ajša07
|
Pozdravljene, doma imam 10-mesečno dojenčico, kateri GH predstavlja "tabu temo" . Resnično se vsak dan trudim in znova in znova pripravljam okusne kašice (sadne, zelenjavne, mesne, žitne,....včasih ji poskušam dat tudi kakšno kupljeno kašico), v upanju da bo kaj pojedla. Naj povem tudi da je še zmeraj dojena. Ponavadi zjutraj ko vstaneva (okrog 8:00) jo zmeraj podojim, nato pa ji približno čez 3 ure poskušam dat GH in od tega morda poje par žličk (3-5 žličk) in to je to. Še nekaj časa nazaj, sem jo ponavadi takoj še podojila (saj po moje otrok ne more biti sit od teh parih žličk), sedaj pa je ne več, saj bo treba počasi v službo. In tako znova poskušam na vsake 3 ure (bolj ali manj neuspešno), s tem da jo popoldan in ponoči ponavadi še dojim. Pije tudi bolj malo (morda okrog 50-100 ml vode na dan). Vse kašice sem postopoma tudi "obogatila" bodisi s soljo ali pa s kislo smetano,... (zelenjavne in mesne da ne bo pomote), pa tudi to ni prineslo uspeha. Je pa res da je že od vsega začetka (uvajanje GH) bolj neješča, vendar je tu pa tam prišel kakšen dan ko sem že mislila da smo na konju, vendar se je čez 2 dni že spet vrnila na stara pota neješčnosti. Ob hranjenju jo skušam tudi animirat z raznimi fintami, čeprav sem bila proti temu............ Ali imate ve morda kakšen pameten nasvet, kaj naj še storim, da bo začela jest? Pediatrinja sicer pravi da še ni neke panike, saj je do sedaj zelo lepo pridobivala na teži (ampak po moje bolj na račun dojenja). Zavedam se, da bo enkrat minilo in da je treba sedaj obdržati mirne živce, ampak jaz bi tako rada videle svoje malo dete, da bi vsaj enkrat pojedlo obrok, kot se za gre. Se opravičujem če sem vas obremenjevala s svojimi težavami, ampak nekje sem se mogla izpovedat , saj ljudje okrog mene vsi govorijo naj ne pretiravam in da enkrat bo že............ lp, ajša
|