Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 13:30:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Pomoje neb smelo bit problemov.
|
|
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 13:39:12
|
|
|
|
Anonimen
|
jerikou, jaz imam podoben "problem", le da imam malo več časa, saj imam PDP v začetku decembra. Namreč G mi je vse papirje (potrdilo o PDP, napotnico za rešilca in za porodnišnico) napisala na stari naslov (oz. na trenutno aktualni naslov). Do 4.10. (torej do 60 dni pred PDP) imam čas, da spedenam vse v zvezi s CSD, tako da si bom v tem času spremenila naslov in zamenjala dokumente, nato pa šla še na CSD ... na naslednjem pregledu bom pa G prosila za novo napotnico za porodnišnico z novim naslovom in upam, da ne bo komplicirala ... Aja na potrdilo o PDP mi je napisala kar oba naslova, pa mi je rekla, da če bom na CSDju urejala še preden bom spremenila naslov, naj novega črtam, če bom pa stvari utrejala kasneje, naj pa starega črtam ... jah to je pa to, ko se nisem prej zmigala naslova spremenit ;)
|
|
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 14:09:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Jerikou, še to me zanima, če si se ti že kaj pozanimala: kaj rabiš vse za spremembo naslova? Torej moram it na bivšo občino (kateri oddelek?) in se tam odjavim, potem pa na novo občino in se tam prijavim (kateri oddelek?). Za prijavit se rabim baje od lastnika stanovanja pisno potrdilo, da se lahko tam prijavim. Kako naj to potrdilo izgleda oz. a je za to kak obrazec? Izdelavo novih dokumentov mi potem sprožijo na tem istem oddelku, ali moram potem še na kak drugi oddelek za to (potni list oz. osebna, vozniška, prometna) ... In kam vse moram potem sporočit ta spremenjen naslov ... ZZZS, fax, banka, štipenditor, ... kam še? Joj kaj bo to že ene zmede in letanja naokrog
|
|
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 14:25:02
|
|
|
|
jerikou
|
OTIKA živjo, nič kaj dosti nevem še o situaciji. Se je sedaj na hitro začelo odvijat in moram hitro ukrepat tako da v naslednjih dneh moram rešit tele zadeve. Menjava stalnega bivališča pa je potrebna že sam zato, ker se mi zdi, da bom lažje dobila vrtec za otročka v Ljubljani kot pa na trenutnem še stalnem bivališču. Pa še kasneje za bolniško če jo bom rabla jemat moram imet z otrokom isto stalno bivališče. Ker do sedaj sva bila prepričana s patrnerjem, da bi ga imel on prijavlenega na svojem, pa kot pravim bo lažje dobit vrtec v Ljubljani. tukaj pa en linkec kaj je potrebno ob menjavi bivališča, če ti kaj pomaga: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/faqKategorijaVprasanje.euprava?faq.id=42&faq.vprasanje.id=18
|
|
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 17:09:37
|
|
|
|
Kerensa*
|
Za spremembo naslova stalnega bivališča sta načeloma samo dve varianti: a.) če postaneš lastnica stanovanja, prideš na pristojno UE s kupoprodajno pogodbo b.) če se preseliš v stanovanje, katerega lastnik je nekdo drug, potrebuješ pisno dovoljenje lastnika, da ti dovoljuje prijavo (če si najemnica, zadostuje najemna pogodba) Vse urediš na pristojni UE v dobesedno 5-ih minutah in ne stane nič... tvoj novi naslov UE sama sporoči na DURS in ZZZS, povsod drugje pa ga moraš sporočiti sama... menjava osebne izkaznice je obvezna v roku 30-ih dni po spremembi bivališča, za vmesni čas (če to dvoje ne narediš istočasno) pa dobiš pisno potrdilo z žigom o novem bivališču, ki je uradno veljavno, če ga priložiš osebni izkaznici s starim naslovom... v tem primeru ti nihče ne more zakomplicirati nobene situacije - ne DURS, ne porodnišnica.
|
|
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 17:15:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Vse urediš na pristojni UE v dobesedno 5-ih minutah in ne stane nič... . Samo če se iz območja ene upravne enote selim v območje druge upravne enote, potem se moram na stari UE najprej odjavit, al kako? Al grem kar na tanovo UE in me tam najprej odjavijo iz starega naslova in prijavijo na novega?
|
|
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 17:48:23
|
|
|
|
suzanamai
|
Greš samo na novo UE in tam vse urediš. Oni javijo na staro UE za odjavo.
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 18:13:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Super, hvala!
|
|
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 8.9.2008 20:37:48
|
|
|
|
suzanamai
|
Pa še nekaj, če imaš elektronsko bančništvo, imaš tudi digitalni certifikat. S tem lahko podisuješ dokumente v e-upravi. Jaz sem moža prijavila kar preko neto, kot priponko pa pošlješ poskeniran dokument, pogodbo o najemu ali kupoprodajno. evo ti link
|
|
RE: menjava stalnega bivališča 23.9.2008 14:34:11
|
|
|
|
Janus
|
@suzanamai: Koliko časa je pa trajal postopek preko e-uprave?
|
|
|
| Stran: [1] |
PEDIATERnataly33Ste zadovoljni s svojim pediatrom/pediatrinjo?DA (
83%)
NE (
17%)
Število vseh glasov: 98Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!