|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ne zmorem več...
3.9.2008 19:21:18   
ronja
mič, si kar predstavljam - znaš bit po moje kar ojštrauser posted image

Se mi zdi, da je treba tele stare starše malo "okoli prinest", kot otroke, da jim vedno nekaj pustiš ali daš v zameno, sicer te itak ne upoštevajo in ti samo ne povejo, da delajo po svoje. Zato rajši ne prepovedujem, razen par res pomembnih stvari (da se vozi v avtu samo v avtosedežu, recimo), ostalo je pa fleksibilno:
- sok ji lahko da, ampak iz kozarčka, v steklenički pa naj ima vodo ali nesladkan čaj (na srečo me mala tu podpira, ker ima to dvoje rajši, se je tak navadlauser posted image ) jaz sem bila cela škrbasta, ker moja ljuba mami ni vedela, da je med škodljiv za zobe... pa ne bi glih ponavljala napak, če ni treba
- čokolado ji lahko da, tudi domače sladkarije (še rajši), samo PO kosilu, ne namesto kosila ali pred kosilom
- pred kosilom ji tudi lahko kaj da, samo mora bit to nekaj bolj zdravega - ala sadje ali jogurt, da se navadi, da se da lakoto potolažit s tem (ker mala je sladkosned po svojih starših, je vse in zelo rada, čokolado pa najrajši)
- nikoli ne kompliciram, če se karkoli zgodi, ko sta skupaj, recimo, da pade in se udari ali kaj takega in jo vedno pomirim, da je to pač del otroštva in da bo še velikokrat padla in naj se ne sekira, da pade tudi pri nama
- lahko jo ima oblečeno, kakor ji paše - tašča jo vedno obleče več kot jaz, mami pa manj, to bo dete preživelo, ji bo pač kdaj malo vroče, umrla pa ne bo od tega
- v svojem stanovanju jo lahko non stop nosi po rokah (zdaj se tamala itak ne pusti več, zna povedat, če ji je dosti), pri nas pa jo prosim, da naj sama pride iz ene sobe v drugo, ker jo pač moram met navajeno, da je tu ne bom nosila, ker ne smem - jo pa lahko seveda ima v naročju kolikor ji paše
- ne kompliciram okoli hrane - povedala sem, ko je imela dieto zaradi suma na alergijo in se je tega držala, sicer pa zdaj ne je samo kikirikijev, ki jih itak ne daje Za mlečne izdelke sem povedala, da je baje boljše, če so polnomastni, če pa kdaj dobi pri njih kakega lahkega, je tudi ne bo konec
- ko sva začela s kahlico, sem povedala, da nam gre dobro, nisem pa nič zahtevala, da še ona proba. Smo ji pa demonstrirali in potem je bila tako navdušena, da jo zdaj skoz daje goruser posted image
itduser posted image

Mič, zakaj pa mene nosečniški hormoni nič ne dajejo? že prvič me niso...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.9.2008 19:22:43   
Anonimen
Mič, zakaj pa mene nosečniški hormoni nič ne dajejo? že prvič me niso...

Saj malo te, samo tako...v zelo pozitivno in lusno smer user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
3.9.2008 19:24:42   
Anonimen
Zato rajši ne prepovedujem, razen par res pomembnih stvari (da se vozi v avtu samo v avtosedežu, recimo), ostalo je pa fleksibilno:

Ma ja, ce ves cas nekaj nergas in ce ti ves cas nekaj ni prav, potem so pac navajeni, da se stalno pritozujes.
In ko se pritozis se resno, te ne jemljejo resno user posted image , ker pac spada samo v okvir vsakodnevnega negodovanja.

< Sporočilo je popravil Mič II -- 3.9.2008 19:25:14 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
3.9.2008 19:26:26   
ronja
Heheuser posted image , mogoče res - če odšteješ slabosti... Danes oba z lubijem bruhava, samo on ma morsko bolezen, jaz pa user posted image ... Očitno je hotel bit solidarenuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.9.2008 12:23:31   
SRCCEK
Da ne bo pomote: nisem se jaz šele po treh letih in pol spomnila staršem povedat kaj se mi zdi prav in kaj ne, to jim govorim, že odkar so se začeli vtikati v mojo vzgojo, in to je bilo pri otrokovem enem letu. Tako da se vsaj že dve leti in pol borim z njimi in jim dopovedujem, naj se ne vtikajo v mojo vzgojo, naj ne hodijo v "naše" stanovanje, če imam jaz "pogovor" s svojim sinom in naj ga v njegovi prisotnosti ne zagovarjajo in mi naj v njegovi prisotnosti ne govorijo, kaj po njihovem mnenju delam narobe. Mislim, da vsaka mami, ki je tole prebrala, se strinja z mano. IN, NE NE DAJEJO ME NOSEČNIŠKI HORMONI! Mič, me prav zanima kak izgovor bi našla zame, če ne bi vedela, da sem noseča!!??
Tisti, ki tega bi probal na lastni koži, ne more vedeti kako je. In ja, starši ti s svojim obnašanjem totalno zbijejo avtoriteto, ki bi jo mogel imeti kot starš! IN TO JE NAROBE!!!
Nimam niti ključa od vhodnih vrat ter niti ena ključavnica na "naših" vratih NIMA ključa, da bi se lahko zaklenila noter. A ni to žalostno?

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.9.2008 13:14:17   
ronja
srccek, ko sem živela še doma, je moja mami uletavala v mojo sobo, kadar se ji je zdelo in je nič ni motilo, če sva z lubijem kaj počela... Tudi mi nismo meli ključavnic - pa sva naredila zapahuser posted image . Enostavno ampak učinkovito! Naredi zapahe na vseh vaših vratih, v višini vajinih rok, ne od tamalega, da se ti ne bo not zaprl, seveda. Rabiš neko zasebnost in rabiš to, da tvoj otrok ve, da nima druge izbire, kot da se prilagodi življenju z vama z možem (očitno se glede vzgoje strinjata).
Torej: naredi zapahe, vprašaj mamo, če bi rada kak dan v tednu pazila malega, da bo volk sit in koza cela, v zameno pa naj ti ostale dni pomaga spravit malega v avto.

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.9.2008 13:25:58   
SRCCEK
Hvala ti Ronja za vse vzpodbudne besede, se ti vidi, da si podobno že doživela. Res hvala ti user posted image user posted image user posted image user posted image

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.9.2008 13:27:33   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: SRCCEK
Nimam niti ključa od vhodnih vrat ter niti ena ključavnica na "naših" vratih NIMA ključa, da bi se lahko zaklenila noter. A ni to žalostno?

-------------------------
Mi imamo vse na ključ, pa ga sploh ne uporabljamo, ker smo se navadili, vključno z otrokom, da preden stopimo na WC ali h komu v sobo, da potrkamo user posted image ! Jaz malemu potrkam celo, če me kliče naj pridem v kopalnico, ko se recimo kopa in to samo zato, da on spoštuje našo zasebnost, ko smo tudi ostali na WC-ju ali v kopalnici. Čeprav, ko je bil še majhen, pa je lahko bil komot ves čas kopanja ali preoblačenja v kopalnici.
Se pa spomnim, kako je bilo včasih doma, ko sem bila sama otrok, nekomu si stopil v kopalnico, tisti ki je bil noter, pa je vrata zaprl nazaj in sem parkrat dobila po buči s tisto kljuko user posted image .

P.S.: No, saj vem, da je malo mimo teme user posted image , samo sem pač hotela reči, da otroka lahko navadiš trkanja, starejšega človeka pa mal težje..

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 4.9.2008 13:29:14 >

ROŽICA

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.9.2008 15:20:12   
mimi 75
Jaz pa mislim, da sta tvoja starša zelo neodgovorna. To je tvoj otrok in ne njun. Ona sta imela možnost vzgajat svoje otroke. Jaz sem izključno proti temu, da se stari starši vmešavajo v vzgojo, čeprav živiš pod njihovo streho. Da se razumemo, ne težim ne mojim in ne njegovim staršem, če ga pocrkljajo, pa tudi če mu kakšno sladkarijo podturijo ali kaj podobnega. Samo, da tebi skačeta v besedo ko mu poskušaš dopovedat, da  to ni v redu, kar počne, ali pa da ga pred njim še celo zagovarjata, ko dela neumnosti, je pa skrajno otročje z njune strani. Kako ga  bosta obvladala pri 15 letih? Takrat bosta rekla, da sta vse vidva krivauser posted image  . In tudi bosta, ker smo mi starši odgovorni za vzgojo svojih otrok, vsaj dokler niso polnoletni. Pa tudi ko so 18 let stari nas bodo še krepko potrebovali. Moja dva sta bila kar stroga, ampak mami se ne vtika v vzgojo, oči pa se ne upa, čeprav mislim, da je parkrat probal, samo sem ga cik-cak pogledala, pa je nehal. Tako, da se jima ne pustit.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.9.2008 15:28:01   
ronja
samo sem pač hotela reči, da otroka lahko navadiš trkanja, starejšega človeka pa mal težje..

Majhnega otroka lažje navadiš česarkoli  kot pa starejšega človekauser posted image . Preverjeno 100x. Moja mala enoletnica je mačji kašelj proti tašči, hehe. Tudi živcev in potrpljenja rabiš za starše precej več. Najhujše je, da moraš bit včasih prav "strog" z njimi, pa človek ni navajen, je taka nenaravna situacija, ampak jih je očitno res treba obravnavat ko male otroke...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.9.2008 23:26:08   
Pikec
A veste, da sem jst en tak otrok k bl obrajta nono kukr mamo... oz. obe prbližno enako.
S tem da sem zmeri vedla da je mama mama in da mama teži, noni se pa da zaupat... pa baje me je ful razvajala. Ampak vseeno mislim, da mami ni zbijala avtoritete. Se mi zdi. Z gotovostjo pa ne morem trdit.

Skratka jst sem mal user posted image ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
5.9.2008 8:48:57   
punčka10
Srccek.
Vztrajaj. Resnično. Ne dovoli, da ima 3,5 letnik prevlado nad tabo. Niti se ne pusti svojima staršema. TI SI MAMA OTROKI, TI NAJBOLJE VEŠ KAJ JE ZANJ DOBRO IN ČE JE TO VRTEC, JE TAKO IN PIKA!!! Jaz se popolnoma stinjam s tem, da mora otrok v vrtec, zaradi socializacije. Probaj na lep način, obljubi mu kaj, česar se bo veselil, ko bo prišel iz vrtca.(če boš danes pridno šel v vrtec, bova popoldan šla tja pa tja, počela to in to...) Če pa nikakor ne zaleže niti lepa beseda, pa morajo biti starši strogi in otroku postaviti jasne meje. Vrtec in pika, sploh ne bova barantala, če boš zganjal trmo, boš dobil eno po riti. V vrtcu je fino imaš prijatelje....
Vem iz lastih izkušenj, ker imam polsestrico sedaj staro 4,5 let in je imala njena mamica iste probleme z njo. In ker je tamala vedela, da sta babi in dedi doma, je hotla bit pri njiju. In je tudi bila do 2 leta, nato pa je padla odločitev vrtec in so jo tudi speljali, čeprav s takim pregovarjanjem na začetku kot ti. Reči si, od danes naprej gre vsako jutro v vrtec in se tega drži, ker če mu zdaj ne boš postavila mej in pokazala, da je treba ubogati, bo ojojoj čez par let! Aja prej se pa še pozanimaj, ali je v vrtcu vse ok, da slučajno ne tiči razlog za njegov odpor kje drugje in ne v njegovih poskusih izsiljevanja. Pa srečno. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.9.2008 11:05:56   
ronja
S tem da sem zmeri vedla da je mama mama in da mama teži, noni se pa da zaupat... pa baje me je ful razvajala. Ampak vseeno mislim, da mami ni zbijala avtoritete.

Meni se zdi, da sta si tvoja dva stavka v nasprotju... Sicer pa sem poznala par ljudi, ki so jih vzgajale babice s pomočjo mam in noben od njih se mi ni zdel posebno srečen kasneje v življenju, predvsem na ljubezenskem področju. Mogoče je bilo naključje, ampak na svojem otroku gotovo ne bom eksperimentiralauser posted image .

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 38
5.9.2008 22:13:07   
Mijavček
Kaj pa tvoj mož?

a bi pomagalo, če se on pogovori z njima? M ogoče bo zaleglo vsaj za ta čas do selitve.

Pri nas je tud tako, da mene moji straši ne šmirglajo dost, ker sem pač njihova "punčara",  mojega pa ful obrajtajo in sem prvo to pomislila, da bi se jaz obrnila v taki situaciji na njega.
Midva sicer še nimava otrok, ampak si predstavljam, da bi bilo podobno, če bi živeli pri naših... Zato sva pa tud šla na svoje in na začetku na fuuuul nižji standard, sam da mamo mir.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
5.9.2008 22:17:58   
kvaražugon
IZVIRNO SPOROČILO: smrka

Ljudje nismo nikoli zadovoljni. Ce je poleti prevec vroce, hrepenimo po malo hladnejsem vremenu, ko pride hladno vreme, nas zebe..... NIKOLI NAM NI PRAV.

Tudi ti zdaj zivis pri starsih, zidata si hiso. Drugo leto se bos preselila mogoce v svojo bajto in tudi rodila bos. Kako bos lahko krotila sina ki bo mogoce ljubosumen na dojencka, ti pa se zmatrana od poroda in neprespana? A bos takrat zelela da ti mama stoji ob strani in poskrbi za starejsega otroka, in ti pomaga mogoce pri kakem kuhinjskem opravilu medtem ko bo tvoj v sluzbi? Kot pravim nikoli nismo zadovoljni.

Nisi napisala kako se vtikata tvoja dva v vzgojo tvojega otroka, vendar sklepam da ne NEGATIVNO. Dedi in babi ga imasta rada, v penziji sta in a ni to nekaj najlepse slisat da imata vnuka rada. A ves koliko je takih, ki so tudi na tem forumu, ko babice svoje vnuke niti pogledajo ne.. niti jih zanima kaj se z otrokom dogaja?

Tudi moja tamala je zdaj stara 3,2 leta in mi vcasih tuli od doma do vrtca da noce it, sploh zdaj ko so jo premestili na drug oddelek. Vsako jutro, ampak res VSAKO jutro mi joka ko pridemo, ceprav ko jo pridem iskat je vsa nasmejana in pravi da ji je blo ful lepo v vrtcu, samo zakaj potem joka zjutraj??? Otroci so taki, da pac nas preizkusajo in skusajo doseci to, da bi ostali doma, da bi bilo po NJIHOVO. Itak da nesmemo popustit njihovim preizkusnjam da nas hitr okol prnesejo.

Jest ti svetujem da bodi vstrajna in tamalega pelji v vrtec. Ce bi bil rad z babico pa naj bo en dan v tednu,mogoce cetrtek ali bilo ker drug dan ko bo pri babici, pa naj ga babi cuvala. Ni vecjega bogastva kot je ta, da babica ljubi svojega vnuka in sploh da si vnuk zeli biti z njo. Ce te pa kaj moti pri starsih jima to direkt povej. Glede tistega kar si mislila da bi stopnisce zparla, se strinjam s tvojim ocetom. Glupost. Kaj bi dosegla s tem?? A mislis da ti mama nebi mogla priti po stopniscu na drugi strani v stanovanje? Mislis da ti nebi mogla "tezit" ce bi ble stopnice zaprte? Hvala bogu da lahko zivita pri njih in da ste v dobrih odnosih. Ko se clovek odseli od domacih, takrat zacne cenit tisto kar je nekdaj imel.

Ti pa nisi dojela poante problema, kaj?

Ne boj se smrti, boj se neizživetega življenja.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?