carski rez (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

dejčka2 -> carski rez (10.3.2005 13:50:23)

Z zdravnikom sva se dogovorila za carski rez, zato bi vas prosila, če mi pojasnite par vprašanj:
- Koliko časa traja, od trenutka ko te uspavajo do takrat ko se zbudiš?
- Ali lahko otročka takoj vidi očka?
- Ali očka carta otročka ta čas, ko še mamica spi?
- V kolikem času po posegu podojiš otroka?
Zelo me je strah carskega reza, zato bi mi odgovori na ta vprašanja re pomagala.
Hvala za odgovore:sloncek::sloncek:

Anonimen -> carski rez (10.3.2005 13:59:32)

Mene so uspavali ob 16. uri, zbudila sem se pa ob 20. uri, samo sem bila še tako zadeta, da sem spregovorila par besed, pa nazaj zaspala za celo noč. Otroka so mi prvič seveda prinesli šele naslednji dan, pa še tega se komaj spomnim. Po moje so mene malo preveč "zadeli". Po posegu si mislim da dve noči na intenzivni negi. Otroka ti prinašajo za dojit. Upam, da ti bo uspelo, meni ni.
Očka počaka pred operacijsko in ko otročka umijejo in oblečejo, mu ga babica da v raočje (in ga po želji slika - zato naj ima očka fotoaparat s seboj). Potem pa očka verjetno ne bo pač ur otročka imel tam na hodniku ali kjerkoli že, babica ga nato odnese tja, kjer imajo "spravljene" norojenčke. Ga pa lahko potem očka ta čas, ko si ti na intenzivni, hodi pestvati po želji (vsaj mislim, da je tako, seveda, če ne pretirava...).
Upam, da ti je molj jasno, mogoče pa je bilo pri kateri drugi še kaj drugače. Bati se ti pa ni treba, saj boš cez čas spala. Moj mož je rekel, da ko so me omamljeno peljali iz operacijske na intenzivno, da sem se blaženo smehljala.

dory -> carski rez (10.3.2005 14:03:39)

- ob 10:45 so me uspaval,ob pol dvanajstih sem bla budna :)
- ocka lahko vidi otrocka
-jaz sem poskusla dojit sele naslednji dan,ceprav je mleko prslo sele par dni z zamudo :)

CR sploh ni nic kaj takega...ce bomo nekoc nekdaj se zibali,grem z veseljem se enkrat ponovit vajo :)

pi -> carski rez (10.3.2005 14:30:16)

Jaz pa nisem spala. Sem dobila inekcijo v hrbtenico in nisem nič čutila od pasu navzdol. Svojo princesko sem takoj dobila v roke toliko da sem jo videla in ji dala lubčka. Čez uro in pol pa sva se že dojili.

Če bi še enkrat imela CR, spet ne bi spala.

Anonimen -> carski rez (10.3.2005 14:31:00)

Naj te ne bo strah, če bi jaz vedela prej, kako lahko ga preživiš in kako hitro si na nogah, bi si ga plačala.
Jaz sem imela takega z epiduralno, vse skupaj je bilo končano v 20 minutah. Očka ga je videl takoj, potem ga je pediater zrihtal (mene so medtem šivali), potem pa sem ga videla še sama. Dojila sem takoj po posegu.
Prvi dan še boli, zato prosi za protibolečinska sredstva, drugi dan pa boš že na nogah. Poskušaj se čim več gibati.
In bodi srečna, da ti ne bo potrebno prenašati posledic epiziotomije :).

Mina1 -> carski rez (10.3.2005 14:43:03)

Odg. na sveže, ker sem imela tudi jaz v drugo elektivni CR in sicer 18.2.2005:

1 - traja cca 1 uro (vse skupaj), sama operacija je hitra, ampak priprava nanjo, poseg in čiščenje traja toliko časa;
2 - ati ga lhako vidi takoj oz. ko ga očistijo (povedo mu takoj, kaj ste dobili)
3 - carta ga ati takoj, če ima potrdilo o pristonosti poroda
4 - ko prideš k sebi (po operaciji, ko si že na intenzivni negi), te najprej naterajo na noge, pa lulat, da seveda čimpreje okrevaš in tako8)
5- glede dojenja (če imaš srečo in seveda mleko, ga lahko kmalu podojiš, ampak povečini je tako, da po CR zaradi uspaval in anasteziji pride mleko (če pride) dosti kasneje. Meni se je začelo delati šele 6-ti dan, torej 1 dane pred odhodom domov in to zelo malo. Pri prvem pa sploh nisem imela nič mleka:zmeden:)

CR ni bav-bav, boli pa potem, ko se zbudiš in še nekaj časa, odvisno od posameznice in tako.

Nič bati, vse bo v redu. Sicer pa je bilo tudi mene strah kot le kaj.

Tako nekako poteka tole (LJ porodnišnica). Ampak ne skrbi, na oddelku A v LJ sem imela krasno ekoibo, predvsem moški del (babičarji) so krasni.

Lepo se imej,

pa-pa Mina1

nejcko -> carski rez (10.3.2005 14:52:28)

No saj so ti že punce vse napisale. Jaz sem imela 2x CR in ni noben bavbav. Očka vidi otročka takoj, ko ga zrihtajo in ga ima kar nekaj časa pri sebi (moj ga je imel prvič skoraj eno uro). Za dojit pa so meni otročka prinesli še isti dan oz. ti ga prinesejo, ko si budna, vendar imajo za dojenje določene ure (na 3 ure) in ga pač dobiš v tisti rundi, ko je čas za dojenje. Upam, da nisem preveč komplicirano napisala.

Stran: [1]