kaj je boljse (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 10:30:28)

da otrocek spi v lupinici ali v lezalniku?se splaca sploh oboje kupovat??:zmeden:
zadnic sem ravno neko oddajo gledala in so rekli, da je super, da otrocek spi v lupinici-baje odgovarja njegovi hrbtenici:bravo:.kaj mislite ve?:zmeden2:

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 10:39:27)

Ne, v lupinici ne sme spat, spat mora na ravnem. V tistem ležalniku še nekako gre, čeprav tudi ni čisto vodoraven. Lupinica pa je samo za v avto, torej avtosedež, ali pa za pozneje, ko je otrok že vsaj kaka dva do tri mesece star, da kaj vidi okoli sebe. Pa ne da notri spi. Mogoče odgovarja tistim otrokom, za hrbtenico, ki imajo kakšno okvaro in je dobro, da so v takem poožaju, vsem pa gotovo ne. Otrok mora spati na ravnem! Matr sem se razjezila.
No, pa saj ti bo takoj jasno, ko boš videla tistega mlega bogega pikeca vsega skrivenčenega v lupinici. Kar v posteljico z boščkom malim.

Mina1 -> kaj je boljse (9.3.2005 10:43:13)

Enako, kot pravi SPLIŠNI, kar poslušaj jo;)

Hrbtenička :duda: mora biti na ravnem, prvi meseci so zelo pomembni. Lupnica je samo za na kratko (šoping, do zdravnika, na sprehod etc).

pa-pa Mina1

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 10:46:38)

aja:ups: no fajn da ste povedale:muca:

špelin@ -> kaj je boljse (9.3.2005 10:47:15)

Kolegičini dvojčici sta vedno spali v lupinici :zmeden: Ne vem, koliko je bilo to dobro, ampak zaenkrat nobena nima težav s hrbtenico... Stari sta skoraj 6 let.

Moja velika pika je spala v pletenem košku, ki sem ga lahko imela kjerkoli, včasih tudi na ležalniku, lupinica je bila pa samo v avtu.

:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 10:48:25)

Saj ene dojenčke tudi v ledeno vodo namakajo, pa je vse v redu z njimi. Ampak jaz svojega vseeno ne bi.

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 10:50:03)

ja sej jaz sem tudi veckrat vidla da bebike spijo v lupinici:zmeden2: zato sem vprasala, sicer pa normalno v posteljici:bravo:9nebesa

dory -> kaj je boljse (9.3.2005 11:00:48)

Bognedaj lupinico...to naj bi bilo le za prevazat,z avtom al pa vozickom...drgac pa ne....lezalnik pa je nam koristil res ful..do sedmega meseca...takoj zato,da ga nisem mela glih na tleh,pol pa,ker je taml najlazje jedel...

babylove -> kaj je boljse (9.3.2005 11:01:20)

V lupinici max. 2-3h/dan; sicer poleg možnih težav s hrbtenico lahko trpijo tudi dihala in mišičje.

Moja kolegica ga je tudi skozi imela v lupinici, pa je pri treh letih čisto ok - ampak jaz pa za mojega vseeno ne pravzamem tega tveganja.

Za ležalnik pravijo, da ga je fajn imet. Jaz ga nimam, pa gre prav fino tudi brez.

dory -> kaj je boljse (9.3.2005 11:01:26)

Aja sicer pa ne vem,zakaj bi cez dan otrok spal v lezalnicku al lupinci:zmeden:...sej boste mel gotov postelco ane:zmeden:

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 11:09:55)

ja to normalno ja, sem misla tak cez dan kdaj zunaj in podobno.drugace pa normalno bo posteljica!:bravo:

viv_ -> kaj je boljse (9.3.2005 14:00:56)

Ja zunaj je pa v vozičku...

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 14:18:03)

mam lupinico z vozickom:ups:

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 14:18:58)

Ja, kako, a samo ogrodje, pa gor lupinico?

Annny -> kaj je boljse (9.3.2005 15:25:05)

Bolje, da spi na ravni podlagi!

Čez dan je pa definitivno bolje ga imeti v ležalniku (da se uravnavat naslon skoraj do ležečega položaja), v lupinici si sploh ne predstavljam:zmeden:

lp

Anonimen -> kaj je boljse (9.3.2005 22:46:29)

oki smoki, hvala za nasvete!:):rozica:

Pika? -> kaj je boljse (10.3.2005 22:33:15)

No pediatrinja in sestra v razvojni ambulanti v ZD Šiška pa sta me sparševali kje sem slišala da lupinica ni v redu. Spomnila sem se edino navodil od lupinice. Oni dve svetujeta da dojenček spi na ravnem samo ponoči, čez dan pa v lupinici, ki pa mora biti podložena s pleničkami, tudi na sprehode z vozičkom bi bilo najbolje hodit kar z lupinico pa čimveč po makadamu. Sem bila čisto zmedena, saj sem v dobri veri kupila globoko košaro za voziček, kolesa sem minimalno napumpala da je čimmanj treslo, za čez dan pa sem jo dajala spat v košek s trdo vzmetnico iz Avstrije, ki sem ga imela čez dan večinoma v kuhinji. Vsak mora delat malo po svojem občutku, ker se mi zdi da strokovnjaki itak vsake par let nekaj drugega trobijo, ampak je pa fino vedet kaj trobijo, da mogoče ne pretiravaš v kakšni stvari ali pa da se ne sekiraš da kaj sploh ni dobro, v resnici pa ravno to stvar trenutno svetujejo.

Stran: [1]