Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 9:56:45
|
|
|
|
klarisa
|
Neki našla, če ktero zanima: V postopku IVF ima aspirin pomembno vlogo ,saj raziskave kažejo, da nizki odmerki te snovi povečajo odziv jajčnikov na gonadotropine, poveča se prekrvitev maternice in jajčnikov, poveča stopnjo vgnezditve in stopnjo nosečosti in to menda celo do 50% nad povprečje brez aspirina. Dokler nimate znakov povečane nagnjenosti k krvavitvam lahko aspirin uorabljate relativno varno, če bi iz kakršnekoli rane, iz črevesja ali iz dlesni pričeli krvaveti takoj prenehajte z jemanjem aspirina in o tem obvestite svojega zdravnika. Iz zapisov v člankih izhaja, da bi naj aspirin izbljšal tudi odziv jajčnikov na gonadotropine, iz česar izhaja logičen zaključek, da bi ga bilo vredno jemati že od začetka postopka dalje. Seveda pa je to tudi dvorezen meč, saj aspirin nekoliko zmanjša sposobnost strjevanja krvi in ob punkciji zato lahko pride do večje krvavitve kot sicer. pa pa :sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 9:57:14
|
|
|
|
klarisa
|
Bilo je mišljeno Aspirin in sicer otroški-100 mg...
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:00:32
|
|
|
|
baguSka
|
Men so ga že tko odsvetval glih zarad tega ker ni dobr za kri..:zmeden:
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:02:24
|
|
|
|
anadejka
|
To sem že slišala ja.Ampak sej zato pa pijem jaz smrdljičko,ki prav tako prekrvavi maternico in omogoča uspešnejše vgnezdenje jajčeca v maternico.Da to rs deluje pa občutim pri vsaki M,ki je odkar pijem ta čaj veliko bolj močnejša in boleča.
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:03:59
|
|
|
|
baguSka
|
Točno tko. Men je nazadne clo pršla prej kot običajno!;)
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:04:15
|
|
|
|
bambi
|
Ja, Klarisa je res, kajti ko sem jaz bila na preiskavah zaradi smrti moje punčke, zaradi suma antifosfolipidnega sindroma, kar pomeni, da se strjuje kri in maternica ni vredu prekrvavljena, so mi rekli, da bi v primeru odkritega sindroma morala jemati otroški aspirin, torej ta 100 mg. In tudi ljudje, ki se jim strjuje kri nasploh, morajo jemati aspirin..... Klarisa kdaj pa greš v postopek?? LP Bambi:nosecka:
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:16:26
|
|
|
|
klarisa
|
Tisto skopirano je bil odgovor enega super ginekologa. Bambi, jst z ta dolgim postopkom štartam v pondeljk..Kako si ti srečka nosečka?:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:46:45
|
|
|
|
Marina_
|
Najprej lep pozdrav!Brala sem ta forum in zasledila da ANDREJKA 76 pije krvomočnico. Napisala je da ima močnejše:hudicek::zmeden:kaj pa to pomeni da sem jo jaz začela pit in nisem imela močne-pa bolelo me tudi nič ni:zmeden::zmeden::zmeden:Pa veliki kosi so odpadali.Ali je to tudi normalno? lp Frizerus:)-
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:47:33
|
|
|
|
Marina_
|
aja no prej sem imela vedno ful močne in boleče:hudicek: lp Frizerus :)-
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:50:30
|
|
|
|
baguSka
|
Potem ti verjetn ne rabš krvomočnice :zmeden: Ta nej bi namreč pripomogla k boljši prekrvavitvi in k bolj urejenemu ciklusu. Lohk pa čist preventivno.:zmeden:
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 10:51:22
|
|
|
|
baguSka
|
Mogoče pa ti pomaga k temu da te mn boli??? Mene je prej vedno bolel, zdej pa me ni..:zmeden:
|
|
|
|
APPIRIN IN USPEŠNOST UMETNE OPLODITVE 9.3.2005 12:49:35
|
|
|
|
Gea1
|
Klarisa držimo pesti, da ti končno rata. Ne se preveč sekirat in obremenjevat. Misli pozitivno in sigurno bo. Me smo v mislih s tabo! :sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?