Ostala brez službe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tralala -> Ostala brez službe (9.3.2005 21:21:47)

Meni pa poteče porodniška ta mesec in mi ni uspelo si poiskati novo službo. V ta stari so mi vrnili delovno knjižnico čim je potekla pogodba....kakšna krivica. Mati z otrokom so vrgli na cesto! Najprej sem na to gledala kot normalen pretek pogodbe, a če nebi zanosila, bi mi podaljšali, saj so me rabili. Zdaj, ko pa ne najdem nič po par mesečnem iskanju sem ostala rahlo prizadeta. Kako bom skrbela za tega otroka in še kredit imam (mi ga je vzela mama). Imam univerziteno izobrazbo in te službe ne najdem. Je to mogoče zaradi otroka, ali res nimam sreče z iskanjem??? Ima katera podobne izkušnje s tem, da je ostala na cesti?? Rabim malo spodbude, saj sem ful slabe volje zaradi tega.
Hvala

Nogavička -> Ostala brez službe (9.3.2005 21:32:06)

Saj bo šlo.
Kaj pa če razširiš področja, kjer bi se zaposlila ne glede na izobrazbo, ki jo imaš? Tako boš lažje našla službo za začetek. Potem pa boš iskala naprej in boš našla službo, primerno tvoji izobrazbi.

Lažje boš našla službo zdaj, ko že imaš otroka. Ko sem bila jaz brez zaposlitve in sem hodila na razgovore, je bilo to, da še nisem imela otrok, "oteževalna okoliščina".

Kar pogumno!:rozica:

Tea

srnica -> Ostala brez službe (9.3.2005 21:32:18)

Jaz bi ti ful rada napisala kaj bolj vzpodbudnega kot išči naprej, pa ne more - sem sama že štiri mesece brez službe.Poslala sem že **** prošenj, pa vedno nekdo nekaj le obljublja, potem pa vzame nekoga zaradi vez.
Želim ti da bi čimprej našla službo, še posebej zaradi otroka.Jaz ga nimam, pa vseeno vem kako je hudo že tak, biti le doma.
Vzdrži in ne obupaj to je edino kaj ti lahko rečem.

nejcko -> Ostala brez službe (9.3.2005 21:32:36)

No, jaz sicer nisem ostala na cesti, sem pa kljub univ. izobrazbi že kar nekaj časa na cesti...

Itak nimam kaj pametnega povedat na to temo, ker mi je čist mim, upam pa, da bo enkrat bolš.

Srečno!!!!!!

india -> Ostala brez službe (9.3.2005 21:32:47)

Tralala, na žalost se to dogaja. Verjemi, da ne glede na izobrazbo, je materi z majhnim otrokom zelo težko najti službo. Je pa zelo nesramno od tvojih predpostavljenih, da so ti dali knjigo, če imajo potrebo oz. če delovno mesto še obstaja.
Sicer pa, glej malo bolj veselo na vse skupaj, saj se bo situacija sigurno tudi zate obrnila.
Verjemi, da boš nekaj našla, nekje se bo poajvila neka služba zate. Do takrat pa poišči vs emožnosti,kako lahko nadomestiš finančno izgubo...socialna pomoč, otroški dodatki,....
Saj bo, verjemi mi, za vsakogar se je še našla rešitev, pa tudi zate se bo. Našla boš službo, lažje vama bo, do takrat pa se lepo cartajta!!!!

:rozica::angel::angel::miska:

Iren@ -> Ostala brez službe (9.3.2005 21:33:53)

Živjo,
še ena taka, po končani porodniški me služba ne čaka več.
Dojenčica je stara tri mesece, zaenkrat se pretvarjam, da mi službe še ni treba iskati in pridno spim zimsko spanje, na vsake toliko časa me zvije.
Evo, toliko za tolažbo
in za vzpodbudo: popolnoma in čisto gotovo boš/bova dobili sijajno in naju vredno službo. Ne skrbi.

lefairyon -> Ostala brez službe (9.3.2005 21:59:41)

pozanimaj se na zavodu za kršenje človekovih pravic in na zavodu za zaposlovanje, pa na podobnih uradih, ker ti tega ne bi smeli narediti...mislim, da si upravičena do pojasnila in neke vrste odpravnine...probaj mogoče ti pa kaj pripada...
želim ti vse najboljše v reševanju nastale težave...
lp:rozica:

lin -> Ostala brez službe (9.3.2005 22:23:03)

meni se je čisto isto zgodilo po preteku 6 mes pogodbe bi me zaposlili za nedoločen čas pol pa zanosil in ostanem brez službe,no se malo manj sekiram,ker midva sva :duda:načrtovala kjub temu da sem vedela da reskiram službo in ni mi žal.meni porodniška poteče konec maja pol pa veselo na "delo"iskanje dela!

tralala -> Ostala brez službe (9.3.2005 22:28:23)

Nekaj sem brskala po spletnih straneh na Uradu za enakopravne možnosti za ženske in moške, a si mislim, da je bolje, da gledam naprej in ne nazaj. Saj ne bi nič pomagalo, če jim pišem. Verjetno bi omenili moje bivše delodajalce v časopisih in jim poslali neke vrste pisni opomin, kar pa meni nič ne pomaga, kakšni moji naslednici pa mogoče že.
Namesto mene so seveda zaposlili drugo, tako da delovno mesto ni več prosto.

lelaval -> Ostala brez službe (10.3.2005 8:05:04)

Tralala, sočustvujem s teboj, ker sem jaz pred 8 leti bila v enakem položaju kot sedaj ti. Prav imaš, da moraš gledati naprej in ne nazaj, kajti nič se ne da uredit, ker so naši zakoni tako "kurčevi" (se opravičujem izrazu) do nas žensk in mater. Potem pa se čudijo, zakaj Slovenci izumiramo oz. se ne odločamo za otroke.
Jaz sem se s tem sprijaznila, čeprav je bilo zelo težko, ampak mali sončki so vredni tega. Da ne bi še enkrat bila na istem, sva se odločila, da bova imela hitro še drugega (med njima je 16 mesecev razlike), sedaj po 8 letih pa pričakujeva še 3. :duda:, vendar se glede službe ne sekiram, čeprav je za določen čas in do konca leta.

JASNA D -> Ostala brez službe (10.3.2005 8:54:12)

Tralala, nas je kar nekaj s takšno zgodbo. Jaz imam to srečo, da možek lepo zasluži. Kako si bom pa novo poiskala, mi še ni čisto jasno, mislim pa, da bo moral zopet moj ata uporabit VIP.

LP, Jasna

Anonimen -> Ostala brez službe (10.3.2005 9:50:19)

Shit happens :(

Sarina -> Ostala brez službe (10.3.2005 21:56:35)

Ja, še ena s tako zgodbo (ekonomist) - preko 150 poslanih prošenj - brez vez sem čista nula :(!
Dodobra mi je že načelo živce.
Tolažim se z moževo plačo in mojo največjo srečo - 16 mesečno Saro, ki mi najbolj vliva upanje :love:, da bo boljše.
Zdaj sem sicer za 6 mesecev dobila na zavarovalnici kot terenski zastopnik, potem bom pa tako letela, ker je vse skupaj eno veliko sranje :grrr:. Vendar vsaj nekaj je. Ker na borzi in cele dneva doma enostavno nisem več zdražala.
Pametnih nasvetov tudi jaz nimam. Želim ti samo dosti dosti pozitivne energije, upanja in ogromno sreče - da čimprej najdeš službo!!!

Stran: [1]