blackcoffee -> RE: materinska šola (2.9.2008 14:08:30)
|
če si drugič noseča, kolikor vem, ti ni treba obiskati šole - oz. kot je napisala predhodnica, odvisno koliko let je od prvega poroda. partnerju pa velja potrdilo 5 let od prvega poroda, če se je bil šole že udeležil v preteklosti. sama imam namen v kratkem obiskati omenjeno šolo - prav v MB bolnišnici. ko sem se preko tel. prijavila, sem se tudi pozanimala, kako je z obiskovanjem MŠ za partnerja, pa mi je sestra dejala, da je zaželjeno, da se obiskov udeleži v celoti, oz. da je prisoten vsaj na najpomembnejših predavanjih, v kolikor se ne more udeležiti vseh predavanj. to bi naj bila tista o fizioterapevtskih vajah, o dihanju in takrat, ko bodo predvajali film o porodu. no, za razliko od LJ, v MB ni potrebno plačati ničesar. Ali dovolijo partnerju, da je ob porodu zraven, če nima opravljene šole, ne bi vedela - tudi nič definiranega mi ni mogla povedati sestra. rekla je le, da če je le možno, naj se šole udeleži. po moje ga spoditi ravno ne morejo. zaenkrat pa še ne prakticirajo, da bi bilo potrebno kar koli plačati.
|
|
|
|