ričet (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


*alja* -> ričet (9.9.2008 8:06:53)

Kako skuhat dober ričet?

Nisem ga še nikoli kuhala, razen jedla sem ga v OŠ za malico. No in moj si zdaj zaželi doma kuhan ričet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

En dober preverjen recept prosim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: ričet (9.9.2008 9:03:48)

Ojla,jaz tako naredim:

ješpren in fižol dan prej namočim.
naslednji dan skuham fižol in ga pretlačim čez cedilo,nekaj celega pa dam na stran.Uporabim kar vodo v kateri se je kuhal fižol in po potrebi še dolijem.
Nato narežem majhne kocke korenčka in krompirja in skupaj z ješprenom dam kuhat v fižolovo vodo(eni tudi najprej posebi ješpren skuhajo).stresem tudi cel fižol,ki sem ga prej dala nastran,aja pa lovorov list in dva stroka česna.
dodam kos pancete ali bilo kakšno suho meso,popopram,solim,nekateri dodajo še petršilj in dam kuhat,dokler ni tudi zelenjava in suho meso kuhano.Nato pa zabelim s prežganjem.Na olju popražim čebulo,potresem z moko,pomešam in nato zalijem ričet,pet minut še pokuham.




*alja* -> RE: ričet (9.9.2008 9:06:52)

fižol daš on iz konzerva, al kerega drugega?




Anonimen -> RE: ričet (9.9.2008 9:17:00)

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

fižol daš on iz konzerva, al kerega drugega?


Lahko,ja tudi iz konzerve,če hočeš na hitro.drugače,je pa boljše,če kupiš fižol češnjevec-suh fižol,pa ga čez noč namočiš.
Včasih,ko se mi ne da,ali pa,da pozabim fižol namoči,uporabim kar tistega iz konzerve.




*alja* -> RE: ričet (9.9.2008 10:38:18)

Najlepša hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bom poskusila naredit verjetno v četrtek




muška -> RE: ričet (9.9.2008 14:31:16)

jaz nič ne namakam dan prej. naredim pa tako, da prepražim čebulo, vsujem nanjo ješprenj in zalijem z vodo. ta čas narežem korenček, krompir in zelhano meso in ko voda zavre dam zraven kuhat zelenjavo. začinim, dodam paradižnikov ekstrakt in kuham. Tik preden je kuhano, dodam še na kockice narezano zelhano meso (rebrce v kosih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) in pa fižol iz piksne, prevrem, dodam kakšno začimbo če je potrebno, zgostim, če je potrebno in kosilo je kuhano.
Aja, dam pa tam nekje eno skodelico ješprena, ker ful naraste in imamo potem takšno kosilo dva dni




Stran: [1]