krvavitev pri odvajanju blata!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

roses -> krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 14:44:50)

mene zanima če kdo ve kaj pomeni krvavitev pri odvajanju blata pri ženski stari 20 let, ker me že močno skrbi da je nekaj narobe??

prosim za pomoč

Tiamo -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 14:47:38)

veliko je možnih vzrokov

- poškodba črevesja
- hemeroidi
- rana na želodcu
- težave s prebavo zaradi različnih bolezni, npr. anoreksija, bulimija...

orhideja75 -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 14:49:23)

al pa ti sam kakšna žilca poči. odvisno kakšne barve je kri. če je svetla, naj ne bi bilo hudo. če pa gre za temno kri, pa je baje krvavitev bolj globoko v črevesju. če se ti to že dolgo vleče, je najbolje da obiščeš zdravnika.

roses -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 15:27:11)

ta krvavitev se vleče tretji dan! pa drugače imam pa itak neredno prebavo, tko da resno razmišljam da bi obiskala zdravnika. še kakšno vaše mnenje, izkušnje...

sakuL -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 15:53:49)

včasih pri "napenjanju" poči kaka žilca, lahko da je to to..tm notri sem mi zdi, da se zlo težko zadeva zaceli.

Jest bi že kuj prvi dan obiskala zdravnika, ali pa bi ga poklicala pa pač povedala zadevo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] )sem pač tak panik)

laura28 -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 17:01:03)

Tudi jaz sem imela s tem težave. Prvo si uredi prebavo, da greš vsak da na veliko potrebo in da nimaš trdega blata. S tem boš po moje rešila težavo, vsaj jaz sem jo. Če ne bo uspeha pa se raje pogovori z zdravnikom kaj in kako. Lp

hmmm -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 17:02:45)

Kot so že napisale je lahko vzrokov več, predvsem je odvisno za kakšno krvavitev gre.
Če je sveža kri, so lahko vzrok hemeroidi, fisura, tumorji v rektalnem predelu,...
Če je blato  zelo temno, skoraj črno lahko gre za krvavitev iz želodca oz.
bolj zgornjega dela prebavil.
Seveda je dobro, da se oglasiš pri zdravniku, da razjasniš, kaj te muči. Sploh če imaš težave
z neredno prebavo, boš morala razmisliti o načinu prehranjevanja in vnosu določenih naravnih sestavin,
ki bodo te težave omilile , če ne celo odpravile. S tem mislim na zadostno količino tekočine,
balastnih snovi, gibanje in izogibanje hrani, ki ti težave povzroča.
Za boljši občutek pa le pojdi k zdravniku.

čaki -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 18:42:06)

moj tast je šel zdaj zaradi tega k zdravniku, odkrili so mu izrastke na debelem črevesu.

roses -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 20:09:11)

IZVIRNO SPOROČILO: čaki

moj tast je šel zdaj zaradi tega k zdravniku, odkrili so mu izrastke na debelem črevesu.

in kakšne so lahko posledice, kaj so mu rekli??

blaža -> RE: krvavitev pri odvajanju blata!!!! (1.9.2008 20:59:37)

Ma ne zamerit. Punca mora k zdravniku in ne spraševat na forumu, ker so že ostali povedali, da je razlogov lahko več. Čim prej k zdravniku. Lahko je samo kakšna žilica, lahko je bog nedaj rak. Se ne da po drugih izkušnjah ugotovit zakaj krvavi. Kar pogumno k zdravniku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]Želim vam, da ni nič takega!Pa brez zamere!

Stran: [1]