|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako so vaši 11-mesečni otroci
9.9.2008 9:06:07   
sonchek
sprejeli vrtec???

Sicer je naša dost samostojna...ko se merka pri babicah ni nobenega problema, pa vendar me malo skrbi, kako bo ko bomo čez dober mesec prvič zakorakali v vrtec...

Prosim za izkušnje, kako hitro se navadijo (vem da je od vsakega otroka posebej odvisno), kake so vzgojiteljice in podobno..
Hvala

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako so vaši 11-mesečni otroci
9.9.2008 9:32:38   
Shorty_
Naša je šla v vrtec z 11 meseci ko še ni hodila, v vrtcu je bila po enem tednu zelo rada nikoli problema, včasih je malo pojokala na vratih po minutki pa je bilo vse ok. V vrtcu je veliko pridobila od tega da sedaj je stvari ki jih prej ni, da zaspi sama na ležalniku brez problema, naučili so jih plesati na tri pesmice, skratka pridobila je ogromno.

zato skrbi na stran otroku pokaži da se vesliš vrtca in tako ga bo lažje sprejel. Če te pa še kaj zanima pa kar vprešajuser posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.9.2008 10:05:30   
TiaSara
Pri tako majhnih otročkih je ponavadi največji del problema ločitev od matere - ker je ravno konec porodniške. Sam vrtec pa po večini radi sprejmejo, ker se tam toliko dogaja. Mi smo imeli postopno prilagajanje - najprej se je čuval doma, potem v varstvu, potem je šel pa z malo več kot letom v vrtec. In moram reči, da je bilo največ joka, ko sem šla jaz v službo - pa se je čuval doma, z njim je bila še babica, ki jo je imel rad in še sestrična. Vrtec pa je deloval predvsem pozitivno, čeprav je prvi teden zaradi uvajanja malo tečen. 

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2008 10:12:34   
Alfabeta
user posted image  Moj sin je šel pri 11 meseci prvič v vrtec, nikoli ni jokal, pa se je do 11 meseca čuval samo pri meni. Nikoli ga ni pazil nihče drug, ampak ni bilo nobenega problema. Ko je zagledal otroke in seveda nove igrače je kar sam zakorakal proti igračam. Se je pa lepo sam navadil zaspati v posteljici v vrtcu, pa red se je samo še bolj utrdil (ker sva ga imela tudi doma)

Je pa res tako kot ti je napisala Shorty, da pokaži otroku, da se veseliš tudi ti tega da gre v vrtec in bognedaj pokazati kako žalost, pa preveč kakega poslavljanja v vrtcu, ker bo user posted image  začutil, da ti je težko. Saj prvi dan ti bo morda res, ampak ko boš odšla se še vedno lahko zjokaš v avtu, nikar pa ji tega pokazati. Bo vse skupaj še težje.

Vzgojiteljice pa.... Jaz imam v vseh 3,5 letih (star je 4,5) samo + izkušnje. Res pa nisem pikolovska in težka. Samo želim, da je lepo poskrbljeno zanj, da ne pride domov vsak dan ogrižen ali spraskan in da dobim povratno info od njega (to pri tebi pride v poštev malo kasneje), da so nekaj delali. Bi ti pa na srce položila (to zaradi enega posta par dni nazaj), da ni nujno, da ti bo vzgojiteljica ali varuška všeč. Kar pa ne pomeni, da ni prav prijetna, dobra in prijazna z otroci. Ene so pač drugačne z odraslimi kot z otroci.

Pa srečno!

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2008 10:19:06   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Pri tako majhnih otročkih je ponavadi največji del problema ločitev od matere - ker je ravno konec porodniške. 

Mislim, da je dosti težje kasneje kot pa pri tako majhnih. Jaz sem videla kake probleme so imeli otroci in seveda starši otrok, ki so prihajali kasneje v vrtec. Sploh tam okoli 3 leta. Eni so jokali do 3 mesece vsako jutro!!! Pa ni bil samo jok, dretje, cepetanje, razmetavanje po tleh,...Potem iz vrtca ven, so pa še mame jokale.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.9.2008 10:19:40   
Blejka26
moja bo šele 22-ega septembra šla v vrtec,ko dopolni 11mesecev.Me je pa precej strah ker vem da bo jok..sem jo imela prvi dan 10minut tam,ker sem peljala starejšo v svoj razred in sem probala kako bo tam.Bilo je vse ok in rada je bila na tleh dokler sem bila jaz zraven a ko sem za 10min šla je bil jok in stok.Tko da..moram pa priznati,da ima zelo zelo dobre vzgojiteljice,tko da mi je to malo v tolažbo

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.9.2008 10:29:01   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

Bilo je vse ok in rada je bila na tleh dokler sem bila jaz zraven a ko sem za 10min šla je bil jok in stok.Tko da..moram pa priznati,da ima zelo zelo dobre vzgojiteljice,tko da mi je to malo v tolažbo

zdajle mi je pa vse zbrisalo user posted image

bom še enkrat. Tole sem hotela reči. Ravno to je....ker te je videla in si potem šla, oz. ker si bila zraven potem si pa šla. Naš recept za jutra brez joka je bil, da sem ga v garderobi polupčkala in ga odpeljala do igralnice, tam ga je vzgojiteljica prijela in obrnila proti otrokom. Nič več poslavljanja. Nikoli ni jokal, kot sem rekla. Poznam pa primer, ko je mamica zjutraj otroka pripeljala, ga v garderobi n-krat polupčkala in govorila, kako bo lušno doma, da ga bo hitro prišla iskat, itd. Ko ga je peljala v igralnico, ga je pa še klicala da naj da papa in na vratih nekaj minut stala, pa mahala in otrok je seveda jokal kot bi ga trgali. Čeprav je bil mali....dolgo poslavljanje ni pametno, ker potem ni rešitve.

Srečno

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.9.2008 10:34:35   
bodoča
Moj je šel zdaj v vrtec, z 12 meseci. Ko sem bila zraven me več ali manj sploh pogledal ni, se je kar igral. Potem sem ga pustila samega, tudi ni bilo problema. Enih 2x je menda malo zajokcal, pa so ga potolažle in je minilo v par minutah.

No danes pa je zjutraj že v avtu bil siten in potem v vrtcu me tud ni hotel izpustit, samo to pripisujem dejstvu, da me včeraj zaradi službe ni videl res cel dan ne in je mogoče mislil, da bo danes isto.

Na splošno pa se mi zdi, da je lepo sprejel vrtec, edino nerodno je, ker edini v skupini še ne hodi.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.9.2008 14:07:38   
NATAŠI
najin je šel z točno enim letom v vrtec (privat) in sem ga že prvi dan takoj pustila tam za polni čas (po navodilu vzgojiteljice) in je bilo vse ok ... potem kasneje je včasih malo joka, katerega pa hitro potolažijo in je vse ok. Drugače je pa to odvisno od otroka do otroka in seveda vzgojiteljic.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.9.2008 8:35:21   
sonchek
Mamice hvala vam za tele odgovore...ste me kr mal potolažile..
Seveda se zavedam da moram pozitivno gledat na to...in upam da mi bo ratalo user posted image user posted image user posted image
no me veseli, da so v večini kar dobro sprejeli vrtec...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.9.2008 17:19:13   
hillmagic
Moja dojenčica ima 11 mesecov in je šla prejši teden prvič v vrtec Na uvajanje. V skupini je 14 otrok ( kar je ogromno) in ona je najmlajša in EDINa ki še ne hodi. Tako da je malo narodno kot pri tebi BODOČA ker jo kakšen pohodi po nesreči Pa za stol se prime in pade z njim vred nazaj ker nima še toliko ravnotežja. Jokala ni nič. Razen če je bila že toliko utrujena in ni zdržala ritma. Takrat fejst zajoka in pokaže, da ne more nič več. Upam,da se bo navadila.
Sedaj sva doma,ker je zbolela Tako da bomo videli kako bo čez en teden.
Vso srečo tudi vsem drugim ki so otročke oddali prvič v vrtec. Niste sami...

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?