OTEKLE NOGE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 11:48:27)

Mene pa zanima kaj pomeni otekanje nog v nosečnosti? Ali je to normalno?
Namreč včeraj so mi noge zvečer kar zelo zatekle, sedajle pa spet čutim en tak čuden občutek na gležnjih na nogi. Ali je to kaj hujšega????????

LP CIPRESA

Tejčika -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 11:50:39)

Mogoče ješ preveč slano hrano ? :zmeden:

lana 5 -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 12:01:18)

Cipresa a ti noge zatekajo čez dan, potem pa ti ponoči splahnijo???? Če je to to, potem se nimas nič za bati. Če pa ti ostanejo zatečene tudi ponoči, si kontroliraj pritisk.
Drugače pa malo bolj počivaj, daj si blazimno pod noge, ko počivaš. To pa je tudi vse.

lucy32 -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 12:01:43)

Pij veliko, pij -vode seveda. Pravijo da to res pomaga.

SU -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 12:19:50)

Če je otekanje nog, rok povezano s povišanim pritiskom, je lahko nevarno. Malce se opazuj - kdaj ti otečejo! Meni npr., če sem zelo utrujena (po dolgi hoji, ipd.) ali pa če se bašem s kokicami, čipsom, ipd. (v glavnem s slano in začinjeno hrano!)! Potem se pa izogibaj teh reči! LP, Saša

Vrtnica1 -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 12:43:15)

Cipresa, tudi meni se je to začelo dogajati (sem v 22t) in se mi včasih zdi, da imam noge kot slon :). Sem pa pri sebi opazila, da se mi to dogaja predvsem, kadar premalo pijem, slano hrano imam pa nasploh zelo rada. Moja ginekologinja mi je rekla: čim manj slanega, veliko negazirane in nesladkane tekočine in ponoči blazino pod noge.Zaenkrat se mi to še ne dogaja redno, je pa zoprno, ker sploh ne morem več obleči krila, kadar mi zatečejo, tako je to grdo :zmeden:
Lp, V. :rozica:

CIPRESA -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 12:52:49)

Noge mi zatečejo predvsem popoldne in proti večeru, zjutraj je vse O.K.
Pritisk pa je 128/70 čist O.K., slano imam rada, samo ne jem pretirano slane hrane tko da pomoje je to spet ena cvetka v nosečnosti.

valentina. -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 14:15:40)

Meni tudi zadnja dva tedna zatekajo stopala in gležnji; full grdo za videt:(. Kot da bi namesto gležnjev imela dva velika krofa :)-. Sem ravno ta teden omenila mojemu G, pa je rekel da je to normalno; imam pa tudi jaz normalen pritisk, 120/80. Menda če je pritisk povečan, pa ni ravno dobro. Ma, bo že minilo, če ne prej pa julija :).
LP, valentina

Seven* -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 17:04:36)

Punce! Bodite zelo pazljive pri otekanju!! Jaz sem bila zaradi otekanja, visokega pritiska in proteinov v urinu hospitalizirana en teden.. Tiste ki zatekate, cimvec noge v zrak, cimmanj stanja na mestu ali sedenja, zmanjsajte slano hrano.. To je nevarna zadeva, tudi pri meni se je zacelo najprej z zatekanjem, potem s pritiskom, na koncu so bili pa se proteini v urinu. Pazite nase in vso sreco!! Mene zelo skrbi, a se mi bo zdaj v drugo zadeva ponovila... :((:(( Ce katero zanima kaj vec o preeklampsiji, lahko napisem kaj..

Seven, :nosecka: 17 teden

anitaz -> OTEKLE NOGE (10.3.2005 18:54:22)

Meni ponoči še roke zatekajo oz. dlani :(:( Sem povedala danes G pa je rekel,da ni nič hudega,ker imam normalen pritisk :)

Tako,da CIPRESA,ne skrbi ;)

Stran: [1]