gospodinjska pomočnica (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Vanja1 -> gospodinjska pomočnica (8.9.2008 10:07:54)

Pozdravljene!

Zanima me če katera ve kaj o tem, da bi me partner prijavil kot gospodinjsko pomočnico? kaj to pomeni? Do konca septembra imam status študenta, potem pa bom morala na zavod.  Sem pa noseča in imam pa PDP 16.11.2008.Prosim če mi lahko katera pomaga

Lp

Beti S -> RE: gospodinjska pomočnica (8.9.2008 10:20:56)

Po mojem nima smisla.
Porodniško dobiš takole: seštejejo se ti zneski plač zadnjih 12 mesecev. Se pravi, da če si zaposlena 1 mesec pred pričetkom porodniške, se ti šteje 11 mesecev zajamčene plače in en mesec tvoje, tako da se ti na koncu ne spremeni veliko.

Če boš na zavodu pa itak dobiš denarno pomoč al kako se ji že reče.
Poglej na strani centra za sociano delo šiška, boš vse najdla.

lea23 -> RE: gospodinjska pomočnica (8.9.2008 10:35:55)

ja možno je, ampak nevem pa če se ti splača bit zaposlena samo za še ne en mesec. če bi te zaposlil vsaj dva meseca prej, bi se ti bolj izplačalo..
če se bop prijavila na zavod, boš dobivala samo 170€ + otroški dodatek.
če pa te prijavi mož, boš pa dobivala:
( 11× 55% zajamčene plače + 1× plačo ki ti jo bo za 1 mesec plačal mož ) / 12

zdej si pa izračunaj če se ti splača..
bolj bo se ti splačalo, če bi te mož zaposlil kot svojo gospodinjsko pomočnico čimprej. pol je pa spet odvisno za kakšno plačo bi te zaposlil. če bi bilo to ene 700€, pol se ti pomoje nebi splačalo. sicer pa za en mesec je tko vseeno, ker ni sploh velike razlike v tem koliko bi ti plačeval.. al bi bilo to 700€, al pa 1.500€. bilo bi mogoče razlike kakšen evro ali 10€......

pri meni je bilo tako..
bila sem pred porodniško zaposlena, ampak samo 6 mesecev.. 3 mesece pred pdpjem mi je pogodba potekla. pol me je pa za tiste 3 mesece zaposlil mož v svoji firmi, in mi "dajal" neto plače 1.200€. no med porodniško so me pa klicali iz te prejšnje službe, če bi po porodniški prišla delat nazaj k njim. ker je ena ženska šla v pokoj, in bi jst nadaljevala njeno delovno mesto. no in sem se vrnila, pa še plače imam 170€ več kot sem jo imela prej.

no kaj sem želela rečt.. men recimo se je to iplačalo da me je mož zaposlil, v nasprotnem primeru pa bi namesto 700€ dobivala samo 170€ od zavoda.  

sazi -> RE: gospodinjska pomočnica (8.9.2008 12:20:50)

Vanja1, žal o tem kako se zaposliti kot gospodinjska pomočnica ne vem nič. Napisati želim samo nekaj v zvezi s tem, da je vseeeno ali dobivaš starševski dodatek ali zelo nizko porodniško.
Ni vseeno, pa četudi bi bil znesek enak - v primeru, da npr. potrebuješ podaljšano porodniško. Kolikor sem brala na tem forumu, se starševskega dodatka ne da podaljšat. Jaz sem bila zaradi sinovih razvojnih težav doma še dodatne 3 mesece in dobivala enako porodniško kot 12 mesecev prej. Če bi dobivala starševski dodatek, bi ostala brez plačila za te tri mesece, kar je pa kar precej.

Upam, da dobiš prave informacije in vse urediš v zato potrebnem času.

KIKI**** -> RE: gospodinjska pomočnica (8.9.2008 16:11:13)

Jaz bi sam nekaj dodala. Če se zaposliš, ti teče delovna doba in sicer najmanj 1 leto.

Vanja1 -> RE: gospodinjska pomočnica (9.9.2008 9:06:10)

Hvala za informacije. Ne vem kako se bom odločila, ampak mislim da bom šla kar na borzo, ker nima smisla plačevat, pol pa dobit kak evro več kot starševski dodatek. No treba še temeljito razmislit.

LP

ROŽICI -> RE: gospodinjska pomočnica (9.9.2008 18:54:14)

a lahko fant zaposli kljub temu da ni s.p.?in kolk prej te more?če ima katera s tem izkušnje naj mi prosim javi na ZS

Anonimen -> RE: gospodinjska pomočnica (22.9.2008 22:26:09)

Gospodinjske pomočnice, pomočnika ni več. Zapomnite si, ker je država naredila konec temu, ker so ljudje preveč skoriščali. Pravico imajo samo tisti, ki imajo invalidne otroke in tako ostanejo doma, dobivajo minimalno plačo od občine. Pa starostniki so oskrbovani na ta način, če niso v domu in si to porihta nekdo od domačih.

poli* -> RE: gospodinjska pomočnica (23.9.2008 11:10:58)

Didlina, ti pa imaš napačne podatke!

Anonimen -> RE: gospodinjska pomočnica (23.9.2008 17:53:13)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Didlina, ti pa imaš napačne podatke!

Poklič na csd, ti bodo razložili.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Se vse preko njih ureja.

Pikapolonca82 -> RE: gospodinjska pomočnica (23.9.2008 18:28:22)

Didlinaa res imaš mal napačen podatek, ker se še da zaposliti kot gosopodinjska pomočnica! Men je vse lepo na CSD-ju razložila kam moram it oziroma kaj moram nardit! Ravno ta teden si moram uredit, da se bom tako zaposlila, potem pa bom lahk še kaj več rekla.
Možno pa je, da se na nekaterih koncih Slovenije to ne da urediti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], to pa res ne bom trdila, ampak v Celjskem okolišu, se da tako zaposliti!

Stran: [1]