Novo cepivo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 13:40:33)

Pojavilo se je novo cepivo proti klopom, posebej za otroke. Samo v ambulantah, kjer cepijo, še ne vedo točno, kdaj ga bodo dobili. Sem klicala v Ljubljano, pa so rekli, da ga pričakujejo v marcu. Naj čez 14 dni še enkrat pokličem. Do sedaj so cepili otroke in odrasle z istim cepivom, enak odmerek.
Tako da še malo počakajte, ker vem, da ste ravno vse hotele jutri cepiti svoje otroke tudi proti klopnemu meningitisu.
Ne, saj malo je hec, ampak jaz ga bom res cepila. Ker so tako nevarne tele golaznice. Povsod so že po vrtovih, le da čisto povsod (še) niso okuženi.

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 13:45:42)

Pa misliš, da je potem 100% zavarovan proti klopom?

Ne vem, midva sva tudi ogromno po hostah, doma imamo vrt, drevesa, lešnike in golazni je res vsepovsod, samo naš ni imel še nikoli klopa, jaz pa morda, v petih letih, dva. Pravijo, da na vse tudi ne grejo, ne? Sem preveč strupena za klope :hudicek:

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 13:55:16)

Mene tudi niti klopi ne marajo, ha, ha. Tibor je imel pa enega edinega, pa je bil okužen. Je imel borelijo. Zato me je pa strah še tega smotanega meningitisa.
Ne, 100-odstotno zaščiten pa tudi po cepljenju nisi. Ampak skoraj, recimo.

Lenny -> Novo cepivo (9.3.2005 13:56:36)

Hvala za informacijo. Mi bi ga tudi letos cepili, lani je bil še premajhen. Do sedaj smo imeli srečo, da se tega našega malega "šumskega bauca" ni nobeden prijel. Mogoče je tudi mali strupek :)-

JASNA D -> Novo cepivo (9.3.2005 14:14:23)

Od katere starosti naprej pa se mulčki že lahko cepijo? Ker mene oz. mojo kri imajo klopi zelooo radi, otroci so pa "pol moji".

Jasna

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 14:17:06)

A veš da tega pa ne vem. Čudno, a n? Ha, ha. Nam so že ob enem letu in pol, ko je fasal borelijo, svetovali cepljenje.

Lenny -> Novo cepivo (9.3.2005 14:19:57)

Lani, ko je bil star leto in pol, je naš pediater rekel, da je še premajhen, da pride cepljenje v poštev šele po drugem letu :zmeden:

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 14:21:14)

Aja, no vidiš, spet vsak po svoje. Naša pediatrinja je pa rekla, da čisto lahko, da v Avstriji itak vse otroke cepijo, je to sploh obvezno cepljenje.

Lenny -> Novo cepivo (9.3.2005 14:22:39)

Jah, potem pa bodi pameten in se bodi z "dohtarijo" :zmeden:

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 14:25:05)

Kolk pa košta?

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 15:35:24)

5.800 SIT ena doza. Potrebne pa so tri.

.ču -> Novo cepivo (9.3.2005 15:45:34)

Pri nas smo pa ze na ta cepiva alergicni,ki so pri nas obvezna:((kaj sele na druga:zmeden2:
Zdej bo star 11 mesecev pa se ni bil v tretje ceplen.Verjetno bo pri enem letu,me je pa ze zdej strah reakcije,ker je bla po drugem cepljenju katastrofa:(

Pupica -> Novo cepivo (9.3.2005 17:20:50)

Splišni te držimo za besedo, ko boš kaj izvedela, prosim sporoči.
Od katere starosti se pa lahko cepi:duda::zmeden:

niki5 -> Novo cepivo (9.3.2005 17:41:55)

meni je samo škoda, da ne obstaja cepivo proti boreliji :(

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 20:16:39)

Ja, bom povedala, ko bo. Čez 14 dni moram še enkrat poklicati, so mi rekli.
Ja, proti boreliji pa ni cepiva, le da naj bi bilo pravočasno zdravljenje z antibotiki uspešno. Za meningitis, posebno te vrste klopnega, proti kateremu cepijo, pa ni zdravil. Samo čakajo lahko, kaj bo, koliko je telo močno in koliko so potem prizadeti možgani. Sicer pravijo, da ga otroci lažje prebolijo, starejši pa, ko si, večje so lahko posledice.

niki5 -> Novo cepivo (9.3.2005 20:55:07)

jaz imam zastarano borelijo in imam še vedno težave po 10 letih :( ne pokažejo se vedno kolobarji..

Anonimen -> Novo cepivo (9.3.2005 21:11:15)

Ja, pa če je klop naprimer v laseh, tudi ne vidiš kolobarja.
Aja, Niki5, a borelijo si imela? Sranje, tele bolezni.

Pi-kica 1 -> Novo cepivo (10.3.2005 11:01:08)

Včeraj so rekli na televiziji, da se lahko cepijo že otroci po dopolnjenem prvem letu starosti.

LP

Pi-kica

Stran: [1]