sassy0 -> RE: Bolečina ob dojenju (7.9.2008 17:33:55)
|
Probajta se res potrudit brez nastavkov, ker so ponavadi le ti krivi še za večjo bolečino, kot pa če se dojita brez. Tako je bilo pri meni, zaradi nastavkov so se mi bradavice ful uničile. Sva tudi moidva imela ful problem, da je zagrabil bradavico brez nastavka. Trajalo je dva dni, vsakič ko sem mu ponudila bradavico se je začel dret, ko da ga iz kože dajemo, samo sem bula jaz bolj trmasta. Sva se trudila tudi po 15 min, pa je potem naredil samo par požirkov, ker je bil tako zmatran, amak kmalu je ugotovil, da je bolje brez nastavkov. Probaj ga pristavit, ko ni tako lačen, naj naredi par požirkov z nastavkom, potem pa ganemi in probajta brez. Drugače pa obstaja ena vaja, da otročka naučiš pravilno sesat. V usta mu vtakneš svoj prst, počakaš da zagrabi in ga nato počasi vlečeš ven. S tem baje dosežeš, da otroček pravilno oblikuje usta in krepi sesalni refleks. Sama tega sicer nisem delala, ker naš je kar ok zagrabil. Sva imela problem vdrtih bradavic. Držim pesti, da vama bo uspelo. A ja bolečina pa bo prisotna toliko časa, dokler se bradavice popolnoma ne utrdijo. Drugače pa pojenjuje, dokler čisto ne izgine. Pri meni je to trajalo 2 meseca.
|
|
|
|