nedeljsko delo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami

Sporočilo

takero -> nedeljsko delo (7.9.2008 17:58:14)

Imam hčerko staro 15 let in je ocenjena kot otok z zmerno težko motnjo,zanima me,če lahko po zakonu odklonim delo v nedeljo(sem nanreč v trgovini),če katera kaj ve,prosim za čimhitrejši odgovor...

hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

onur -> RE: nedeljsko delo (7.9.2008 19:34:37)

ne bi vedela, ma predvidevam, da ne. pozanimaj se na CSD

Anonimen -> RE: nedeljsko delo (8.9.2008 20:11:22)

Mislim, da lahko odkloniš, vprašanje je, kako bo to sprejel delodajalec.
Kolikor sem seznanjena... PROSIM popravite me, če imam narobe; naj ne bi delala popoldne in ob vikendih (nedelja), ampak samo med tednom in sicer dopoldne. Ne vem pa, do katerega leta otrokove starosti šteje to (zate vsekakor).
Meni so tako rekli, da mi najmanj do hčerkinega 3 leta ne bo potrebno delati v izmeni - upam, da bo res tako.

mamalada -> RE: nedeljsko delo (9.9.2008 17:15:53)

Kolikor vem, po zakonu delodajalec ni dolžan zagotoviti samo dopoldanskega dela. Vsaj jaz pretežno delam popoldne. Ko imam dopoldanski turnus, sem pogosto na bolniški ali pa na dopustu (vse tako planiram, da bi bil mir v službi), sicer pa moram biti pol delovnih dni popoldanska (je pač delo s strankami). Da bi imela kak popust pred sodelavkami zato, ker ima moj otrok težko motnjo v gibalnem in mentalnem razvoju, ni govora. Še pogosteje sem razporejena v popoldanski turnus kot sodelavke (kaj bi pa rada, saj sem itak "kar naprej" na bolniški - v zadnjih treh mesecih 1 dan!). Ja kaj češ, državna služba...
Nisem ravno v situaciji za menjat službo (trije otroci). Še zbiram pogum...

mamalada -> RE: nedeljsko delo (9.9.2008 18:33:45)

Aja, pa na CSDju so rekli, da lahko napišejo neke vrste "priporočilo" za delodajalca... Ampak se za to nisem odločila. Že zdaj moram biti lepo tiho in marsikaj požreti, ker grem včasih pač na bolniško (samo kadar res ne gre drugače), ker morajo "druge namesto mene delati".

takero -> RE: nedeljsko delo (9.9.2008 20:32:43)

jaz sem se že ob prihodu dogovorila z direktorico,ki se je strinjala s tem in do zdaj so se tega načeloma držali,kako bo pa naprej -pa ne vem,počasi iščem drugo službo,mogoče bom celo zbrala pogum za šolo...

Stran: [1]