rr.mm.dd -> RE: Ali vam je pomembno? (2.9.2008 13:03:41)
|
Za kakšne fajn uniforme bi bila tudi jaz - ker bi s tem skušala otrokom pomagat, da niso že na pogled razslojeni - ampak fajne uniforme ala ta iz slike, da se poudari, da so otroci, ki so spoštovanja vredni, ne pa neki osebki stlačeni v poštirkane cunje, ki ne smejo brez ukaza niti vdihnit in izdihnit... Če pa za nazaj pomislim, je bilo meni BLAZNO neprijetno v višjih razredih, če sem s kom imela kaj enakega. Da ne rečem, da se mi je to zgodilo tudi na valeti... pol dogodka pokvarjenega. Takrat smo to tako gledali na to - kaj kdo ponavlja, kdo je papiga ipd. Mislim, da se tudi danes nekateri tako gleajo med seboj: če premožna punčka dobi za darilo ravno tako majčko, kot jo ima revnejša, to majčko razvrednoti in ji ni všeč, če je pa kontra, je pa seveda papiga ponavljalka. Govorim o otrocih, ki so "in" in tistih, ki so "out". Ni nujno denar kriterij. Otroci se že pogrupirajo med seboj. Me pa zanima kako določijo uniforme? Je vsako leto različna? Za vsak razred različna? Lahko ponosiš od drugih? Je določeno, koliko teh cunj moraš kupiti in kje? Je kaj subvencionirano? O tem se mi pa res ne sanja. Za vsako info. se zahvaljujem.
|
|
|
|