Bolečine pod rebri in v križu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pika78 -> Bolečine pod rebri in v križu (9.3.2005 15:29:42)

Živjo!
Sem v 27. tednu nosečnosti. Zadnje dni me v pisarni (v glavnem med sedenjem) prav zoprno boli oz. pritiska med rebri, pa tudi zadaj v križu (samo na desni strani), tako da se moram stalno presedat oz. menjavat položaje.
A se to dogaja tudi vam in kako si pomagate? Verjetno je posledica povečane teže trebuščka oz. lege otročka. Je pa res zoprno, ko ne moreš več normalno sedet (no, moram reči, da je potem, ko pridem domov in delam še druge stvari kot le sedim bolje ali skoraj čisto v redu). Upam, da ne bo tako do konca nosečnosti in da bo minilo :zmeden: (ali je pač vedno huje?).
Upam, da mi bo katera lahko pomagala ali vsaj napisala svoje izkušnje...
Lep dan vsem,
Pika

smrka -> Bolečine pod rebri in v križu (9.3.2005 15:54:49)

hej pika!
Jaz sem v 21 tednu :nosecka: in ce sem dosti na nogah, oz, ce veliko sedim, me zvecer boli kriz za crknit. Ampak takrat se ulezem in bolecine minejo.. proti jutru sem pa spet ok. Moti me edino to, da imam proti veceru tako napet trebuh, da imam obcutek da se bo glihkar razpocil. Mislim da je to vse normalno.. bolecine v krizu ipd...

:kuza:

petraCBU -> Bolečine pod rebri in v križu (9.3.2005 16:09:47)

Te bolečine sploh niso zabavne :(. Mene prav resno skrbi kako bomo prišli do konca :zmeden:.
Boli me pod rebri na levi strani in boli zelo močno :(( in sicer predvsem pri ležanju na tem (levem) boku, malo manj na desnem boku. Fora je v tem, da me je v zadnjih desetih letih na obdobja že bolelo na ta način (nikoli prej nisem bila noseča) in sicer takrat kadar sem se nekaj kil zredila. Mi je kar prav prišlo za uravnavanje telesne teže. Ko so se bolečine začele, sem vedela da bo treba mal shujšat in je bilo ok! Jasno, da si zdaj po 22 tednih nosečnosti nimam s tem kaj pomagati :( - zredila sem se že 5 kg in se jih bom še kar nekaj.Problem je v tem, da enostavno ne morem normalno spati, na trebuhu odpade, na boku me pa pod rebri boli kot živa rana :(( Zaenkrat se še rešujem s spanjem na hrbtu, jasno mi je pa, da to kmalu ne bo več opcija (že zdaj me malo duši in mi slabi). A bom spala stoje v kotu, al kako :zmeden:

Prosim, naj pove, če katera ve kaj narediti s temi bolečinami! Res ne vem, kako bomo do konca :(
LP
P.

SU -> Bolečine pod rebri in v križu (9.3.2005 17:38:02)

Saj te ne bi rada strašila, ampak ponavadi je huje. Razen, če se otroček naštima v kakšno bolj prijetno lego. Mene je križ bolel na začetku nosečnosti zeeelooo. Potem je malce minilo, zdaj pa me podobno kot tebe brca tja v križ ali pa v rebra. Ko pa sedim, se moram pa fajn nazaj naslonit, ker je včasih v taki legi, da se še pripognit ne morem... Pa bomo kar zdržali do konca...saj ni več dolgo. :) LP, Saša(35,3/7)

uršika4 -> Bolečine pod rebri in v križu (10.3.2005 10:35:52)

HOjla!

Mene boli tko križ in pod lepo lopatico da sem bla kar en teden doma na bolniški pomagat si nč nisem mogla razen to da me je moj mal pomaseru ampak kaj k se to pnavlja iz dneva v dan sem v službi od 8-17 in tudi sedim cel dan domov pa pridem kot da bi imela dve leseni nogi in k se doma mal uležem pol šele težko ustanem. Ponoči pa je pri meni tudi problem ker ko ležim na hrbtu čutim kako me brcka in to mi ni glih prijetno potem če sem pa noboku levem ali desnem me pa že ritna al bočna in potem še cela noga boli tko da sem čist polomnena zjutraj in cel dan ker morm še sedet cel dan. Jaz nevem no to se nč neda kej ublažit pravijo naj telovadim sem se mal razmigam pa kaj a naj dam v pisarni noge na mizo kako me bodo pa gledal. Tko da bom drugi teden imam pregled in bom rekla če me dajo vsaj za 14 dni mal počivat sam me skrbi da me bo spet odklonila.

lp U 24T

pika78 -> Bolečine pod rebri in v križu (10.3.2005 11:35:44)

Hvala vam za odgovore, punce! Vidim, da nisem edina s temi problemi in da bo treba kar potrpet...
Je pa res nerodno, ko se je treba vedno v nove položaje nameščat v pisarni. Doma je potem čisto v redu (moram potrkat), ampak v pisarni je pa kriza. Ah, še 5 tednov, potem pa na dopust in porodniško...
Držite se (s čim manj bolečinami),
Pika 27t

Stran: [1]