ponoči flaška? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


lion -> ponoči flaška? (6.9.2008 14:02:51)

ČAO,

doma imamo dvomesečnico. Se polno dojiva. Razmišljam, da bi ji zvečer začela dajati aptamil 1, da bi prespala vsaj kakih pet ur v kosu. Slišala sem, da je umetna hrana bolj močna. A to katera prakticira? Se pravi zvečer flaška podnevi dojenje. Kako je potem s prsmi? Ali bi zdržale 5-6 ur brez dojenja? Mleka imam dovolj. Naveličana sem 3x zbujenja ponoči. Drugače v dojenju obe uživava, samo po dveh mesecih prekinjenega spanja razmišljam vsesorte variante.

Hvala za odgovore.




suzanamai -> RE: ponoči flaška? (6.9.2008 14:14:25)

Jaz na tvojem mestu ne bi dajala. Pa saj 3x zbujanje ponoči je čisto normalno. Jaz sem jo vzela k sebi, priklopila in spala dalje, pri meni je ostala do jutra. Kupčka ponoči nisva podirali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.9.2008 16:51:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




novopecena -> RE: ponoči flaška? (6.9.2008 21:51:50)

no jest sem po 5ih mes dojenja začela dodajati ker mi primankuje mleka. dodajam aptamil 1 in se mi mali še zmer zbudi po 4-5 urah spanja, tako da imam budnico 2x na noč.
jest na tvojem mestu bi raje potrpela saj bo tako prehitro minilo to obdobje.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.9.2008 22:06:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




želva -> RE: ponoči flaška? (7.9.2008 10:34:36)

IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Naš se je zbujal na 1,5 - 2 uri in ko res nisem več zmogla, sem mu nekaj dni dajala flaško, pa je bilo enako. Še vedno se je celo noč zbujal.

Na koncu, ko res nisem vedela, kaj naj še naredim, sem ga preselila v svojo posteljo. Ko je bil lačen si je postregel sam,... sploh vedela nisem, kdaj,.... tudi kupčke ne vem, če je sploh podiral,... ampak jaz sem spala celo noč in življenje je takoj postalo lepše - meni in njemu.
Še zdaj mi je žal, da se tega nisem že prej spomnila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Enako. Midve svat tudi kar skupaj spale, najlažje in najbolj mirno za vse.




nia5 -> RE: ponoči flaška? (7.9.2008 15:52:53)

Sorry če bom groba, ampak to se mi zdi najbolj butast razlog za dodajanje, sploh če imaš dovolj mleka. Verjami da nisi edina nenaspana, veš kako si želim eno prespano noč, vendar jaz (govorim le zase) tega ne bi nikoli naredila na račun spanja, saj se mi zdi dojenje in njegove pozitivne posledice preveč pomembne in dragocene za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Še prehitro se odstavijo pol pa jok in žalost. Poleg tega pa ji bo flaška bolj zadišala ker lažje vleče in se ti ne bo več hotela dojit, pri nas je to naredila flaška s čajčkom in smo jo hitro ukinli, da je zdaj spet vse ok, se mi je kar kamen odvalil od srca.
Jaz bi ti priporočala da se ne igraj s tem, ker lahko gre marsikaj narobe, zna bit že samo dojenje dovolj zakomplicirano. Naredi pa seveda kakor hočeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sassy0 -> RE: ponoči flaška? (7.9.2008 17:17:16)

Naredi točno tako, kot so ti že predhodnice svetovale. Prvi nočni podoj, pa spat v svojo posteljico, ko se naslednjič zbudi, pa k tebi in tako do jutra.
Sama imam njegovo posteljico čisto do svoje postelje, stranico sneto, tako, da ga takoj, ko začne muvat, samo k sebi potegnem in sva že priklopljena. Se seveda tudi jaz zbudim 3-4x na noč, ampak samo toliko, da zamenjava stran (ponoči se namreč dojiva samo na eni dojki), pa spimo naprej. Sploh ne vem kdaj se odklopi, tudi kupčkov ne podirava ponoči.
Pa požvižgaj se na tiste, ki pravijo, da se otroka tako scrklja. Ko bo večji in boš začela dodajat gosto hrano, pa bo takrat čas za odvajanje spanja v tvoji postelji.
Čeprav nam je vsem trem to tako fino, da bomo mogoče kar nadaljevali, samo če bo prostora zadosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

LP




simin -> RE: ponoči flaška? (7.9.2008 17:19:35)

eni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prespijo več ur skupaj z ali brez AM, tako da to ni zagotovilo za sitost.
moje mnenje: dajta se dojit naprej, moj je star 5,5 meseca, pa se tudi zbuja 1-2x na noč, pa je veliko lažje ga priklopit na joško, kot pa s flašo okol skakat. splača se potrpet, bo prehitro minilo!




arabela* -> RE: ponoči flaška? (7.9.2008 19:13:11)

Sicer ne bom pametovala.Naša mala je stara 11 dni,zbuja se enkrat ponoči,pa potem zjutraj ob osmih nekje.Se polno dojiva.
Pri prvi pa je bilo tako,da smo dajali zgoščen Aptamil-proti bljuvanju.Kaj se je zgodila? Mala je spala celo noč,brez zbujanja.Je res,da mleko mogoče bolj hranljivo in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]spijo ko ubite[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].sva pa se dojile zraven Aptamila 3 krat dnevno.Pa je mleko bilo tam do začetka četrtega meseca.
Vseeno pa se pristaš dojenja,tako,da probaj jo/ga navadit na nek ritem.Podoji,pa previj  jo nekje ob dvanajtih npr.,pol pa jo pusti spat v njeni posteljici.
Jaz nekako tako prakticiram,zjutraj,če pa mi je res kriza in je prostor,pa si jo dam kar k sebi in lahko malo dremam zravn.Samo pri nama je problem bljuvanje.
Pa veliko sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lady1 -> RE: ponoči flaška? (11.9.2008 22:22:54)

Midva se tud samo dojiva pa mi od 1,5m naprej spi celo noč, tako da ne dodajaj.




pia2007 -> RE: ponoči flaška? (11.9.2008 23:16:01)

midve z mojo punčko se še zdaj dojiva pa ima 11mescev in tudi ponoči
se zbuja.pri 7mescih sem ji začela dodajat samo zvečer pa ni nič pomagalo
da bi kaj več spala.pač je taka,tak karakter se zbuja vsake 3-4 ure prej se je
znala zbudit vsake 2-3ure.ne morem nič upam pa da bo začela spat malo več
da se tudi jaz spočijem.upam da pri tebi ne bo tako dolgo trajalo da ti ne bo spala
lepo se imejta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image]




Stran: [1]