Azzurra
|
Jaz opažam, da veliko mamic, ki imajo otroke z nizko težo, načeloma zelo zagovarja, da ni nič narobe, da so otroci zdravi in živahni in da ne bodo uvajale sladkarij zaradi zobkov, z druge strani pa se veliko drugih mamic, ki ima bolj polne otročke, skoraj že malo zagovarja, češ taki so, to ni zaradi slabe hrane ali sladkarij ipd. Moje osebno mnenje je, da zmernost ne more bit skregana z logiko: torej, daj otroku pit vodo, če zdaj spije npr 5dl vode, daj ji od zdaj naprej 4dl vode in 1dl soka, če poje 3 jabolka, daj ji 2,5 jabolka in en kos kruha z maslom, če poje 3 žlice zelenjavne juhe, daj ji 3 žlice zelenjavne juhe in 1 žličko smetane. Imej v mislih to, da če otrok zboli, že tako hitro postane neješč in v tistem tednu, dveh, dokler ozdravi, izgubi kar nekaj teže. Nikakor ne mislit, da kritiziram. Na srečo samo teoretiziram, ker mi nismo imeli tovrstnih težav, je pa po drugi strani tudi res, da mu nisem nikoli na vse kriplje branila hrane - v zmernih količinah je začenjal počasi jest vse. To, da bo še prilik za sladkarije v življenju, je po svoje dvorezni meč. Mislim, da je bilo že večkrat dokazano, da so taki, ki jim v zgodnjem obdobju ni bilo dovoljena določena vrsta hrane, pijače, navade, razvade, kasneje močno pretiravali v uživanju "prepovedanega" in si tako nakopali več škode kot koristi.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|