Štipendija pri 28-ih? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

kew kew -> Štipendija pri 28-ih? (2.9.2008 22:03:55)

Gotovo kdo ve odgovor, ker jaz nimam pojma, samo "idejo"...

Stara sem 28 let (to je menda pomembno pri teh zadevah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), izredna študentka - letos 2. letnik, določitev preživnine je v teku (še nimam odločbe), nimam stalnih dohodkov (razen občasnega dela prek študentskega servisa), povprečje ocen 9,5.

Zanima me, če mi morda pripada kakšna štipendija - katera, kako...?

Hvala vsem za odgovore.

Anonimen -> RE: Štipendija pri 28-ih? (2.9.2008 22:07:00)

Mislim, da imaš status študenta in posledično tudi štipendije lahko le do dopolnjenega 27. leta, nisem pa sigurna.

Doll -> RE: Štipendija pri 28-ih? (2.9.2008 22:49:56)

http://www.svetovalnica.com/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=116
http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Stipendije/ZOIS/pravilnik2003.htm
Tukaj ti vse piše bolj na 2 linku ;)

massylou -> RE: Štipendija pri 28-ih? (3.9.2008 0:52:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Mislim, da imaš status študenta in posledično tudi štipendije lahko le do dopolnjenega 27. leta, nisem pa sigurna.

Status študenta imaš lahko neomejeno dolgo, odvisno pač od študija, kako se uspeš vpisati dalje... Meja 27 let velja za prvi redni vpis v prvi letnik katerekoli fakultete. Če se vpišeš izredno, si lahko pa tudi že v penziji, samo da plačuješ letnike, pa se da vse zmenit.
Mislim, da je s štipendijo enako (nisem ziher), ampak če ti pripada status (izpolnjuješ pogoje), zakaj ti nebi še štipendija.

Anonimen -> RE: Štipendija pri 28-ih? (3.9.2008 8:51:13)

kopiram iz pravilnika o štipendiranju:
Pravico do republiške štipendije lahko uveljavljajo osebe s statusom dijaka oziroma dijakinje in osebe s statusom študenta oziroma študentke ter udeleženci oziroma udeleženke izobraževanja odraslih, ki izpolnjujejo pogoje:

-ob vpisu v prvi letnik poklicne oziroma srednje šole niso starejši od 18 let oziroma  ob vpisu v prvi letnik višješolskega ali visokošolskega izobraževanja niso starejši od 26 let.

snikolina -> RE: Štipendija pri 28-ih? (3.9.2008 23:06:11)

Starostne omejitve ni več. V redni študij se lahko vpiše kdorkoli, tudi starejši od 27 let. In če si starejši od 27 let, vpisan v redni študij, ti štipendija vseeno ne pripada. Been there, done that.

snikolina -> RE: Štipendija pri 28-ih? (3.9.2008 23:07:14)

Omejitve ni zadnji dve leti. Za naprej pa ne vem več.

Tanja55 -> RE: Štipendija pri 28-ih? (15.9.2008 8:57:14)

ohh, jst tud been there, done that. Meni štipendije niso hoteli dat niti ko mi je umrla mama pa sem bila stara 27 let. Niti po njej pokojnine nisem mela. Do dopolnjenega 26 leta je blo včasih, če so sedaj dvignili na 27 ok, vseeno pa mislim da 28 ne spada več zraven. S 26 ti tudi izgine pravica do popusta na železnicah recimo, še vedno pa imaš lahko študentsko karto za LPP in kupuješ bone. Boni za prehrano so vezani na status, ne na starost, vendar pa status študenta ne vpliva neposredno na upravicenost do stipendije, niti pod razno. Možnosti sicer so, da se pride do kaksne kadrovske štipendije, poglej tam, redno republiško boš težko dobila. Vseeno želim veliko sreče.

m_m -> RE: Štipendija pri 28-ih? (26.9.2008 18:48:36)

Če si izredna študentka, si prijavljena na zavodu a ne? Torej dobivaš DSP... Štipendija je samo za redne študente. Tudi starejše. Koliko je star otrok?

Stran: [1]