lea23 -> RE: gospodinjska pomočnica (8.9.2008 10:35:55)
|
ja možno je, ampak nevem pa če se ti splača bit zaposlena samo za še ne en mesec. če bi te zaposlil vsaj dva meseca prej, bi se ti bolj izplačalo.. če se bop prijavila na zavod, boš dobivala samo 170€ + otroški dodatek. če pa te prijavi mož, boš pa dobivala: ( 11× 55% zajamčene plače + 1× plačo ki ti jo bo za 1 mesec plačal mož ) / 12 zdej si pa izračunaj če se ti splača.. bolj bo se ti splačalo, če bi te mož zaposlil kot svojo gospodinjsko pomočnico čimprej. pol je pa spet odvisno za kakšno plačo bi te zaposlil. če bi bilo to ene 700€, pol se ti pomoje nebi splačalo. sicer pa za en mesec je tko vseeno, ker ni sploh velike razlike v tem koliko bi ti plačeval.. al bi bilo to 700€, al pa 1.500€. bilo bi mogoče razlike kakšen evro ali 10€...... pri meni je bilo tako.. bila sem pred porodniško zaposlena, ampak samo 6 mesecev.. 3 mesece pred pdpjem mi je pogodba potekla. pol me je pa za tiste 3 mesece zaposlil mož v svoji firmi, in mi "dajal" neto plače 1.200€. no med porodniško so me pa klicali iz te prejšnje službe, če bi po porodniški prišla delat nazaj k njim. ker je ena ženska šla v pokoj, in bi jst nadaljevala njeno delovno mesto. no in sem se vrnila, pa še plače imam 170€ več kot sem jo imela prej. no kaj sem želela rečt.. men recimo se je to iplačalo da me je mož zaposlil, v nasprotnem primeru pa bi namesto 700€ dobivala samo 170€ od zavoda.
|
|
|
|