2005 21:30:36)

Midve bova pa po moje enkrat v podobnem času rodile .. 9nebesa

Stran: [1]