piščanc -> Rugelj citat (10.3.2005 19:56:53)
|
ta rugelj malo slabo razlaga svojo teorijo pri antropologiji nas je 'prečudovita' profesorica Godina (izpit sem delala najmanj šestkrat, zato še vedno približn vem) takole poučila v razvoju človeka je več razvojnih faz, dečki se morajo poistovetiti z moškim idolom (oče) in materin lik vzeti za erotičnega (tako kot očka)- to je ojdipov kompleks, če ga pravilno razrešijo, mislim da okoli 5 leta, postanejo moški in se zaljubljajo v punce :)... deklice pa se lahko dalj časa poistovetijo z mamo in za erotični lik morajo prevzeti očeta - elektrin kompleks, mislim, da šele v najstniških letih, tako postanejo ženske in se zaljubljajo v moške tudi zaradi teh dveh kompleksov morata imeti moški (oče - prestiž) in ženski (mama - skrb) lik različne naloge v družini in družbi, seveda ni nujno, da sta to ravno oče in mama nepravilno razrešeni ojdipov in elektrin kompleks naj bi vodil v homoseksualnost. upam, da sem povedala, tako kot je mišljeno. takrat mi je bilo logično, seveda pa sem veliko podrobnosti že pozabila, sem bila pa kar fascinirana nad njihovimi razlagami rugelj je idiot, ker je stari ata, ki je preveč potreben in senilen, samo teorija, ki jo zagovarja pa ni tako glupa
|
|
|
|