Bučkine polpete (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Bučkine polpete (5.9.2008 15:52:01)

Ali ima kakšna recept? Ali jih prej naribate ali ožamete ali ne? Hvala.




Dream -> RE: Bučkine polpete (5.9.2008 16:10:53)

Tule imaš recept:

http://www.mojirecepti.com/recept/polpeti-iz-bucke.html




Anonimen -> RE: Bučkine polpete (5.9.2008 16:11:40)

Bučke olupim, naribam in osolim.Pustim kakšno uro, nato jih ožamem, dodam česen, jajca, skuto, peteršilj, poper in moko. Oblikujem hlebčke in jih spečem v vročem olju.

Na 60 dag bučk dam: 2 stroka česna, 2 jajci, 3 žlice skute, 4 žlice moke,sesekljan peteršilj, sol in poper.




Gina -> RE: Bučkine polpete (5.9.2008 16:13:26)

Jaz bučke naribam, pa nič ne ožamem, ker jih ponavadi, če le imam, dam kar v maso za žitne polpete, ki se jo že kupi. V tem primeru dodam jajce in drobtine, pa če imam še sir, potem pa ko se to napihne (v masi za žitne polpete so namreč tudi otrobi), zajemam maso s kuhalnico in malce posujem z moko.


Druga varianta je mal drugačna:
pretenstam čebulo in nariban korenček. Posebej naribam bučke, dodam jajce, moko, drobtine in obvezno sir, ter čebulo in korenček od prej (če se ti ne da, lahko korenček spustiš), pa peteršilj, česen v prahu (al pa svež) in sol ali vegeto - lahko dodaš tudi začimbe po okusu. Vse skup kar s kuhalnico zajamem, malo potisnem navzdol, da ima obliko polpeta in popečem na olju na hitro iz obeh strani. Paziti moraš edino na to, da je masa dovolj kompaktna, oz. da je ravno prav moke in jajc. Taki polpeti so dobri tudi mrzli za grickat. Pri nas nikdar ne ostanejo.




kjava -> RE: Bučkine polpete (5.9.2008 21:44:36)

Jest jih naribam, stat jih pa pustim, če mam čas, drugač pa ne, ker jih itak dam tik pred cvrenjem v maso, ker še vedno ful vodeno rata.
V glavnem, zžvrkljam jajca, solim, dam malo moke, drobtin in peteršilja in na koncu bučke.
Mam ovsene kosmiče za porabit, pa zdaj še kakšno pest teh not vržem.




Stran: [1]