dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


niki5 -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:04:45)

Nekako imam v mislih, da bi začela dodajati gosto hrano, ko bi mali dopolnil 6 mesec, zdej me pa zanima a ste imele kakšne težave s sprejemanjem hrane, ko je dojenček dosti večji kot pri 4 mesecih in lahko tudi bolj sodeluje.

Imam občutek, da bo naš izbirčneš, ker zavrača vse kar ne priteče iz prsi, no od bolezni naprej se mu je pa še žlička uprla, tako da moram počakati da malo pozabi.

V bistvu spoh ne vem kako naj se lotim, ker moj prvi fantek je bil jedec in je vse pojedel in to zelenjave in sadja, brez kakšnih dodatkov (sladkorja in podobno). Pri drugem imam pa slab občutek.. :zmeden2:




Anonimen -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:10:34)

Mi smo imeli celega vraga in pol ob hranjenju. Ne spomnim se sicer, kdaj smo začeli, ampak skozi bolj je bilo potrebno animiranje. Joj, kolk sem živce izgubljala. Potem se je pa še kmalu začelo tisto bom - ne bom. Ko sem prinesla krano k stolčku, se vsedla, prijela žlico, mu jo nesla proti ustom, je bilo namrdavanje in odkimavanje in dretje. Ko sem hrano odnesla in jo hotela postaviti na pult, je bilo spet dretje in stegovanje rok za hrano. Pa tako ponovi vajo stomilijonkrat. Joj, danes se sploh ne bi več pustila.




niki5 -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:15:12)

šele zdaj vidim kaj sem imela pri prvem prihranjenega :zmeden2: a mora res imeti Svit vse po očitu :ups:

Splišni, kako pa je sedaj s hrano, a je normalno ali je kaj izbirčen?




Anonimen -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:18:25)

Ful je izbirčen. Je makaronflajš (makaronovo meso) in rižoto. Za zadnje dneve še kruh in margerino, potreseno s čokoladnimi mrvicami, ker to jejo v Holadiji. Njegova sestrica je iz tam in je bila pri nas na obisku, pa je to jedla. To je pa tudi vse.
Samo v vrtcu pa pravijo, da kar nekaj poje. Da mu kruha sicer ne smejo z ničimer namazat pa take fore, ampak sicer pa kar O.K. Zato se sploh ne sekiram. Če hoče naj je, če noče, pa ne.




ZARA -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:20:17)

...niki,jst res nobenih tezav...ni je napenjalo,probala je vse kar sem ji dala,nikol ne pljuva,zavracat pa hitro zacne,ker je precej nejesca...to je pa problem!!
Ne imet slabega obcutka,pocakej se mal...odmisl te stvari...Nikol ne pomisli da ne bo slo,al pa da ti tega ne zmores!!
NEVER!!!




Anonimen -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:23:27)

Ma saj res, jaz sem si vedno mislila, če tiste mame, ki so "slabe mame" in jim naprimer ni preveč mar, kaj počnejo njihovi dojenčki, uspejo nahranit otroke, potem ni vrag, da ne bi tudi nam uspelo.




ZARA -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:29:41)

Tocn tko!!




Anonimen -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:31:21)

Ej, ko so lačni, sigurno jedo, ne pa kot mi, ki se bašemo, tud če ni treba. Pa če sam kruh, pa kruh,bo pa naslednji krog sam salama. Ko šljivi!




niki5 -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:34:16)

moj dragi pa je kruh namazan z margerino in nutelo :zmeden:

Svita pa sploh ne razumem, tudi moj mlek ko steklenički ali žlički ven pljuva, kje je tukaj logika :zmeden:
Rada bi da bi mi malo Plantex čaja spil, da ga ne bi napenjalo pa ni šans.. Grimase pa take dela, kot da bi ga hranila z nečim ogabnim.

Sem mislila še 1 mesec počakat, potem pa začet s hrano in glede na to da bo malo večji, bi mogoče palilo da bi mu dala še njemu žličko (sicer se bomo v polivinil oblekli :)- ) in da bi mu pustila da malo raziskuje med tem ko bi ga jaz hranila :zmeden2:
Koliko časa sploh traja da otrok nadomesti mlečni obrok z gosto hrano, jaz sem že vse pozabila :zmeden2:




mamsi -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 12:35:48)

Jest sm jo navajala najprej na hrano, šele potem na sedenje pri mizi. Dala sm ji žličko kar tko mimogrede, ko sem jo imela v naročju in sm prčkarla v kuhinji. Pa je probala. Drug dan dve... Pol sm jo pa dala v stolček, par koščkov na mizo, sej pobrat jih še ni znala najbolj, še manj pa v usta prinest, ampak se je zamotla, tacajt sm ji pa kakšno žlico v usta porinla, pa je blo. Zdej ma kar rada več stvari, na začetku pa nobene. No ja južne (zelenjava in meso) nikakor drugače kot z rokami, za sadje, kašice in jogurt se pa pusti pitat. Naj mu bo prijetno, sploh na začetku, da uživa v tem, pa bo lažje.




lin -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 13:01:56)

Nebi vedla ,ker mi smo začeli z uvajanjem že pri 3,5 mes




Aly -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 15:17:02)

Niki, glede žličke je pri nas enako...bo moralo preteči še nekaj časa, da bo pozabil na te antibiotike.....Sicer me je že pred boleznijo vedno tako zvedavo opazoval, ko seM si nesla hrano v usta (žlici je sledil kot :muca:...:)-:)- )....vendar bomo verjetno še kar počakali....Kako pa bo, pa se sprašujem tako kot ti :zmeden:....sicer prebiram že nekaj časa teorijo, (npr. na forumu dojenje)....a eno je teorija,. drugo praksa :kava::zmeden2:

LP




niki5 -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 16:57:04)

Aly, a ste zdaj zdravi?

ja mislim, da smo s tistim Ospenom dosegli da se jim vse uprlo :ups:

Naš tudi tako opazuje, ko jemo in cmoka in jezička premika, ampak samo da ne gre v njegova usta :)-




Aly -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 21:20:40)

Ja upam, da smo zdaj zdravi, čeprav še je vedno malo čuden ta kakec - dvakrat do trikrat na dan in bolj čisti, kot driska - jemo pa, če verjameš ali ne, v povprečju na pol ure - verjetno želi nadoknaditi prejšnje "dietne" dni :)- .

Lahko noč :angel:




andrejaz -> dodajanje goste hrane pri 6 mesecih (9.3.2005 22:57:11)

Jaz sem začela dodajat gosto hrano kakšen teden pred 6 mesecem. Do zdej je še vse pojedel, kar sem mu dala, ni nič zavrnil. Gosto hrano tako jeva dobre 2 tedna. Poje pa okoli 150 ml goste hrane, potem pa še malo dojit.




Stran: [1]