Shranjevanje peteršilja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Kimi6 -> Shranjevanje peteršilja (8.9.2008 10:07:38)

Živjo,

ta teden bi dala malo peteršilj v skrinjo, pa me zanima kako ga pripravite, a date kar celega ali ga prej nasesekljate in potem date v skrinjo?

Lp




Spark -> RE: Shranjevanje peteršilja (8.9.2008 10:08:45)

Moja tašča ga naseklja, in ga da v plastično posodo. 




CatJa -> RE: Shranjevanje peteršilja (8.9.2008 10:10:46)

Jaz ga ne dajem v skrinjo, pač pa ga nasekljam in ga po plasteh  peteršilj - sol - peteršilj nadevam v kozarce za vlaganje in v hladilnik. Pa mi kamot preživi čez zimo.




Shuka -> RE: Shranjevanje peteršilja (8.9.2008 10:11:45)

Ko pobereš peteršilj ga dobro operi in pusti da se posuši, ali pa ga popivnaj s krpami.
Nekaj pustim celih za v juho, dam par vejic skupaj v vrečko, drugo pa ga suhega seveda drobno narežem in spravim v posodice.

Nikakor ga ne dajej v mikser, da ti ga zmelje ker potem je moker in ko daš mokrega v skrinjo ga lahko samo zmrznjenega lomiš, če daš pa suhega, se pa ne sprime.




Naja30 -> RE: Shranjevanje peteršilja (8.9.2008 10:29:30)

Kar celega dam v skrinjo.




Anonimen -> RE: Shranjevanje peteršilja (8.9.2008 10:30:08)

Ja moja mami ga tudi opere, posuši, naseklja in da v lončkih v skrinjo ... jaz pa kupujem posušenega od Droge, ker vonja svežega peteršilja enostavno ne prenesem.




piščanc -> RE: Shranjevanje peteršilja (8.9.2008 13:49:41)

jaz ga narežem in dam v plastično posodo v skrinjo, potem pa vsakič malo ven vzamem. drugače mi je pa vonj peteršilja fuuuul prijeten.




kokoska007 -> RE: Shranjevanje peteršilja (10.9.2008 8:54:54)

jaz sesekljan peteršilj v manjših kozarčkih prelijem z oljčnim oljem. dodam tudi sol in česen. hranim na hladnem.

enako "vložim" tudi baziliko.




pikecpokec -> RE: Shranjevanje peteršilja (10.9.2008 10:20:23)

IZVIRNO SPOROČILO: kokoska007

jaz sesekljan peteršilj v manjših kozarčkih prelijem z oljčnim oljem. dodam tudi sol in česen. hranim na hladnem.

enako "vložim" tudi baziliko.


A bi ti tale recept prosim malo bolj podrobno napisala? Ker zveni fajn, pa bi tud jst probala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kokoska007 -> RE: Shranjevanje peteršilja (10.9.2008 18:27:25)

tako, kot sem napisala. začela sem z baziliko. ročno drobno naseseklam in takoj posolim in zalijem z oljem. to je treba kar fajn solit, ker drugače je neokusna (itak je privi dan je še čuden okus, moraš kakšen dan počakat). dodam na 1/4 zrezane česne, zaradi okusa. vonji se premešajo in uporabno je vse.
probala sem tudi strojno sesekljat, pa je ratal en čuden zmazek. ko sem sesekljala baziliko + olje je bilo pa sploh čudno neoukusno rjave barve. mi zato najbolj ustreza oster nož.

na enak način naredim peteršilj, ampak ni treba toliko solit ali pa sploh ne. dodam česen, dober bi bil tudi kakšen čili.


TUKEJ sem pa dobila idejo, oz. smo kupovali njihov čemaž in baziliko




Sulfinija -> RE: Shranjevanje peteršilja (11.9.2008 11:08:19)

Nekaj v skrinjo opranega,nekaj posadim v podtavek in  ga imam na balkonu,po novenm ga bom še sušila v ventilatorski pečici,sedaj so mi ga pa drugi.

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pajčolanka -> RE: Shranjevanje peteršilja (11.9.2008 11:11:18)

jaz imam najraje suhega. 




Stran: [1]