Suhe slive in marelice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Titty -> Suhe slive in marelice (10.3.2005 9:18:17)

Punce,
uvajamo gosto hrano...in dejte mi povedat, a ste vi dale tudi suhe slive in suhe marelice (seveda prekuhane) vašim dojenčkom, čeprav vsebujejo konzervanse??? (nisem še vidla brez!)
Pa tako rada bi dodala še ta dva sadeža, kaj naj čakam,da zraste sveže?:zmeden:

LP,T.:rozica:

Lenny -> Suhe slive in marelice (10.3.2005 9:21:00)

Jaz sem suhe slive dajala zraven kašic surove. Postrgala sem vsebino, olupek pa je bil moj :)
V Mercatorju imajo tudi suhe marelice, ki jim niso dodane "kemikalije" pri sušenju, so pa pakirane po 200g in hecne rjave barve. Okus pa je super. Marelice sem skuhala in zmlela h kašici.
Lp in dober tek :)

MINEJA -> Suhe slive in marelice (10.3.2005 9:32:33)

Tudi jaz kupujem suho sadje v Mercatorju. Pripravim pa kašo iz suhih sliv in marelic, jabolk ter ovsenih kosmičev. IN sicer jabolko narežen na krhlje, suho sadje umijem in narežem na majhne košške, dodam ovsene kosmiče in dušim dokler se ne zmehča. Dodam še malo cimeta in spasiram. MNjam...

LP!

lin -> Suhe slive in marelice (10.3.2005 9:46:39)

Ja jaz sem jih prekuhala z ostalim sadjem.

malika -> Suhe slive in marelice (10.3.2005 10:08:21)

jaz sem mu suho sadje dala prvič pri 6 mesecih in to skupaj s navadnim jogurtom in je imel to ful rad.

marelice čez noč namočiš, zjutraj odcediš in narežeš na majhne kocke. prevreš, spasiraš in dodaš jogurt. K marelicam sem dodala še kakšno jabolko, hruško, banano,... če je pregosto pa razredčiš s tisto vodo v kateri so se namakale marelice

:bravo::bravo::bravo:

Titty -> Suhe slive in marelice (10.3.2005 12:13:05)

Aha fino, pol bom šla po suhe marelice v Mercator - kaj pa suhe slive brez konzervansov, a spoloh obstajajo????

Hvala za odlične recepte :rozica:

Stran: [1]