Tablete za redno M (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

srecna_zvezda -> Tablete za redno M (9.9.2008 11:32:09)

Pozdravljene!

Veliko casa je minilo odkar sem nazadnje sprasevala oz.sodelovala...danes pa je zame nov zacetek in me nekaj zanima... katere so tiste tabl. ki jih G predpise, ce imas neredno M? S partnerjem zeliva otrocka, pri nerednih M pa je malo tezje uspeti. Ciklus imam na 29dni, vcasih a spet na vec. Skoraj nemogoce jo je predvideti, O namrec. Zaradi narave dela mojega dragega pa tudi ni mogoce kar naprej telovadit..:)

No pomagajte, mi prosim ce katera ve.
lp

tanja040 -> RE: prosim nasvet (9.9.2008 11:49:12)

klomifen je za spodbujanje ovulacije, to ti predpiše G

Anonimen -> RE: prosim nasvet (9.9.2008 12:19:31)

Za ureditev ciklusa se predpiše Dabroston. Jemlje se pa potem od 16-26 dne ciklusa, 2 tableti/dan.

rakica26 -> RE: prosim nasvet (9.9.2008 13:11:33)

Jaz sem za ureditev cikla tudi dobila tablete Dabraston. Sem pa menstruacijo dobila že 6 dan jemanja tablet.
In ker je krvavitev močna sem prenehala z nadaljevanjem in bom spet vzela 16 dan od prvega dne te menstruacije.
A mislite, da mam lahko sedaj normalno spolne odnose brez metode pazi, ker jem te tablete?

Lp

girly -> RE: prosim nasvet (9.9.2008 13:14:04)

Rakica, Dabroston niso kontracepcijske tabletke. Če hočeš zanosit, seveda imej odnose brez zaščite, če pa nočeš pa uporabi zaščito.

Srečno!

rakica26 -> RE: prosim nasvet (9.9.2008 13:34:58)

Ja seveda si želim zanosit, sam ker prvič to jem ne vem če to kaj vpliva na plod. Ker recimo, da zanosim in 16 dan začnem to jemati, bi bilo lahko kaj narobe ali ne? Tega me je strah.

Lp

biba77 -> RE: prosim nasvet (9.9.2008 13:48:31)

Dabroston ne skodi plodu.
Vpliva na maternicno steno (sluznico), ne pa tudi na ovulacije. Je le za "redne krvavitve". Redni spolni odnosi (na 2 dni), pa bo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
Razen, ce so se druge tezave, ki pa jih, seveda, mora lececi G potrdit.

taši84 -> RE: prosim nasvet (9.9.2008 17:26:54)

js sm jedla dabroston dolgo časa ker nisem imela rednih M pa jih še vedno nimam. odločila sm se da ga ne jem več ker se samo redim in sem napihnjena. KT pa nikol nism jemala. M so redne dokler ga boš jedla ko pa boš nehala je ne boš več imela. vsaj pr men je tko. po dabrostonu sm jo zmer dobila zdj pa ga ne jem že več kot 3 mesece pa je nimam noseča pa tut nism.

Stran: [1]