Naina -> RE: težave v službi (14.9.2008 23:17:45)
|
Anonimna, zelo dobro te razumem, ker sem tudi sama ob objavi moje nosečnosti v službi trpela na podoben način kot ti. Predno sem uspela sama povedati, da sem noseča, je to šefe razbobnal celotnemu podjetju. Ker sem bila slabotna, totalno slabokrvna (vrtelo se mi je kot da bi bila pijana, bela sem bila v glavo kot zid), ves čas bruhala, ... mi je nalagal projekte zaradi katerih se mi je dvigoval pritisk. Najel je drugo osebo za delovno mesto in pred vsemi objavil, da ima končno eno osebo, ki je inteligentna, sposobna, delovna in, da bo veliko boljša kot sem jaz. Pa je ni poznal. O tem kakšna dejansko ta oseba je, pa nima smisla izgubljati besed. Pa raje nebi o tem, da sem delala nadure vse zastonj, ker sem želela vse najboljše za svoje projekte, da so mi bili ti projekti kot drobna punčica, ki jo varuješ in neguješ, ...Porodniška se mi sicer kmalu izteče, tam je pa kot v kotlu, vse je v zaostanku (pa tako sposobno osebo je najel). Ko sem bila na tem kaj naj naredim zaradi denarja, sem oklevala in oklevala, ker sem srčno ljubila svoje delo, čeprav je bila že takrat moja plača slaba, potem pa sem se odločila, da ni nobena služba vredna zdravja mojega otročička in seveda tudi mene same. Je pa tako, zakon je zakon, praksa pa praksa. Če te hočejo skenslat te bodo tudi, če boš vztrajala do konca. Ni vredno. Najbolj pomembno je, da se ti otroček lepo razvija in, da bo lepo napredoval tudi, ko se bo rodil. Bilo je vredno, tudi če ne bom nikoli več počela tega, kar sem tako ljubila. Nekoč sem namreč živela za službo, danes pa mi je prioriteta moj otročiček. Plača je res katastrofalna, ampak je vredno.
|
|
|
|