Anonimen -> RE: ričet (9.9.2008 9:03:48)
|
Ojla,jaz tako naredim: ješpren in fižol dan prej namočim. naslednji dan skuham fižol in ga pretlačim čez cedilo,nekaj celega pa dam na stran.Uporabim kar vodo v kateri se je kuhal fižol in po potrebi še dolijem. Nato narežem majhne kocke korenčka in krompirja in skupaj z ješprenom dam kuhat v fižolovo vodo(eni tudi najprej posebi ješpren skuhajo).stresem tudi cel fižol,ki sem ga prej dala nastran,aja pa lovorov list in dva stroka česna. dodam kos pancete ali bilo kakšno suho meso,popopram,solim,nekateri dodajo še petršilj in dam kuhat,dokler ni tudi zelenjava in suho meso kuhano.Nato pa zabelim s prežganjem.Na olju popražim čebulo,potresem z moko,pomešam in nato zalijem ričet,pet minut še pokuham.
|
|
|
|