RE: Ambulanta MB (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

talika81 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:04:27)

športnica, uh, zame teče 5. dan po ET. test imam danes teden predviden.

sej zdaj se je stanje umirilo. tu pa tam me še špikne, pa tudi v spodnjem delu trebuha. tak da upamo na najboljše.

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:14:43)

talika mene je tudi 3. in 4. dan ponoči ene par ur tako bolelo, da nisem mogla spat. pol se mi je pa umirilo. oziroma sem vedno nekaj čutila, vendar znosno, dlih toliko da veš da se neka dogaja. naj pa povem da so mene joške nehale bolet pri cca 7. dnevu, takrat ko se mi je ulilo. to zihr ni dobr, da kar naenkrat zginejo ti znaki. no, pa sej bomo vidli kaj bo čez 6 dni. sm se odločila da grem v ponedeljek na samoplačniški krvni test, da vidim kakšna je razlika v beti.

edino bedno mi je to, ker se kul počutim, nič mi ne manjka in gruntam a čem it v službo al ne. ta teden sem že 3. teden doma. sicer sem dobila še bolniško za naprej, ampak nevem če je potrebno, če se kul počutim. ne želim, pa da me kaj preseneti in mi bo potem ful žal. pojmam nimam kaj naj naredim. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

zarja1 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:17:53)

IZVIRNO SPOROČILO: športnica

punce zlate ste in mi to res veliko pomeni. ne bom obupala, je pa vsekakor lažje, kot pa v soboto, ko se mi je prvič ulilo. sedaj sem že malce bolj na realnih tleh. to je zame prvi IVF in se z vsem spopadam prvič.

zarja1, za IMN me kar malo skrbi, bom opazovala znake glede bolečin in krvavitev. upam da je dovolj, da te spremljajo na 7 dni, al kako bo tole šlo naprej. kako so ti pa to rešili? z laparoskopijo?

Športnica čist ok je, če jemljejo kri prvič po 7 dneh. Če bi hormon rastel, ti bodo delali kontrolo vsak drug dan. Čez nekaj dni ti bodo še UZ naredili, da vidijo kako in kaj.

Meni se je krvavitev pojavla 5 dni po testu[sm=smiley19.gif], vendar se je pikica še vidla v maternici. Žal je bila potem krvavitev vedno bolj močna in so označili zadevo kot ss, hormon pa ni padal ampak kr fajn rastel. Zato so naredili še en UZ in potrdili še IMN točno 10 dni po testu[sm=zmeden.gif]. Laparoskopije niso rabli delat, ravno zaradi zgodnjega odkritja IMN. Dobiš pa dozo citostatikov, ki blagorečeno "poskrbi" za ... Ni prijetno, ampak bistveno boljše kot pa poseg in izguba jajcevoda.

Vem kaj doživljaš, a dokler ni nič dokončno ni še čas za obupat. Kot sem ti že napisala, so punce, ki krvavijo pa donosijo, so punce, ki so imele nizek hcg, pa danes ponosno vozičkajo. Držim pesti za vaju.[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

zarja1 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:20:25)

IZVIRNO SPOROČILO: športnica

edino bedno mi je to, ker se kul počutim, nič mi ne manjka in gruntam a čem it v službo al ne. ta teden sem že 3. teden doma. sicer sem dobila še bolniško za naprej, ampak nevem če je potrebno, če se kul počutim. ne želim, pa da me kaj preseneti in mi bo potem ful žal. pojmam nimam kaj naj naredim. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

ti bodi kar lepo doma in počivaj.

talika81 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:23:30)

športnica, pri meni pa je zanimivo to, da me joške sploh še ne bolijo, samo bradavice. pa še tiste me vedno manj. imam sicer upanje, da bo vse okej, samo mi neka to upanje ugaša. boljš, da ne upam preveč,  ker bom pol preveč razočarana.
me je pa bolelo tako kot v ponedeljek popoldne in zvečer, ko naj bi se mogoče zarodek vgnezdil. tako da bomo še vse videli.
se mi je pa pojavil beli tok. mogoče je to zaradi utrogestana, mogoče pa je to znbak, da naslednji teden prihaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. bomo videli kmalu, kaj in kako.
če bi se kaj videlo, bi že danes nardila test. sam vem, da je dosti prezgodaj in mi j e brezveze zapravljat teste.

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:31:11)

zarja hvala. si me mal pomirila, da približno vem kaj pričakovati, pa da čez 7 dni ne bo kaj prepozno.

kaj damo punce vse čez za tele bebije [sm=smiley13.gif] vse samo zato da bodo enkrat pri nas v naročju [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]. no, jst sm sicer tlele zadnja ki lahko govorim kaj sem dala za sabo. to je zame prvi IVF, lani pa laparoskopija ( endometrioza ) in histeroskopijo ( pregrada ). tukaj je veliko žalostnih zgodb in punce za vse vas veliko piakapokic za naprej. in ne obupat. [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

včeraj na testu smo bili štirje. 3 odgovori so bili negativni in žalostni. to sem predvidevala po izrazih ko so prišli ven. en par pa je bil že 4. v postopku in sta ven kr prijokala oba. solze sreče. sploh nista mogla govort. predvidevam da sta dala veliko čez in prav lepo je bilo videt kako sta srečna. upam da jima rata in bo vse OK do konca.

po moje najprej pokličejo ta " žalostne" primere, na koncu pa še tiste, ki jim povejo dobro novico. no, jst sm bla prva, tko da nevem kaj si nej mislim [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

september1 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:38:12)

dan,

punce moje, imejte upanje skoz, do krvnega testa, ne glede na znake( vem da je zelo težko, sem bila sama v istem postopku). ampak kot je rekla zarja1 da ene krvavijo skoz in potem čez 9 mesecev vozičkajo.

talika jst sem hitro dobila beli tok, se mi zdi da tam nekje 4 dan po ET, sam potem se je sprevrglo v rjavi izcdek, no zdaj mam pa spet beli tok, tak da to je ok.

športnica nima pa smisla da bi te v MB recimo vsak drug dan spremljali z beto. Po enem tednu se vidi občutna razlika. zato kar mirno še 6 dni. ker na testu je bil zelo lepo viden +

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:39:15)

talika, vsaka ženska je svoj primer, tako da ti svetujem da znakov ene in druge ne primerjaj s seboj. ene odreagirajo tako, druge tako. kakšne ženske sploh ne vejo da so noseče prvi mesec, ker ni nobenih znakov. tko da ti kar u easy. dokler se ti ne ulije imaš polno upanje. pa tudi če se, še ni vsega konec. včeraj mi je zdravnica, ki mi je vzela kri, rekla da krvavitev ni merilo. da so imeli že vse mogoče primere in so ženske donosile in rodile. tko da glavo gor, ne tuhtaj preveč. tisto belo, pa je zihr utrogestan. jas sem tudi ponoči imela hlačke gor, k sm si zvečer dala notr. vedno nekaj vn priteče, ampak pravijo da si telo že vzame kar rabi. ni panike, če ti gre kaj ven. test tako zgodaj pa je res brezveze, samo slabe volje boš, ker se še nič ne bo videlo.

držim pesti zate[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:44:35)

september, imaš prav. jst sm se prepustila toku dogajanj. vplivat itak nič ne morem, kar se dogaja, se dogaja. bodo že naredili, kar je prav. na meni pa je da opazujem svoje telo in znake. no, pa vitamine lahko jem in zdravo hrano, če je moj "rižek" res u maternici in kasneje začel sproščati hormon. da bo zdrav [sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif]

september1 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:45:10)

športnica pr nas so klicali mešano. no sprva sva misla da kličejo najprej pozitivne pol pa negativne vendar sma midva bila klicana med neg. in sma ven prišla nasmejana.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sam bilo nas je veliko parov.

talika81 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:52:00)

punce moje, saj vem, da moram počakat in imeti upanje do zadnjega. in ga bom tudi imela. se ne predam.

zavedam pa se, da je res vsaka ženska edinstvena in da se ne morem ozirati na znake. sicer sem rekla, da se ne, ampak saj veste, kako je to.

drugače pa tudi jaz poznam par punc, ki sploh niso vedle, da so noseče, dokler niso nardile test po kar precejšnji zamudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. tako da res ni nujno, da maš že takoj vse znake.
bomo videli, kako bo. vse ob pravem času. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 9:57:39)

bomo videli, kako bo. vse ob pravem času.

tako, takrat ko nam je namenjeno, takrat se bo zgodilo. vedno pa delamo na polno in upamo. drži se. vse bo OK.

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 11:30:00)

mal za stimulacijo in nikoli ne obupajte http://www.youtube.com/watch?v=8Y1htXFtIMs

zaljubljena23 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 12:08:30)

Športnica, če si misliš, da ne boš uspela zdržati teden dni, pa pojdi v ponedeljek na samoplačniški krvni test in boš že videla sama koliko ti je hormon narastel...
Drugače pa IMN tudi vedno ne prinese izgube jajcevoda...Jaz sem lani, točno dva dni po pluseku dobila rahle rjave izcedke, ki so trajali do konca...Bili so sami izcedki, nič konkretnih krvavitev in nič bolečin...Ker sem šla k G, saj sem se vstrašila, me je prvič poslal na krvnega, beta je bil malo več kot 100 enot, potem čez teden dni spet kontrola, beta malo več kot 200 enot...Nekako se je tole vse skupaj vleklo tri tedne, v 7.tednu N je beta zrastel samo do 400 enot pa nekaj...Ker se je bližal spet vikend in ker moj G ni upal več raskirati me je poslal v bolnico na UZ, saj je obstajal sum na IMN...Tam mi naredijo UZ, se ne vidi nič, nato me pošljejo spet na krvnega in šok, beta je padel za cca 100 enot....To je bilo v petek, v nedeljo sem dobila hude bolečine, se zvijala, začela full krvavet in v eni uri je bilo vsega konec, kvavitev se je ustavila, bolečine tudi...Za vsak primer sem tudi šla na urgenco, tam so naredili UZ, prišlo je do SS, ker se maternica ni čist sčistila sem morala še na čiščenje...Hotela sem povedati, da ni nujno, da pri IMN izgubiš jajcevod, čist odvisno je, kako hitro odkrijejo oziroma kako poteka N...Pri meni plod ni rastel, ko je obtičaj v jacevodu....
Drugače pa jaz pri tebi upam, na res drugačen konec...Verjamem, da se je ena pikica poslovila, druga pa se lepo razvija in te bo čez dobrih 8 mesecev razveseljevala doma...Drži se

Talika, znakci so takšni in drugačni...Jaz se na njih nisem nikoli zanašala, ker pri vsaki ženski pomenijo čisto drugače...Poglej mene, joškice nič napete, bradavice se res občasno malo občutljive pa sem nosečka...Pač ene pa to doživijo čist drugače, napete joškice zelo občutljive bradavice in so tudi nosečke, druga pa sploh ne...Vsako žensko telo se na N odzove čist drugače...

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 12:21:29)

zaljubljena, ja imam namen it na samoplaniškega. par ulic stran od mene. v ponedeljek, da vidim kaj dogaja, pa magari pošljem v MB po mailu, da vidijo kako in kaj. hvala za obrazložitev. vse info mi pridejo prav, da vem kaj lahko pričakujem in se vem odzvati.

zaljubljena23 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 12:40:53)

Športnica, hormon se podvaja na dva dni..Ti si ga včeraj imela mislim, da 80 in potem si lahko preračunaš koliko ga približno moraš imeti v ponedeljek...Ok saj se pojavijo odstopanja, ampak tako velika ne kot pri meni...Ko je v enem tednu hormon narastel samo za 100 enot...

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 12:45:35)

ok, torej naj bi bil v ponedeljek okol 320. bomo videli. hvala.

zaljubljena23 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 12:54:28)

Ja , pol pa so rahla odstopanja...

zarja1 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 13:06:22)

Zaljubljena kako to, da na UZ niso nič vidli? Pri meni je (joj ne vem kako se piše tista mlada skodrana rdečelasa zdravnica) že ob prvih krvavitvah vidla pikico, ki je še sicer bila v maternici (na UZ se vidi kot nekaj bolj svetlega...[sm=zmeden.gif])-takrat je bil beta 2200.

Potem pa čez 10 dni spet UZ, beta 770 in je dr. Reljič takoj videl, da gre za IMN.

Jaz zaupam le tem Gjem, saj moj bivši G nikol ni nič videl, pa vse je blo kao ok,.....Sem pa prvič prišla v to ambulanto, pa je dr. V in dr. R takoj videl pregrado.....Jaz pa prej telovadla [sm=smiley36.gif] po mojem ko zmešana pa nič tolko let.[sm=smiley13.gif]

BTW Zaljubljena, iskrene čestitke.[sm=bravo.gif]

Športnica ti pa še ne obupaj. [sm=smiley31.gif]

zaljubljena23 -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 13:59:58)

Zarja pri meni se na UZ ni videlo nič, ker v bistvu niti v jacevodu ni rastel plodek (torej je bilo še nekaj s plodekom narobe)...Upam da razumeš...Če že primerajš tvojo beto in mojo, je velika razlika....

Hvala...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.4.2010 20:42:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

športnica -> RE: Ambulanta MB (30.4.2010 21:18:37)

draga moja, vse boš tam zvedla, dobiš list, kjer maš za vnaprej vse datume napisane. sej to si že mogla dobit. barvast list in eno cifro maš gor.
pol je pa od tebe odvisno, men so se datumi mal spremenil, na UZ so mi rekli nej pridem dan prej, pa punkcijo sm mela 4 dni prej. vse ti bodo razložili, nič bat. špikanje je pa čist kul, sploh ni panike. jst jih parkrat sploh nisem čutila,. če sm dobro gubo na trebuhu naredila. držim pesti...zdej si notr, bodi optimist :)

talika81 -> RE: Ambulanta MB (1.5.2010 7:54:33)

registrirana, tako kot ti je že športnica napisala. ti samo greš po injekcije in ti bo sestra marija povedala, kdaj prideš na prvi UZ. takrat ko imaš prvi UZ, imš tudi že [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. jaz sem imela 2. dan ciklusa, ko sem imela prvi UZ.

glede špikanja pa ne skrbi - ti bo prešlo v rutino. jaz sem tud sprva mislila, da mi ne bo šlo, pol pa sem že ratal pravi profi .. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

tassi1 -> RE: Ambulanta MB (1.5.2010 8:51:20)

beba , talika kako kaže- je še belina?? [sm=smiley1.gif]
Navijam, me prsti bolijo tako jih skupi drižm [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

talika81 -> RE: Ambulanta MB (1.5.2010 8:55:48)

oo, tassi, kje pa se ti skrivaš? kako si nam kaj, draga moja?

pri meni je še belina, čeprav sem včeri že mislila, da se mi bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ulila. ampak se ni.

Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>