Driska (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

hijenca -> Driska (8.9.2008 13:59:39)

Kaj storiti pri driski 4 mesečnega otroka??
Moj Videk je imel sedaj tri dni mehko- penasto blato. Danes pa naenkrat driska, zelo tekoče. Moja P danes ne dela več. Ali mu naj kuham samo čaj iz suhih borovnic ali mu lahko dam npr. polovičko lineks kapsule??  Nekaj bi rada storila, ker zjutraj boma tako in tako šla k P. Je pa normalno jedel, jema pa AM na flaško.

Doll -> RE: Driska (8.9.2008 14:03:17)

Nič ne potrebuješ.
Če je normalno jedel,pil,potem jaz ne bi šla še k P,saj ne more nič narediti.
Normalno je da driska traja tudi do 14 dni.
Za jest pač dajaj tisto kar je,ni potrebna nobena dieta

aluš -> RE: Driska (8.9.2008 14:15:58)

- Če je  na  AM, kupi posebno mleko za drisko (pozabila kako se reče, v lekarni bodo vedeli).
- Dajaj veliko za pit tudi kuminovega čaja - vodo v lonec, notri kumino in pustiš vreti 10 minut (da da barvo). Baje pomagajo tudi borovnice, ne vem če je že dost velik zanje. Naš jih ni maral, tako da se ne spomnim kaj je z borovnicami.
- Skuhaš korenje, ga malo osoliš (nujno, ker v soli je nekaj važnega proti dehidraciji), ga prepasiraš čez cedilo, da rata krompirjeva kaša (ne voda, moraš orng prepasorat, da bolj malo korenja stran vržeš) in mu daš za pit, to je kot en mlečni obrok. Lahko tudi kombiniraš z mlekom.

Moj ta prvi jo je fasal pri 2 mesecih. To kar sem napisala je bilo sicer pred 11-timi leti, ampak mislim, da se ni nič spremenilo.

Najbolj važno je, da dovolj pije, čeprav potem driska, da ne dihidrira. Pa na ritko pazi, da ne bo še tam ajsi.

Sonnja -> RE: Driska (8.9.2008 14:21:20)

probaj z napitkom hipp ors.

madasa -> RE: Driska (8.9.2008 21:12:11)

Tudi moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je kakala bolj tekoče, tako da ko sem jo šla previt je tekoče blato kar stalo v plenički. (tako je kakala 1x dan nekaj časa). Pred cepljenjem sem povedala P kako tekoče kaka in je rekla, da če je driska potem odvaja lahko tudi do 10x na dan.  Vendar je bila moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] polno dojena.
Lp

Doll -> RE: Driska (8.9.2008 21:36:17)

Driska je,če otrok NAJMANJ 3 x na dan kaka tekoče

Paštetka -> RE: Driska (9.9.2008 7:57:33)

samo dovolj tekočine vse ostalo normalno naprej. Nič posebnega ne rabiš. Če bo pa to trajalo več kot 3 dni, pa se lahko greš pokazat P.

Stran: [1]