rejništvo, posvojitev (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

judy -> rejništvo, posvojitev (9.3.2005 14:15:33)

Mogoče malo čudna tema na tem portalu, a vseeno. Zanima me, če kakšna kaj več ve o pogojih, da postaneš rejnik - starost, ali si poročen in podobno. Podobno me zanima tudi glede posvojitve. Midva siser delava na tem, da bi imela svojo :duda: vedar pa se pogovarjava tudi o drugih opcijah. Večkrat je na tapeti posvojitev iz tujine. Ali je to pri nas sploh mogoče?

Malo zmedeno pišem. Radi bi si razčistila nekatere pojme in možnosti, predno mogoče resneje pristopiva k stvari.

Hvala za odgovore in lp! Judy

:muca::muca:

judy -> rejništvo, posvojitev (9.3.2005 14:18:01)

Aja, da ne bo pomote. Midva z mojim dragim nisva poročena in tudi poroke ne načrtujeva. Poročila pa bi se, če bi bilo to nujno, da bi lahko posvojila ali dobila otroka v rejništvo. Judy

Vesna -> rejništvo, posvojitev (9.3.2005 21:30:51)

na portalu med.over.net je tudi forum -posvojitve-lahko bos tam kaj nasla oz.vec kot tukaj.
LP

judy -> rejništvo, posvojitev (10.3.2005 7:22:58)

Vesna hvala lepa za obvestilo! LP Judy

:rozica::rozica:

ortodar -> RE: rejništvo, posvojitev (12.10.2006 10:40:16)

Sama sem rejnica in s partnerjem nisem poročena. Veliko informacij sem našla na internetu o samem rejništvu.  Ministrstvo za družino ima zelo lepo spletno stran, tudi posamezni centri se predstavljajo in imajo opisane postopke. Verjamem, da se lahko obrnete tudi na vaš domač center, kjer vam bodo z veseljem pomagali. Vendar pa moram opozoriti, da se najprej odločite ali za rejništvo ali za posvojitev. Pomembno se mi zdi, da se o teh razlikah premalo govori, zato ljudje pogosto zamenjujeo ta dva pojma. Veliko sreče. Mislim, da ste na dobri poti, le veliko informacije morate predelati za takšno odločitev. Na delo!!
Darja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]