|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 19:47:21   
Anonimen
Anonimna, on je upravičen do očetovskega dopusta če podpiše da bo otroka varoval in negoval. Za to ne rabita živeti skupaj. To se izpolni na socialni.
Kot brezposelna pač dobiš nekih slabih 200 € starševskega nadomestila in potem še nekaj otroškega dodatka. Če boš prijavljena z njim boš dobila enako ( s tem da bodo mogoče otroški nizki),ker ti to pripada.

Kot enostarševska družina: ti bo mogoče pripadal še en majhen del socialne pomoči ( od tistih 300 € za enostarševsko družino ti odštejejo višino starševskega nadomestila in višino preživnine ki jo boš od očeta svojega otroka prejemala). Če si študentka se bodo upoštevali samo tvoji dohodki in dohodki otroka in boš dobivala štipendijo. Ko bo šel otrok v vrtec bo seveda precej ugodneje tam. Če boš enostarševska družina bosta morala z dragim na sodišče sklenit preživnino.

Če bosta skupaj prijavljena: socialne pomoči sigurno ne bo, prav tako je verjetnost da dobiš štipendijo majhna ( se poleg tvojih dohodkov upoštevajo še vsi partnerjevi), vrtec bosta tudi dražje plačevala.


Torej, draga anonimna, ti ne boš samohranilka ampak enostarševska družina. Želim ti lepo nosečnost in ne sekiraj se... vse se bo uredilo. Če imaš kako vprašanje pa reci.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 20:04:37   
acitak
tak bom rekla...tud js bom mama samohranilka pa mam partnerja...treba je državo okol prnest...itak večina to dela... itak bom pol plačevala davke pa nevem ka še vse...zdj mam možnost

_____________________________

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 20:49:08   
Anonimen
Dajte udrihat. Sosedov efekt je privrel na dan!!!! Vsak se znajde po svoji vesti. Včasih človek pač nima izbire, kot da se znajde. Če  bo ona dobila 200 evrov socialne, da bo preživela, država že ne bo propadla. Veste koliko stane volilna kampanija, pa "zastonj časopisi", patrije, za katere država najema kredite itd., ki  jih bomo plačevali še naslednjih 50 let + obresti?  Ve ovce pa vidite tako naozko. Obsojate tam, kjer ni treba. Kača gulfiva kako se mora tako okoristit user posted image user posted image user posted image Mogoče ste ji pa fouš, ker se sami niste takrat tega spomnile.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu acitak)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:03:50   
Anonimen
punce res zanimiva debata...moram še jaz neki dodat. Karin24 si me kar malo razočarala, kaj če bi bila ti na istem mestu, kot anonimna? Meni se zdi, da se malo preveč pridno in "nedolžno" delaš. Punca je pač vprašala in to je to. Če ti pa kaj ne paše pa ne piš takih bednih odgovorov, ker si lahko ti ju3 ali pa kdaj drugič na njenem mestu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:05:36   
Anonimen
acitak se popolnoma strinjam s tabouser posted image . treba je državo ožemat, kakor ona ožema nasuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:05:59   
Anonimen
Ali ni to malo čudno?Korajžne ste za goljufat državo, niste pa toliko korajžne, da pišete pod nickom.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:06:42   
Anonimen
Ali ni to malo čudno?Korajžne ste za goljufat državo, niste pa toliko korajžne, da pišete pod nickom.


Seveda, korajza s kontroliranim poreklom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:09:30   
Anonimen
Ti si pa tako nedolžna,  pa ne pišeš pod nickomuser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:10:41   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image Dajmo ploskat.Junakinje ste, res.Vsaka čast user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:16:11   
Anonimen
no no punce...debata je nekje drugje, ne pri nickih... Če pa katera ne piše pod nickom je pa to njena stvar, glavno je bistvo. Sodelujte pa napišite kaj na to temo, ne se obremenjevat z nicki...za te zadeve so druge teme odprte.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 21:45:53   
Anonimen
karin24, sklepam, da imaš doma vsega dovolj, da imata oba solidne plače, živite lepo solidno življenje, kar vam, iz srca privoščim, ne razumem pa, kako te lahko tako motijo kvazi samohranilke, na trenutke že pomislim, kot da si malo zavistna, ker pač ti ne moreš tega izkoriščat. Sej je prav, da napišeš svoje mnenje, ampak da so skoraj samo tvoji posti o tem kako to ni prav in moralno in bla bla............Ženska sprašuje za možnosti in tvoje moraliziranje je popolnoma odveč in nepotrebno, kot, da te je kaj manj, zaradi  kvazi samohranilk. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
15.9.2008 23:44:11   
Anonimen
Ene pišete, da se z eno plačo ne da preživet in tistih borih 188€ nadomestila za porodniško in otroškega dodatka. Se da! Mi smo! Pa partner nima visoke plače. Veliko stvari se da kupiti rabljenih - manjhni otroci tako hitro prerastejo cunjice, da se ne utegnejo preprat, umazat in zgledajo kot nove. Na bolhi in podobnih straneh je veliko vozičkov, lupinic, posteljic in ostale opreme za pol cene, pa lanskoletnih modelov ali pač mičkeno starejše. In dokler mati ne gre v službo (pa ni treba rinit, ko ima otrok pol leta) pač ne greste na morje (3-mesečni otrok od morja itak nima nič, razen spominov na slikah), ne kupite novega fotiča, da boste vse poslikali, krst je bolj skromen (ne naredite galantnega žura v elitni restavraciji), pa hodite na sprehode v naravo (pač niste vsake 2 dni v ZOO-ju ali kakšen botaničnem vrtu), ko greste v trgovino že doma preračunate kaj rabite in kupite samo tisto. Pa veliko se dobi od sorodnikov, pa babic in dedkov (če govorite z njimi seveda in niste po Slovensko skregani z vsemi po vrsti). Vsak, ko pride na obisk k novorojenčku ponavadi prinese ali kakšno igračo ali kaj za oblečt (sploh če vedo, da starša ne živita v izobilju). Pa če imate kakšno prijateljico, sorodnico, ki otroških oblačil trenutno ne rabi jo brez sramu prosite da posodi kakšno oblekco. Verjemite bo razumela, le največkrat sploh ne sprašujejo, ker se večina nad rabljenimi stvarmi zmrduje. Plenice kupujete v akcijah, ali pa nabirate npr. DM-ove točke in potem pride vsaj za tistih 10% ceneje (nekaj je že, bolje kot nič). Kompletki bodijev so zanke Sparky ali pa v kakšni akciji Leclerca super ugodni. Perete zvečer ali ob vikendih, ko je el. tok cenejši.

Oh, da se! Kako čim ceneje skozi mesec se učiš sproti, pa vendar si z majhnimi malenkosti narediš svet lepši. Pa da ne boste mislile, da smo samo preštevali in trepetali iz dneva v dan ali nam bo finančno zneslo. Sploh ni bilo tako, le več poudark smo dali nam trem, se skupaj družili. Pa na kakšno pico smo tui šli in nismo čepeli samo doma. Ko pogledam nazaj lahko rečem, da smo se imeli luštno!

Sedaj čakamo drugega člana, pa sem zaposlena in bom prejemala porodniško, pa se bo najin drugi otrok vozil v vozičku, ki je ze "malo iz mode" in v katerem so se pred njim vozili že trije. Imel bo cunjice, ki jih je nosilo že par otrok, pa bo prav tako zrastel.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 0:05:18   
Anonimen
Sploh se ne gre za to ali se da preživet ali ne, vse več ljudi je v socialni stiski in čuti pomanjkanje, vsak pa se znajde tako, kot se najbolje zna in hoče. Da se preživet tudi tako da stradaš, pa tako, da  prikrajšaš otroka. Ampak vsaka mama bi tvegala svoje življenje za otroka. Ne obsojajte kajti hitro se lahko same znajdete v situaciji, ko ti ne preostane drugega kot, da kaj zgulfaš. Cenzus za socialno pomoč je pa itak 43o E na tričlansko družino. Zdaj mi pa povejte kako se lahko družina preživi s 430 E, po možnosti v najemniškem stanovanju??? Nisem v socialni stiski, se pa znam postavit v stisko drugega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 7:20:12   
uršula83
KWA JE S TABO??? Kdo pravi da goljufamo državo? Dej mal se zber no! Pa preber kaj kira napiše in pa sploh nas večina ne piše pod anonimno. Pa briga mene, js lhk povem kar hočm pa kamot se podpišem. VEDNO!!! Ajoj ajoj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 8:36:53   
Bonnie_RR
Takšne debate so vedno vroče, krešejo se mnenja za in proti. To je sicer normalno, vendar pa je treba ostati na nekem solidnem nivoju, zato vas prosim, da to tudi upoštevate.

Hvala in lp!

Bonnie

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 8:47:47   
Anonimen
pozdravljene

zdajle bom malo globje zabredla, zdej pa mi vi povejte a bi država dala tistim, ki rabijo če nebi drugi goljufali???
najbolj banalni primer: pet članska družina z dvema šoloobveznima otrokoma presega cenzus za republiško štipendijo borih starih 1000sit in do nje pač niso upravičeni, verjemte, da bi vsak mesec jim 5000sit nazaj nesela sam če bi mi dal štipendijo po drugi strani pa tisti s.p. itd ki imajo polno rit vsega, punčka njihova nov avto, da se lahko v šolo sploh prpele --> dobiva republiško štipendijo??!! jaz ravno zaradi tega nimam nobene slabe vesti, da zdejle državo okol prnašam kao kvazi samohranilka, dobim vsaj štipedijo do katere prej nisem bla nikol upravična, pa ne da mi je kej manjkal, sem si pač sama mogla zaslužit da sem mela za ta fansy cunje, pa žurat; pa sem preživela pa zakaj nebi tud jst kje mal boljš pršla skoz?? .... sej tud oni nas in nas bojo še želi.... pa takih primerov je še ohoho

torej punce ustavte se vsaka ma svojo moralo pa svoje izskušnje....

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 8:50:45   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

torej men vzamejo vse, ker ima on povprečno plačo???potem sem čist odvisna od njega in ga moram za vsak € prosit!?


To je pa vajin problem, če ga moreš prosit. Fajn veza.

Mislm saj bi bla tud v primeru da socialno dobiš odvisna. Zdaj boš od fanta, če bi pa socialno dobivala pa od države. Isto sranje, drugo korito.

Jaz res ne razumem, a nič ne premislite preden nardite otrokauser posted image
To kar tko....alo mi bi user posted image .....z vsem ostalim se bomo pa kasnej ubadaluser posted image
Pol je pa treba še jamratuser posted image


Če se je tole meni slišalo....no tle bi samo rada izpostavila post ki je začel na nekem smešnem-nesramnem nivoju!!! To zame ni bilo kresati mnenja, povedati svoj vidik...to je bila gola nesramnost!!!!! In nič drugega!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 8:52:41   
Naja30
Ne se zdej na Karin spravlat.
Jaz sem tud podobno mislila preden sem ostala brez službe. Najprej se ti mora kaj takega zgodit, potem drugače razmišljaš.
Vse tiste fore ala ne bova se poročila, da bo več keša, no to je pa tudi meni grdo. Pa je veliko takih, še ločujejo se zarad denarja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 9:01:08   
uršula83
A zdej se pa me nanjo spravljamo?? Neeee, mislem de se je ona spravla na anonimno ki je spraševala čist nedolžno. Preberite poste za nazaj KDO je začel? Prosim!!!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 9:26:11   
Naja30
Pa dobro, a se ti res da? Misliš, da boš v tej debati prišla do konca?
Ni konca. Tista, ki ima določeno situacijo, ve kako je in kako bo naredila. Iz druge strani bo pa obsojana, ker tista, ki ne pozna situacije ne more razumet tega.
Jaz zagovarjam, da izkoristi kjer se da. Država ti sama od sebe ne bo nič dala. Ta tema je podoba tisti, kjer kakšna sprašuje ali naj gre na bolniško ali ne. Pa se spet usuje plaz neodobravanja na eni in odobravanja na drugi strani. Tako pač je, nikoli niso vsi za eno stvar. Pravim pa, da dokler človek ni v taki situaciji, ne bi smel sodit. Zato naj se anonimna osredotoči na odgovore žensk, ki so ji iz lastnih izkušenj povedale odgovor.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 9:32:55   
uršula83
1. Ja da se mi, pa še čas mam trenutno.
2. Vem da so različni vidiki, saj v tem je najmanjši problem. Vsaka lahko pove kar si misli. Rada bi samo povedala, da pač nekatere ne znajo na normalen način izrazit svojega mnenja, ampak kar nekaj obsojajo vsepovprek in žalijo! Da se z nečim ne strinjaš lahko poveš tudi drugače, brez da žališ. 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 9:36:29   
Naja30
Oh ja, no. Na forumu pa res ne bi iskala, da vsi znajo lepo povedat svoje mnenje. user posted image
Kakorkoli, meni se pa ne da. Imam svoje mnenje in tega se držim. In mi ga ni treba dokazovat.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 9:45:27   
uršula83
Ja sej verjetno imaš prav, ampak mene vseeno vedno razjezi nesramnost brez razloga.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 9:49:46   
5ra_28
Najprej... lepa zgodba za prebrat zgoraj od Anonimen. Pri besedi 'lepa' upam da veste kaj mislim. Da se mi mal oči sazolzijo (ali pa so krivi nosečniški hormoni).
Glede tega, da nam država jemlje ob plači... Tudi če ne bi bilo socialne pomoči, otroških dodatkov in še vsega ostalega, bi nam država vseeno jemala. To se morate zavedat. Da če je zdaj prijavljenih 5 ali pa 50.000 samohranilk, davek in odbitki bodo obstajali. Bi pač bilo še več patrij in politiki bi imeli še večje plače (če še to sploh gre). Zadnja leta so vsi v politiki govorili da imamo premalo nataliteto, da bi bilo tako lepo, da se poveča število rojstev. Zdaj ko pa je res bil kao baby boom (največ rojstev v zadnjih dveh letih), pa otroka ne moreš vpisat v vrtec, ker ni prostora???!!!! Pa zastonj je za drugega otroka, ČE OBA HODITA V VRTEC. Halo, a ni to norca delanja iz državljanov?! Zdaj pa se je v predvolilni kampanji slišal celo predlog, da bi ukinili eno od pomoči, pa ne vem več katero. In to od nekoga, ki ima plačo kot je povprečna slovenska na leto, če ne še več. Ko pa so imeli sejo o povišanju minimalne pokonjine za borih nekaj euro (pa še to bruto), pa imajo med točkami vrtsnega reda tudi predlog povišanja dohodka za plačilo ene same seje, ki ji opravijo nekaj na mesec, iz 250 na 390 €!!! (za dve uri sedenja). No, verjetno predloga za povišanje pokojnine niso sprejeli, ker so morali denar dat za povišanje svoje plače za te seje (ki so kot dodatki K PLAČI..pa si ji seštejte nekaj na mesec). Ko to slišim, mi postane slabo. Tako da se s samohranilkami, kjer eni starši res ne spijo, ker ne vedo kako bodo plačali položnice ali pa najemnino ali kaj že, ne obremenjujem. Če lažejo tam sodniku 5 minut zato da lažje preživijo ali otroku kaj kupijo, kar RES rabi, me ne bo nič manj.
Midva z mojim sva tudi izvenzakonska partnerja in pričakujeva otroka, pa pomoči samohranilke ne bom izkoristila (izkoristila, ne izkoriščala). Se pa lahko tudi nam zgodi da ostane eden izmed naju brez službe, kako bo potem s kreditom za stanovanje, ki sva ga ravno kupila, pa ne vem. Pa je dvosobno, ker si več ne moreva privoščit. Takrat pa vem, da bom poiskala vse luknje, ki obstajajo! Ker tako v življenju žal je.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: brezposelnost,družinski prejemki...
16.9.2008 10:02:53   
pike
Bravo 5ra_28 točno tako mislim tudi jaz. Vsak naj se znajde po svoje in zato ne obsojam drugih, ker tudi sama bi ali pa še bom naredila enako, da bom lažje preživela, tako kot politiki ne, samo da oni si vzamejo pa večji del pogače kot pa mi "navadni smrtniki" tistih 100 Eur več.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?