Spet otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

ČITA -> Spet otroški dodatek (10.3.2005 13:37:14)

Sem ena izmed tistih, ki ne dobiva otroškega kljub temu da sem študentka. Ma mož toliko dohodka. Ampak vseeno me zanima:
Sin rojen 2003, takoj sem dala vlogo (dohodki 2002) ter dobila zavrnjeno.
Če dam vlogo sedaj, za katero leto moram dat dohodke (najbrž za 2003). Ampak vseeno upam da bi mogla dat 2004 ker je bil mož na porodniški in smo takrat meli manjši dohodek.
Saj s tistimi 3 jurji res ne bi obogatela, pa vendar bi bilo to 36 jurjev na leto in zato ga pa že lahko skoraj obujem, a ne?

LP

darjatimci -> Spet otroški dodatek (10.3.2005 14:07:16)

Do konca marca za leto 2003,potem pa za leto 2004.

natja_ -> Spet otroški dodatek (10.3.2005 14:20:51)

Zavrnjeno??????? :zmeden:
Saj ne more biti zavrnjena vloga za otroški dodatek, saj vendar to pripada vsakemu. Lej, poglej zakaj so ti zavrnili, zaradi previsoke plače sigurno ne. Midva z možem imava kar veliko plačo, pa dobivam najmanjši znesek otroških dokladov, se pravi, da to ni to...

natja

india -> Spet otroški dodatek (10.3.2005 16:26:27)

Ne natja_, otroški dodatek ne pripada vsakemu! Odvisno od dohodkov !
Ja, če oddaš do zadnjega marca, napišeš podatke za leto 2003 kasneje za leto 2004.

MB -> Spet otroški dodatek (10.3.2005 20:44:29)

Pojem "visoka placa" je zelo relativen. Zato ima drzava svojo lestvico, ki je vezana na odstotke povprecne place v Sloveniji na clana druzine, po kateri odmerja visino otroskega dodatka - ali pa sploh "skozi pades" in ne dobis nic. Midva imava 3 otroke, pa (po moje) sploh ne tako zelo visoke place, otroskega dodatka pa ne dobiva. Seveda tudi ne stipendije (imamo ze dijaka in studentko), pa tudi racun za vrtec za najmlajso je bil posastno visok. Ampak zdaj je ze solarka :).

sabini -> Spet otroški dodatek (11.3.2005 21:21:04)

punce a na csd gledajo plačo obeh da potem zračunajp otr. dodatek?

MB -> Spet otroški dodatek (12.3.2005 7:50:17)

Ja. Seveda. Razen ce ne gre za enostrsevsko druzino ali samohranilke. V tem primeru upostevajo visino prezivnine in dohodke starsa s katerim otrok (ali otroci) zivi.

Stran: [1]