paradižnik (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Maleal -> paradižnik (4.9.2008 13:00:45)

Mi že gre pri uhah ven,dajte mi idejo kak bi ga še porabla,razen solat,a ima katera recept za kakšno dobro omako?




facka -> RE: paradižnik (4.9.2008 13:39:03)

Sataraš si naredi, če imaš rada




facka -> RE: paradižnik (4.9.2008 13:39:29)

pa za juho  ga verjetno tudi kar dosti porabiš




Balonchy -> RE: paradižnik (4.9.2008 13:49:27)

Naredi šalšo in jo daj po kozarcih. Dokler ti drugo leto ne zraste nov, jo boš 100% porabila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Shuka -> RE: paradižnik (4.9.2008 13:51:32)

IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Mi že gre pri uhah ven,dajte mi idejo kak bi ga še porabla,razen solat,a ima katera recept za kakšno dobro omako?
Če ga maš preveč se ga ne bom branla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Maleal -> RE: paradižnik (4.9.2008 13:55:03)

juhe ne maramo,sararaž mnjamsi,sem čisto pozabla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: paradižnik (4.9.2008 23:06:22)

Lahko ga skuhaš v mezgo in daš v kozarce za zimo, odlično za kakšne omeke, pico,...
Ali pa narežeš na kolobarje, posušiš na soncu, daš v kozarce skupaj s kakšno baziliko, olivnim oljem, česnom, spet za pice, omake, zelo aromatično, njam.

Če imaš še kaj paprike in bučk, narediš zelenjavno prilogo k pečeni perutnini, puranu, zelenjavo zrežeš na kocke, malo bazilike, česna, dušiš na majhnem ognju, soliš, popraš, odlično.

Ali narediš poljnjene paradižnike.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.9.2008 23:26:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kjava -> RE: paradižnik (5.9.2008 21:46:12)

Ankica, kako posušiš na soncu, kok debelo ga narežeš in na kaj ga položiš?




haloze -> RE: paradižnik (6.9.2008 8:00:39)

pa mi ga pošlji, jaz sem že mesec dni brez njega. A si ga kaj škropila? Jaz nič.




Anonimen -> RE: paradižnik (6.9.2008 9:24:20)

Rižota s paradižnikom
Dobro zrele surove paradižnike olupimo in prerežemo na polovico. Iz njih iztisnemo seme in tekočino ter jih narežemo na koščke. Na pol popraženi čebuli dodamo na koščke narezan paradižnik. Proti koncu praženja dodamo še sol, poper in riž. Kuhamo do zgostitve, ko je jed na krožniku, dodamo nariban parmezan. Rižota s paradižnikom je izredno okusna, za še boljši okus pa lahko paradižniku dodamo ščepec sladkorja. Za pripravo te rižote izbiramo le zares zrele paradižnike - samo tiste, ki jih lahko olupimo brez blanširanja.


Pa še pod linki en kup nasvetov kako uporabit ali opripravit paradižnik.


http://www.gurman.eu/print.php?S=6&Article=1101

http://www.gurman.eu/print.php?S=6&Article=1128




Lia25 -> RE: paradižnik (29.10.2008 15:25:26)

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/paradiznik-svez.html




Stran: [1]