osiris -> RE: Uvajanje pred 4.mesecem (3.9.2008 10:00:23)
|
Jaz sem moji začela uvajat gosto hrano pri 3m. Preprosto zato, ker mleka ni in ni hotela! To težavo smo imeli že v porodnišnici. Mleka (tudi mojega) ne mara. Jedla je zelo malo, vsak obrok je bil en velik jok. Poskusili smo vse (enih 7 vrst mleka, veliko različnih cucljev)... Nič ni bistveno pomagalo. Posledično je zelo malo pridobivala na teži (900g v prvih treh mesecih). Pri 3m sem ji začela kuhat jabolka in ji dajat samo vodo v kateri so se kuhala. Okus ji je bil zelo všeč, pa čeprav ni bilo sladko. Čez dva dni sem ji v vodo iztisnila malo soka in tako sem stopnjevala. Počasi sem jo začela navajat tudi na žličko (malo kosmičev v mleko). Pri 3,5m smo že imeli 1-2 sadna obroka na dan. Mleko ji dajem v spanju, drugače ga noče. Velikokrat ji v mleko dodam malo rižolinota ali kaj podobnega, potem tega poje bistveno več. Razlike smo opazili vsi. Že prej je bila punca precej vesela in živahna, sedaj je stalno nasmejana, veliko piska, skoraj se že plazi, ... Pri 4m smo šli na tehtanje in se je v enem mesecu poredila za 600g. Bili smo navdušeni. Ko jo je videla medicinska sesta je takoj rekla, da se je vidno popravila. Sedaj ima 4,5m. In je tako priden in pozitiven otrok. Vem, uvajanje goste hrane priporočajo po 6m... bla, bla, bla. Vse je to lepo.... v teoriji. V praksi pa; vsaka mati pozna svojega otroka najbolje. Včasih je treba začet prej, včasih pa pozneje. Lažje je naredit malo mleka, otrok poje,.... Kuhat kašice ni ravno enostavno. Kupovat jih pa stalno tudi ne moreš. Ko pogledam svojo punčko in njene sijoče oči in ko se spomnim kakšna je bila prej, mi ni niti malo žal, da sem začela uvajat gosto hrano pri 3m! Vsaka mati naj se odloči kot misli, da je za njenega otroka najbolje!!!!!
|
|
|
|