Alergija (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Anonimen -> Alergija (7.9.2008 22:15:17)

Saj ne vem, če mi bo odpiranje nove teme kaj pomagalo vendar...
Moj ima AD, ki se mu je tekom poletja seveda z zelo pogosto nego popravilo. Pred dnevi pa mu je spet koža zacvetela in že v petek sem opazila, da ni tak ko bi moral biti. Res je bolj gumijast, ampak tako zasanjan kot je bil včeraj in z razcveteno kožo pa še ne. Ima AD + izpuščaji alergije. Danes dopoldan se mi je zdel boljši, proti večeru pa spet....kar sedi, začne skupaj lest in sanja. Vsake toliko časa postane malo bolj živahen pa spet se ponovi. Ni jedel skoraj nič....ma tak osem žalostna, pa tako lepo sva se rihtala. Jutri grem obvezno z njim k zdravniku. V nujno pa ne grem, ker me je enkrat nadrla, ko sem k njim prišla z ranami, da je ona samo za življensjko ogrožene primere, ker sem imela napotnico od pediatra za dermatologa, naročena pa čez dva meseca, mi je rekla, ker je videla napotnico, da imam vse, kaj bi sploh rada. Ma mogla sem mal napisat, mi je tok hudo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 

Jakisonček -> RE: Alergija (8.9.2008 7:44:54)

Decembrka, skušaj najprej pogruntat, kaj si mu dala za jesti, da mu je tako škodilo. Očitno ga je res moral  zdelat. En hud alergen. Kaj misliš s tem, da je gumjast ? :)
Mojmu sončku je spet malce bolj udarilo AD ven, ker okolja (beri babice in dedke) ne morem prepričat, da moj otrok vsega ne sme jest. In na koncu ga filajo s kruhom, češ sej ne škodi. JIm dopovedujem, da je mleko tudi v kruhu, a ne pomaga. Ma sej ne vem, kako jim naj dopovem. Skregat se nočem, lep način pa zaenkrat ni bil učinkovit.
Kar se pa tiče zdravnice, ji drugič lepo pojasni, da ti si svojega otroka pripeljala na pregled, ker si zaskrbljena za njegovo trenutno zdravje. Jaz ji ne bi dovolila, da bi bila nesramna. Otrok je otrok in alergije tudi niso nedolžne.

*Uršula* -> RE: Alergija (8.9.2008 10:00:21)

Te čisto zastopim kako se počutiš. Tudi mi imamo borbe amapk sem jo peljala že povsod, k dermatologom, alergologom, zdravnikom,... in so si bili vsi enotni: počakat da mine. Zdravila za AD ni so samo stvari ki lajšajo srbenje in to je to. Jakisonček AD ni odvisen od hrane tako da to ni vzrok. Jaz uporabljam kremo Cosmerba in je za otroke z AD čudežna. Potrebna je ustrezna nega še posebej sedaj ko pride mraz.
Želim vam čim manj srbenja in praskanja.

Jakisonček -> RE: Alergija (8.9.2008 14:31:41)

Uršula, od česa pa je potem AD? Kje je vzrok? Ker smo šli na testiranje, sicer bli negativni, alergologinja pa je napisala diagnozo AD. Mi prosim lahko malce bolj razložiš kaj sproža AD? In ta krema, ki so jo omenila - jo dobiš na recept ali jo kupiš v lekarni?
Jaz vem, da pri mojem sončku udari ven, če je kaj mlečnega. SIcer imamo mir. Bi bila hvaležna za vsako informacijo.

Doll -> RE: Alergija (8.9.2008 14:33:48)

Seveda da je odvisno od hrane!!!

Doll -> RE: Alergija (8.9.2008 14:35:28)

če ga dojiš omeji mleko ,jajca....Ker ti so najpogostejši za alergije pri otrocih

*Uršula* -> RE: Alergija (8.9.2008 19:51:39)

Meni so na alergološki in dermatološki rekli da AD NI odvisen od hrane, je pa res da če ima ptrok alergijo je velikokrat nagnjen tudi k AD. Največji povzročitelj AD je stres. Čudno vem ampak v našem primeru zelo resnično. Vsakič ko se ji kaj tekega zgodi čez dan da jo vrže iz tira ji drugi dan udari ven. Alergijski osip je drugačen kot pa izpuščaj pri AD. Drugo je če je otrok alergičen na določeno živilo - takrat lahko v določenih primerih povzroči AD, ampak redko. Jaz sem se včlanla v klub AD in dobila super knjigico o AD in je notri isto razloženo. Prebrala cel knjig in povsod so si enotni. Alergija ni isto kot AD niti ga ne povzroča.
Kae se pa tiče Cosmerbe se pa dobi v lekarni brez recepta in je naravna. Zame je ta krema čudežna.

Stran: [1]