Napenjanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Uti -> Napenjanje (9.3.2005 9:13:11)

Živjo punce!

Eno vprašanje imam: moj otrok bo konec tedna star pet mesec; zadnji teden se stalno napenja. To zgleda tako, da se čisto stegne, dvigne ritko od podlage, v glavnem čist napne, včasih je kar rdeč v obraz. Kaka normalno. Najprej sem mislila, da je od tega, ker bi bil zaprt (začela sem uvajati riževo kašico zvečer in od takrat kaka le še enkrat, včasih dvakrat na dan), vendar tudi ko se pokaka spet začne.
A kera slučajno ve, kaj bi to lahko bilo? A je še katera imela podobne težave? Mislim, da ga v trebuščku nič ne boli, vsaj ko ga pretipam, nič ne pojamra.

No, če katera mogoče kaj ve, naj mi prosim odgovori.

Pa lep pozdrav!

malika -> Napenjanje (9.3.2005 9:46:23)

A joče tudi zraven? Mogoče pa se samo preteguje :zmeden2:

Anonimen -> Napenjanje (9.3.2005 9:46:29)

Mogoče povečan mišični tonus:zmeden2: Se sicer normalno razvija, al hodta na fiziterapije?

Anonimen -> Napenjanje (9.3.2005 10:05:36)

Mogoče se je pa samo pač tega naučil in sedaj vadi, pa se mu fino zdi.

Uti -> Napenjanje (9.3.2005 10:15:35)

Ne nič ne joka, pa tudi pretegovanje ni to. Ne vem pa, če glih "uživa" pri tem. Bom še pediatrinjo poklicala, če se ji kaj sanja.

Hvala!

Anonimen -> Napenjanje (9.3.2005 10:53:41)

Ja, mogoče bo res še najbolje, škoditi ne more. Sem mislila, če se samo kar tako napenja, kot naprimer eni dojenčki menda renčijo. Ker so ljubko hecni.

Jančika_ -> Napenjanje (9.3.2005 11:12:44)

Naš se je tudi nekaj časa tako napravljal - pri njem je bilo res zato, ker je pač pogruntal, da to zna. Ko se je natelovadil (recimo 2 tedna), je nehal. In našel neko novo foro - dvigovati obe roki nad glavo, kar tako, za hec. Zdaj se je tudi tega naveličal in najraje vrešči. Jutri bo pa spet kaj novega:).

BARBARA R. -> Napenjanje (9.3.2005 12:39:21)

Se strinjam z albino. Gotovo je povečan mišični tonus. Tudi mi imamo takšne težave.Kar do pedijatrinje stopi.

:muca:

Stran: [1]