|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
12.9.2008 14:29:19   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: Krysia

Joj, tejkaz in naty, a je res tolk hudo s to porodniško? Ker jaz u bistvu kar dost dobim ... no, ni glih, da bi se človk hvalu pa da bi lahko kej velik pršparal od tega, ampak je več kot sem mislila, da bo. In to kljub odtegljajem za SVIZ - packi, ful poberejo, pa še poračuna za nazaj nisem dobila, ker to pač dobiš z avgustovsko plačo, ki je jaz nisem dobila! - mi je potekla pogodba o zaposlitvi in sem zdaj brezposelna ... Mah, sam da je Rok ok, službo bomo pa že dobil enkrat ...

Eh, saj ni tako hudo. Imam takšno porodniško kot jo ima delavec v javnem sektorju.
Glede službe se pa ne sekirat. Naš poklic itak povsod rabijo.

Z Naty sva skoraj oddelali šiht. Bilo je super. Kofe, sprehodek, šoping. Bi bilo treba tole tedensko ponavljat, vendar brez šopinga, drugače bom res lahko rekla da imam nizko porodniško user posted image

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 551
12.9.2008 14:31:08   
tejkaz
Anaya, novorojenček je do 1.meseca, potem je pa dojenček.
Poskusi dojiti sede in bo manj kolcanja. Mi ponoči še kupčkov ne podiramo več. Mi vedno zaspi zraven in ga samo preložim v posteljo pa spi dalje.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 552
12.9.2008 14:55:36   
naty13
Tejka a že spet čvekaš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 553
12.9.2008 15:01:09   
naty13
No pa še dober dan. user posted image

S Tejko sva tolk čvekale, da bo ju3 dež. Za mraz pa ne bova mi2 krive. user posted image  Se pa strinjam, da bo treba šoping mal spuščat ob vozičkanju in kofetu. Bo res porodniške premal. user posted image

Kosilo bo pa kmalu na mizi. user posted image  Bomo vidli, kolk bo Nejc pojedel, ga je ati na tortico peljal. user posted image  Pa pred kosilom lepo prosim.

Zoja Miša vidiš, da ti Kaja Lina bolje spančka. user posted image

osebna izkaznica - velja 5 let

Kaja02 - user posted image user posted image user posted image  za odločitev, da bi meli še enga user posted image  pri hiši. user posted image user posted image user posted image

Pogrešam pa: Miškolinček, Buhtlčk

Vidim, da bi kar nekatere rade čvekale in kofetkale. Bo treba ponovit srečanje iz julija, ampak tokrat 2v2. user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 554
12.9.2008 15:08:53   
bella02
Ko sva dala midva leta 2oo4 delat pasuš za Tjašo, je veljal 2 leti, zdaj pa ne vem.

tejka
in naty, dež pa prinese mraz, tako da se izmotavajta ven user posted image user posted image user posted image

Sem končno spravla slike na računalnik in ko bo čas, kakšno pokažem. Teja se bo namreč vsak čas zbudila.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 555
12.9.2008 15:35:57   
bella02
user posted image
pančamo

user posted image
Tjaša in Teja

user posted image
Razmišljam

user posted image
Prvo kopanje

user posted image
Teja in sestrična Eva

< Sporočilo je popravil bella02 -- 12.9.2008 15:45:10 >

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 556
12.9.2008 16:25:22   
sayuri
Mi smo iz morja user posted image . Smo ujeli še lepe, vroče dni.user posted image  Bilo je lepo, otročki so bili pridni, mene so napadli komarji in imam od kolen dol 22 pik user posted image  Me srbi, kot user posted image .

Filip je nadvse užival, dvojčka sta bila tako, ko doma.user posted image  Morski zrak ni nič kakšnih čudežev s spanjem naredil user posted image . Smo pa imeli zoprno izkušnjo.user posted image  V sredo so nas oropali. Vlomilca sem presenetila med delom. user posted image  Kljub temu je odnesel moj mobitel in digitalni fotoaparat. Moževa denarnica z vsemi okumenti in karticami mu je pa pri begu padla na sosedovi terasi. Joj, kako sem se jaz zoprno počutila user posted image . Policija je sicer vse popisala, pa tud hotel ima vse zavarovano, tko da lahko vsaj kak € pričakujemo user posted image

Malo sem vas preletela. Zdajle ne morem komentirat vsako posebej - bom   samo 2 stvari:
Jokanje - pri dveh user posted image user posted image  pride včasih do joka in to kar hudega. Če sem sama, žal ne morem takoj skočit. Tko da - naša Zara je že nekajkrat morala čakat in pri tem je tulila, da so ji kar solze šle.user posted image  Lovro hvala bogu še ni tko jokal - saj tudi ne sme.user posted image

Plavanje na Difu - sem hodila s Filipom in je blo fajn. Zdaj bi mogoče tudi - izmenjajoče - enkrat z Zaro, drugič z Lovrom. Samo, če bom varstvo (beri: mami) dobila redno.user posted image

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 557
12.9.2008 16:49:43   
tatly
spet imam probleme......bradavice me full pecejo-bolijo pa si mazem z lanolinom se je kaka varjanta?
nasa punca full kolca kaj je to narobe?ji lahko dam cajcka?pa glede podiranja kupckov  ponoci ko jo podojim jo cist prebudim zarad tega,kaj bo full narobe ce jo kar pustim spati?hvala vam

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 558
12.9.2008 16:57:27   
tatly
aja naty klko pa vse skupaj dobis otroskih pa starsevskega za enega otroka?

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 559
12.9.2008 17:00:51   
dojenč
tattly-baje se pomaga ce si bradavice mažes s s svojim mlekom pustiš da se posuši(meni to ni pomagalo,ene pa pravijo da jim)moja pupa ponoci vedno podre kupčka, me je malo strah jo kar tako položit not, ceprav mi vcasih kar med hranjenjem zaspi

opet moram letet, k njej se je zbudla

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 560
12.9.2008 18:06:40   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: tatly

spet imam probleme......bradavice me full pecejo-bolijo pa si mazem z lanolinom se je kaka varjanta?
nasa punca full kolca kaj je to narobe?ji lahko dam cajcka?pa glede podiranja kupckov  ponoci ko jo podojim jo cist prebudim zarad tega,kaj bo full narobe ce jo kar pustim spati?hvala vam

Glede podiranja kupčkov - pusti jo spati, če jo bo motilo, jo pa potem dvigni in jo ne buditi ponoči

kolcanje - je čisto nekaj normalnega, daj ji čajčka nekaj požirkov po flaški ali pa daj kakšni dve žlički, bo hitro nehala kolcat

otroški dodatek - jaz jih dobim za prvega otroka 118eurov, za drugega je pa mislim da kakšnih 20-30eurov več.

starševski dodatek - 188,90eurov - sem študentka

pa pa

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 561
12.9.2008 18:16:09   
naty13
Sayuri dobrodošla nazaj. Samo, da ste se imeli lepo in so otroci uživali. user posted image  user posted image user posted image user posted image  Škoda, da se vam je pripetila ta neprijetna izkušnja. user posted image  Me je kar zrukalo, ko sem brala, da si jih zasačila ravno na delu. user posted image  Še dobro, da ti nista kaj storila.

Bella super tri punce - Tjaša, Teja in Eva. user posted image user posted image  Eva je pa res že velika. Se vidi, da rada papa. user posted image  Prav zadovoljne izgledajo vse tri punčare. user posted image

Tejka imeli sva preveč jezike podmazane, pri nas je že dež. Pa še veter. user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo, pri nas dež, veter. Smo jo tako hitro notri popihali, ko sem videla temen oblak vedno bliže. user posted image  K sreči smo bili doma pred hišo na dvorišču. user posted image

Jošt ima svojo urico, mal se igra user posted image , mal opazuje user posted image , mal pa glasilke trenira. user posted image  HB se gremo čez pol urce kopat, potem pa še flaša in spančkat. user posted image  Ga grem mal pocrkljat, mu pripada 3X na dan. user posted image  Je 3X na dan buden, pa se vsakič mal pocrkljava. user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 562
12.9.2008 18:18:05   
Vilika
hoj hoj!

končno imam zrihtan računalnik in vas bom lahko bolj redno spremljala... user posted image

samo glede solzic bi napisala - se mi zdi čudno da naj dojenčki nebi imeli solzic, naš Vid je imel solzice že v porodnišnici kadar je jokcal, pa nikoli ni jokal dolgo ali pa ful močno user posted image

aja pa še -  a je imela katera z našega foruma carski rez v LJ porodnišnici? Kakšno imate mnenje glede oskrbe in osebja? Jaz sem bila super zadovoljna, ni jih za prehvalit - prijazne, ustrežljive, nežne.. razen ene izjeme, ampak 1 ni nobena..

Joj moram dat Vidku papat,
papa

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 563
12.9.2008 19:11:49   
Neža7
Vilika..... Jaz sem imela CR v Ljubljani in sem tudi zelo, zelo zadovoljna user posted image  ena je bila čudna, ampak ni panike, ko so vsi druge tako prijazne.
Tudi na oddleku za nosečnici so prekrasne razen ena čudna user posted image  tam sem bila 1mes preden sem rodila, da sem jim celo vrečo dobrote dala, ko sem šla končno domov.
Sem iz Velenju in vem, da bom v naslednjo user posted image  tudi tam rodila (kdaj???? ne vem user posted image )

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 564
12.9.2008 19:23:27   
Neža7
kaja02....... Jaz ne dojim user posted image  in sem dobila user posted image  1 mes po porodu. Trajalo je 6 dni in potem okoli 2 tedna kasnej pa sem spet začela krvavet in sem mislila, da mogoče sem malo preveč delala (porivala vožiček gor v hrib) po 5 dni je nehalo. Sem G povedala in je rekla, da je to normalno. Sedaj že 2 dni zamujam, vendar ne vem ali štejem od 1. ali 2. krvavitve.... Bomo videli kaj bo.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 565
12.9.2008 20:22:46   
tejkaz
Dober večer user posted image

Pri nas oba spančkata. Blažen mir user posted image

Mi smo bili ravno na poti ven, ko je začelo padati, smo se obrnili in šli tečnarit noter user posted image

Upam da bo jutro vsaj suho, če že toplo ne bo.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 566
12.9.2008 20:34:29   
naty13
Čerrrrrrrrrrrrr.

Pri nas tudi vse tiho. Je šel user posted image  preverit, če Jošt spančka. user posted image  Je pravkar sporočil, da spančka. No, saj se baby fon ni nič oglašal. user posted image

Tejka a je bil kompletek za Jašo Gregorju všeč, pa nogavičke Evi? Je bila Eva bolj pridna danes? Nejc je bil priden, samo zvečer je mal positnaril, je bil že lačen in zaspan, Jošt je pa takoooo počasiiiiii spet jedel, pa še nergal zravenuser posted image

pa pa

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 567
12.9.2008 20:34:49   
lana777
Avgustovke pozdravjene!

Samo, da se oglasim in zahvalim za čestitke
(hvala Arany, da je objavila novico :) ...

Mi smo danes stari teden dni in uživamo vse radosti (in vse ostalo)
privajanja življenja v troje ... Pa saj nam kar gre ...

Moja predporodna in porodna zgodba je cela ZF, zato
si bom v kratkem vzela čas in jo opisala ... Pa samo, da je mimo :)
in je naš zakladek doma.

Čestitke vsem, ki ste postale mamice (a sem zadnja avgustovka?).
Vsem mirno nočko.

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 568
12.9.2008 20:36:44   
tejkaz
Ja mu je bil všeč. Nogavičke pa tudi. Verjetno bomo šli kmalu spet zapravljati. Žal mi je da nisem kupila tiste pižame za Evo.

Eva je bila danes kar pridna, samo spat ni hotela iti. Je trajalo kar nekaj časa dokler ni prostovoljno odkorakala v sobico.

Jaša se je prej zbudil, se malo pogovarjal, zdaj je pa zaropotalo v plenici. Grem

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 569
12.9.2008 20:58:31   
naty13
Lana777 dobrodošla nazaj. user posted image

Tejka pa čimprej zaspančkajte nazaj. user posted image

Vidim, da se nič ne dogaja. Grem user posted image  družbo delat.

Potem pa počasi proti postelji in sanjam naproti. user posted image

Nočko.

pa pa

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 570
12.9.2008 21:20:23   
matejchi
Nisem še prišla čisto do konca, ampak se je toliko nabralo, da enostavno moram prej komentirat...
Anita, midve greva k dr. Brezniku, tudi tamal hodi k njemu, meni je uredu, pa tudi Novak je menda kul.
Tejkaz ne vem če po pivu pride mleko, ker pijem še en čaj, pa mam občutek da se po meni pretaka elektrika ne pa mleko..
Naša je bila včeraj na morju oblečena v plenice (pa one za široko povijanje) zgoraj pa majčko z dolgimi rokavi. Tako mi je rekla babica, ker je bilo res toplo, jaz se pa nisem kopala, da si ne bi mlekarne prehladila..

Zanima me ali katera že razmišlja o nabavi avto sedeža ... katerega, mi smo pri prvem meli Concorda, saj sem bila zadovoljna, samo zdaj bi še kaj drugega.

Naš mali je blont, tamala je pa temna pa midva sva tut temna, pol je pa tamal  jokal, da bi on tut bil rad črn... pa sem mu rekla, da bo, ko bo zrasel, ker se mu bodo sigurno spremenili lasje, ker je bil njegov oči tut blont ko je bil majhen.. ah ti otroci.

Andrejaboris pa kje hodiš... a te bom mogla v MB porodnišnici poiskat.. hehe. Zmeraj se nasmejim, ko se spomnim, na najin dopust, sploh zato, ker sva se še na RR hecale, da greva skupaj..

..no zdaj grem pa naprej brat..

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 571
12.9.2008 21:36:02   
matejchi
No zdaj sem pa na koncu pa še nekaj stvari sem se spomnila oz. eno pomembno pozabila.....

kdaj lahko skočim na user posted image ... a moram do pregleda počakat al vsaj do prvega neurja al kako.. no neurje bo itak kmalu, sploh ko se v Kamniku dogajajo Noše je ponavadi dež...
Anita a vam sindikat tudi v času porodniške trga?? S kje pa? Zanimivo..
tatly če se ji kolca, jo daj pa na drugo "joško", da se malo odžeja.. pri nam pomaga se mi zdi.
krysia za otroke, stare do treh let velja potni list tri leta, za otroke, stare med tremi in osemnajstimi leti velja pet let, osebna izkaznica pa pet let.

Čakam odgovore na temo user posted image , lahko tudi na ZS, če je kateri nerodno pa še to me zanima, o kakšni zaščiti razmišljate..

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 572
12.9.2008 22:39:05   
bella02
matejchi, če se uredu počutiš, pomoje ni treba čakat na pregled, če je seveda želja prevelika. Je pa pametno, da si pozorna na to, če te karkoli boli in pač odnehaš. Drugače ne more bit po pregledu nič drugače. Pomoje gre tukaj le zato, če so se šivi uredu zacelili. Lahko se motim, sam če bi blo not kaj narobe, bi se verjetno že pokazalo. Tako da veselo na delo user posted image

tejkaz
, jaz si te tako predstavljam čez kak mesec
user posted image

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 573
12.9.2008 22:44:31   
bella02
Tudi me smo vozičkale in prišle domov ravno v trenutku, ko je začelo deževati user posted image . Smo imele srečo. Pa fajn je, ker nič ne grmi, to namreč grozno sovražim. Pa danes je še tako, da vsak dež prinese neurje, tako da me včas kar stiska pri srcu. HB zaenkrat pri nas še ni bilo kaj hujšga.
Zdaj punci spita, jaz pa tudi grem. Nočka user posted image

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 574
12.9.2008 22:47:08   
bella02
user posted image    user posted image

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?