Anonimen -> RE: limonina torta (9.9.2008 8:27:14)
|
8 jajc 25 dag sladkorja 30 dag moke 3/4 pecilnega praška 4 žlice limoninega soka Nadev: 4 jajca 2 dcl belega vina sok ene limone 15 dag sladkorja 1/4l sladke smetane Stepaj cela jajca s sladkorjem, dodaj topel lim.sok in potem stepaj nad soparo tako dolgo, da se testo segreje približno na 55 stopinj, ali po občutku.Potem odstavi in naprej stepaj, da postane lepo penasto.Primešaj moko pomešano s pecilnim.Peci pri 180 stopinjah-50 minut. Pečeno in ohlajeno torto večkrat prereži. Za nadev ubij cela jajca v kotliček, dodaj sladkor, zavreto vino z lim.sokom in stepaj nad soparo, da se zgosti.Med ohlajeno kremo zmešaj stepeno sladko smetano.Po želji lahko vmes pomešaš pražene mlete lešnike, ali citronat.S kremo premažeš sloje torte znotraj in zunaj.Okrasi po želji. Vino se pregreje, vendar ne vem, če je dobro za otroke.Je pa v vseh lim.tortah vino.Morda bi bilo dobro tudi brez.
|
|
|
|