Nini so vzeli punčko (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> Nini so vzeli punčko (3.9.2008 23:56:33)

v vrtcu. Nina, ji je ime, tudi punčki. Zjutraj je šla z njo v vrtec, vzela jo je s seboj v sobico. Ko smo prišli ponjo, ni bilo nikjer punčke. Ful mi ni jasno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. vzgojiteljice malo pogledajo in rečejo, da jo pač ni. Tamala mi pa joka cel dan, tudi zaspati ni mogla.

Smo ji kupili novo pa ni nič pomagalo. Hoče uno svojo punčko z dudo, malo umazano in je vsa nesrečna. Jaz pa še bolj, sploh ne vem kaj naj. Saj se je že dostikrat zgodilo da ni bilo kake jopice pa zadnjič so ji hlačke preoblekli ko se je polulala, pa jih nikjer več ni bilo. Okey, nima veze.

Ampak za to punčko pa tako joka. Vem, da niso odgovorni za igrače, samo če je otrok šel s punčko not v razred, ko smo prišli ponjo pa punčke več ni bilo, se mi zdi, da je vseeno neka odgovornost na strani vzgojiteljic.

Kaj menite ve, vem da je tema za na vrtec, ampak me bolj zanima tole kot čvek in kaka izkušnja ali pa dodatno mnenje. Mi ni do punčke, je bila itak darilo, samo solze ki so polzele Nini po ličkih so me pa sesule. A smem jutri še kaj težit  v vrtcu, ali ne, ker za igrače najbrž ne odgovarjajo. Samo tamala ima dve leti in jo ima ves čas v naročju in je tudi zjutraj ne spusti iz rok in noče brez nje v vrtec. Oči je šel z njo in takrat je punčko še držala v roki, jo je oddal vzgojiteljicam in odšel. Ob 3h je pa ni nikjer več bilo.

Samo zanima me, če se je tudi vam že zgodilo ali pa vaše mnenje, kak nasvet....saj ne vem kaj hočem, zanima me če je to nekaj vsakdanjega, kar se drugim tudi dogaja ali imamo samo mi tako smolo. Take ji pa ne morem kupiti ker ona hoče točno tisto in nobene druge.

Bom vesela kakšnega komentarja, da me malo zbistri ali pa spravi v boljšo voljo ali pa v slabšo, nima veze. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hvala.




Doll -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 0:32:56)

Pri nas se igrače lahko nosi v vrtec,ampak pred vrati preden otrok vstopi pospravi v svojo omarico.
Žal vzgojiteljice pa res vse ne morejo videti,saj imajo še prepolne roke dela ,jih razumem.
Takšne stvari se nosi na lastno odgovornost.

Saj bo minilo Nino in bo že boljše.Vem kako mora biti hudo otroku,se spomnem še sebe,ampak ko se to zgodi žal druge ne.
En [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] za Nino in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image] da s ečimprej pomiri




nanč -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 5:23:38)

Ja ne,omeniš jim vseeno lahko.Sploh če praviš,da se je že kakšna stvar izgubila.Naj vedo,da morajo biti bolj pozorne!




Anonimen -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 6:59:28)

Omeni, naj malo pogledajo. V prihodnje pa naj ne nosi igrac s seboj - naj jih pusti v svojem nahrbtniku/omarici, ali pa doma. Tamal od mojega je moral 2 igrace + eno knjigo (ki sem mu jo naredila jaz!) zgubit, da ima zdaj prepoved nosenja cesarkoli v sobo (od mojega, jasno). 




bskrle -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 7:40:03)

Ponavadi so v kakšni košari. jaz se čez vzgojiteljice nič ne repenčim, samo prosim, če lahko tudi sama pogledam. Še vse smo najdli, celo en mini mini barbi čeveljček.




puncica -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 7:41:15)

pri nas je tako da so že kdaj pozabli dat kake spodnje hlačke al pa jopco al pa kej podobnega, ampak smo to vedno dobili nazaj nasledn dan, ist s knjigico, so bile ene ki si jih dobil pri dnevniku in je imela druga punčka isto in so jo prinesli nasledn dan nazaj, ker je bila podpisana z imenom naše punce, pozabil smo tudi nodija ampak ga ni pogrešala sem ga pa jaz, ker ga nikjer ni bilo in so ugotovili, da sploh niso vedl od koga je, ker igrača ni bila podpisana, od takrat vedno igrače podpisujem, ne vem zakaj bi v tvojem primeru kdo vzel punčko, a podpisano ste imeli in če jo je kdo pomotoma vzel upam da jo starši vrnejo, bi pa jaz rekla vzgojiteljicam da je tale punčka Nini zakon in da zelo joče za njo, če bi lahko mal počekirale, če se kje pojavi.

Sem pa zadnič mojga moža nakregala v četrtek (v petek smo bili doma) mi prinesel domov nahrtbnika od tavečje in je vstrajno trdil da ga je prinesel, ko sem se zdrla na njega da ga ni in da ga je sigurno kam založil ga je pojezilo in je šel vse omarce v vrtcu pregledat in kje ga je našel v sosedni omarici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], tale otrok pa je bil na počitnicah.

Tako da možno da se je punčka tud kam založila in močno upam da jo boste našli ko boste to najmanj pričakovali, verjamem pa da ti je hudo, ko vidiš kako hčerka joka.




Spark -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 7:42:24)

V našem vrtcu imajo take poličke, nad previjalno. Na vsaki je ime. Zjutraj če otroček kaj prinese, mu zvgojiteljica malo še pusti, potem pa vzame in odloži na poličko. Otročki vidijo igračko cel dan, ampak tudi vedo, da jo bodo dobili, ko bodo šli domov.

Drugače, kar malo povprašaj, sploh če so v en sobici in se ne selijo. Lahko pomagaš prebrskati med igračami.

Kar se tiče oblačil mi je pa grdo, če nekdo odnese oblačilce. Sploh so večinoma oblačila označena, in če doma ugotovijo mi res ni jasno zakaj je težko vrniti. Pri nas je bilo tako da nam je prvo leto nekdo odnesel majčko. In sem prosila vzgojiteljico, če lahko preveri kdo jo ima, pa ni bilo nič. Potem pa sem kar na list napisala obvestilo, ampak v takem šaljivem stilu, in sem jo dobila nazaj. Vzgojiteljica ni hotela povedati kdo jo je prinesl, ampak dobili smo jo.




jakaracman -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 7:53:00)

Naša tudi nosi in v skupinici imajo škatlo, kjer to pustijo in vsak lahko vzame ven samo svojo igračo, ki jo potem posodi ali pa ne.Nobeden ni še ni zgubil, vzgojiteljice tudi lepo skrbijo za male malenkosti, ala špangice.Če je pa kaj polito ali umazano in jo preoblečejo pa dajo to v vrečko in  v njen ruzaček.Najbrž je veliko odvisno od vzgojiteljic.
Boga tvoja punčka , upam da se njena punčka najde.




oka -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 8:04:16)

IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5


Ampak za to punčko pa tako joka. Vem, da niso odgovorni za igrače, samo če je otrok šel s punčko not v razred, ko smo prišli ponjo pa punčke več ni bilo, se mi zdi, da je vseeno neka odgovornost na strani vzgojiteljic. 




Oprosti ampak s tem pa se ne morem strinjati. Vzgojiteljice so odgovorne za otroke in njihovo varnost, ne pa za igrače, ki jih nosijo s seboj. Si predstavljaš kako bi bilo, da je v skupini npr. 20 otrok in vsak prinese s seboj svojo igračo. Poleg vseh igrač, ki jih imajo že v vrtcu, za katere morajo tudi skrbeti vzojiteljice, pa res ne moreš pričakovati, da bi bile odgovorne še za igrače otrok, ki jih nosijo s seboj.

Pri nas je tako, da ne vidijo prav radi, da otroci nosijo svoje igrače s seboj ravno zaradi takih primerov in so uvedli dneve igrač, ko otroci prinesejo svoje igrače in takrat se posvetijo igranju z njihovimi igračami, otroci si jih izmenjujejo... Če pa že, ponavadi otroci pustijo igračo zunaj na polički, kjer pa vedno obstaja možnost, da jo nekdo odnese s seboj, ampak to je riziko, ki ga prevzamem jaz, ko dovolim otroku nesti igračo s seboj.
Vsekakor pa za kakršno koli krajo v vrtcu, pa naj bo to igrača ali oblačilo nimam drugega komentarja kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] . Podlo se mi zdi, da so ljudje sposobni vzeti  otroku.

Vzgojiteljici mirno razloži, koliko je Nina navezana na to punčko in prosi, če lahko malo pogleda ali povpraša naokoli. Prepričana sem, da bo to storila. Mogoče je v kaki drugi igralnici.  Upam, da jo najdete. 




Naja31 -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 8:10:14)

Pri nas vsi nosijo igrače s seboj, trenutno so plišaste najbolj aktualne. Ne vem kam jih vzgojiteljice dajo vmes, ampak do zdaj če je sin pozabil, da jo je s seboj prinesel, ga je vzgojiteljica vedno spomnila, ali pa če ni vedel kam jo je dal, so se vedno zelo potrudile, da so jo našle in da jo je lahko domov odnesel.

Pri tako malih igrača ni samo igrača, ampak je veliko več, jim daje nek občutek varnosti.





muška -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 8:17:09)

Kako se igrače ne nosijo v vrtec? OK razumem toste igrače, ki so igrače s katerimi se otrok rad igra ampak "ninica igača" za to pa vsaka vzgojiteljica (vsaj v našem vrtcu je tako) reče, da naj jo prinese zraven, ker z njimi tudi spijo. Moja dva vlačita zraven medvedka s katerim spita v vrtcu in doma. Bog ne daj, da ga kdaj ni, ne zaspi ne eden in ne drugi.

V vrtcu pa je povprašaj in prosi, če lahko malo pogledajo naokoli, če igračka kje leži, in vprašajo naj, če jo je kdo pomotoma vzel zraven domov.




MAŠKA -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 8:48:10)

Mogoče se bo že danes našla. V našem vrtcu smo vedno dobili nazaj vse kar se je izgubilo.




Mala_princeska -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 9:02:19)

Joj Nini (tako je ime tudi moji mali) najbrž ni lahko. Jaz verjamem da se bo našlo. Drugače pa kar se igrač tiče - moja Nina kar ne more pozabiti ene plišaste rumene račke, ki jo je že full dolgo izgubila v vrtcu, izgubila je tudi levčka in enga kužija, ki piska. Upam, da ne bomo več zgubljali igrač ali cunj.

Kar se cunj tiče bi morale biti vzgojiteljice sploh pri malih otrocih bolj previdne, da ko otroka slečejo da takoj če je umazano k ruzaku oz. v vrečko k garderobi. Saj se kdaj zgodi, da se kaj zameša. No, dva dni nazaj so v naši igralnici našli ene štumfke in po moje je vsako mamico vprašala, če so njeni/naši.
Še bolj bi mogle bit pozorne na otroka, če mu je vroče da ga slečejo, če se že otrok sam ne spomni. Sploh zdaj, ko je zjutraj mraz, popoldne pa vroče. Zato imam v ruzaku rezervne cunje.

Glede igrač pa - čim manj vaditi otroke da kaj nosijo v vrtec, full je težko ko bi vsaj naša vsako igračo, vsako malenkost pokazala drugim.

No Nina srečno.




zvesta -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 9:47:03)

No, pri nas smo dobili navodila, da mora vsak otrok prinesti svojo najljubšo igračo in svojo ninico. Res pa da to samo za začetek vrtca.
In ko sem včeraj svojega peljala domov, je tršica za nama priletela z ninico, češ, da sva jo pozabila v omarici. Jaz sme jo pa namerno pustila tam, ker ima doma še eno.

Drugače so se pa pri nas še vse stvari našle. Če ne tisti dan, so nas pa čakale naslednjega.




Volga -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 9:59:44)

Noben je ni vzel, zgubila jo je ali pa kje pustila. kar "nekdo ji je vzel", ja, itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Vešča -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 10:11:49)

Če je punčka velika, bi jo ja morali najti. Jaz, kadar moja hči ne najde kake večje igrače, prosim vzgojiteljico, če lahko vsepovsod pregledam. In ko skupaj preiščemo vso igralnico, sama pa še garderobo in igrišče, smo doslej vedno vse našli.

Za razne majhne stvari (svinčnik, kamen ipd.), ki jih hči drži v dlani, pa hčeri povem, da jih lahko izgubi in da jih ne bomo mogli najti, ker so tako majhne.  In takih smo že nekaj izgubili, tako da jih zdaj spravi v vsvoj nahrbtniček v vrtcu.

Jaz ti svetujem, da temeljito preiščeš vse prostore, zaboje, police, kote, kjer se je hči v vrtcu nahajala, tudi igrišče. Zagotovo boste punčko našli!





Mišni -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 10:15:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Pri tako malih igrača ni samo igrača, ampak je veliko več, jim daje nek občutek varnosti.


ja, točno tako. Košček doma nesejo s seboj.

Morda se bo danes punčka našla. Mogoče jo je kdo od otrok domov odnesel, pa jo bo danes zanaj prinesel. Se zgodi, da npr. mamica pripelje otroka, iskat ga gre pa očka ali babica, pa potem onadva ne vesta, ali je to, kar ima s seboj, otrokovo ali ne. Pri nas se je že večkrat tako zgodilo. Sem slišala v garderobi, ko so babice otroka spraševale, a je to tvoje, ko je za eno igračo trdil, da je.




Anonimen -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 10:40:26)

To je bila zelo velika punčka, zato se ni mogla kar nekam založiti. Velika s flaško, dudo in podobno. Zjutraj je bil vedno jok če smo jo hoteli doma pustiti, zato jo je nosila s seboj. Zdaj septembra so jo pa preselili v drugo skupino kjer ni več omaric ampak samo poličke, lahko da so jo gor položili, kaj pa vem.

Preiskale sva pa včeraj čisto vse sobe, vsako punčko sva pogledale, še rekle so naj kako drugo vzame pa ni hotela. Je rekla da hoče svojo Nino in konec.

No saj sem hotela slišati, če se je tudi vam to zgodilo kdaj, nobenega ne obtožujem, mi je logično da ne bodo vzgojiteljice še za igrače skrbele, samo takale velika bejba da kar izgine. Sama jo pa tudi ni nikjer pustila, saj ne luta sama naokoli ampak so vzgojiteljice zraven v sobi, ven pa itak ne nosijo igrač.

Je pa res izginilo že večkrat pa ne samo meni, tudi druge mamice ves čas iščejo kake stvari, pišejo oglase, da prosijo naj se kaka stvar vrne, to čisto razumem, da kdo kaj vzame, tudi takšni ljudje so. Samo punčka je bila ves čas v razredu zato mi ne gre iz glave kam bi lahko izginila pa sem hotela da morda katera od vas reši to uganko.

Volga, če si se razburila sorry, ampak tamala je ni nikjer pustila, ker smo jo skupaj s punčko dostavili notri v sobico.

Hvala vsem drugim za prijazne odgovore, če bo kaj novega pa sporočim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], danes sem se že pomirila, kot pravim hudo mi je bilo ker je celo noč jokala, spala ni čisto nič ker je samo klicala pupa pupa, hudo mi je zaradi tamale ne pa zaradi denarne vrednosti ali česarkoli. Takih punčk sem že nekaj podarila naprej, ker se je prej Nina samo z avtomobili igrala in jih ni imela za mar. Pustila sem le tole eno, no zdaj se je pa zanjo tako navdušila. Še vedno upam, da se bo našla, no ker je tole čvek tema sem se hotela pač malo nekomu izpovedati, moški niso tako čustveni in moj ni razumel zakaj je še meni hudo.




Volga -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 11:01:06)

IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5


Volga, če si se razburila sorry, ampak tamala je ni nikjer pustila, ker smo jo skupaj s punčko dostavili notri v sobico.



Čisto nič razburila, ni vredno mojega razburjanja, samo potem pa naj punči pove, kdo ji je VZEL punčko? Če ji jo je nekdo pač VZEL.




Naja30 -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 11:15:24)

Me smo vedno povedale, da za igrače od doma ne odgovarjamo. Smo pa imeli v sobi poličko za odlaganje igrač in ko je otrok hotel, se je igral z njo ali spal z njo, drugače so jih pa tam imeli. In se je redko zgodilo, da se je kaj izgubilo.




frutka_ -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 11:28:05)

Jaz bi na policijo prijavila. Ziher. Pa naj rešijo uganko izginule punčke.




Volga -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 11:28:35)

IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Jaz bi na policijo prijavila. Ziher. Pa naj rešijo uganko izginule punčke.


Zelo modro.




frutka_ -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 11:36:40)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Sandra* -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 11:57:53)

Joj kako znate bit nekatere nesramne in žleht. Jaz mislim, da se bo punčka sigurno našla, mogoče je bila komu všeč od otrok in jo je odnesel domov, kajti nekateri otroci kar dobro znajo starše prepričati da je to njihovo. Starši doma ugotovijo da to sploh ni od njihovega otroka in potem ponavadi prinesejo nazaj v vrtec.

Ti kar malo še poprašaj vzgojiteljice, to je njena igrača, pa kako boš 2 letniku dopovedal, da pač igračo ki jo ima vedno pri sebi, zdaj je kar naenkrat ne sme imeti, bo še bolj zasovražil vrtec, ali pa enostavno sploh ne bo hotel v vrtec.

Ti, pa svetujem takole, jaz sem delala v jaslih in sem starše ponavadi opozorila, če otroci kaj prinesejo seboj je najbolje, da se lepo podpiše in se potem točno ve čigavo je. Vzgojiteljica pozna igrače v igralnici in ko otroci odidejo in malo pospravi se ponavadi tudi najdejo izgubljene igrače in tako se hitreje najde tudi njen lastnik, če na igrači lepo piše čigava je! (njbolj da kar na etiketko od igrače)

Veliko uspeha pri iskanju punčke!




piščanc -> RE: Nini so vzeli punčko (4.9.2008 11:59:20)

še dobr da ni imela punčka baterij...




Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>