zamrzovanje pora (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


vaney -> zamrzovanje pora (2.9.2008 18:47:42)

Živjo.

Imam veliko pora. Imamo ga zelo radi, ampak ne vem, če ga lahko zamrznem. Ima potem sploh še kakšen okus? Kako se ga obdela pred zamrzovanjem?

Kako pa zamrznete bučke? Jih lupite ali kar z lupino vred?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.9.2008 18:54:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ključek -> RE: zamrzovanje pora (2.9.2008 19:14:00)

jaz pa por že prej narežem na kolobarje in potem samo vržem v lonec. bučke pa naribam, saj pozmi velikokrat naredim bučke s smetano.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.9.2008 7:21:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jessy -> RE: zamrzovanje pora (3.9.2008 20:41:22)

Jaz ga ločim na bele in zelene dele, vse lepo operem, nato pa bele dele narežem na kolobarčke in dam na papirnate brisačke, da se voda od pranja posuši, ta zelene dele pa nič ne režem, ker jih dajem le v govejo juho.
Ko voda izhlapi, ga dam kar takega v polivinilaste vrečke, zaprem, potem pa kar v skrinjo. Ko ga rabim, ga kar direkt zmrznjenega uporabim in okus se mi zdi identičen svežemu.




Gina -> RE: zamrzovanje pora (3.9.2008 21:36:21)

Por lahko pustiš tudi na vrtu, ker prezimi. Ni ga še treba dajat ven, je veliko boljši svež kot zmrznjen. Do aprila sem ga imela letos zunaj, čist celo leto. Samo malo ga osuj.

Če ga boš pa vseeno zamrzovala, pa ga ali pustiš celega, oz. v kosih, če ga rabiš takega kasneje, ali pa na koščke narezanega, lahko ga tudi že kar pretenstanega zmrzneš, če ti tako bolj paše, vseeno je. Važno je smao to, da ga res fajn zapreš, ker sicer ti cela skrinja diši po njem. Boljše v posodico kot v vrečko.




Anonimen -> RE: zamrzovanje pora (3.9.2008 21:40:01)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

tako por kot bucke lahko mirno zamrznes in potem uporabis za kuhanje. jz oboje pripravim tako, da mi je kar najbolj prirocno za kuhanje, ko vzamem iz skrinje - narezem na kolobarje oz. kockice ali pa bucke naribam.


Enako.




Stran: [1]