Koliko spijejo enoletniki? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Maš -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 9:12:06)

Živjo!
Zanima me, koliko tekočine spijejo približno eno leto stari otroci. Naša enajstmesečnica že od začetka ni hotela skoraj nič piti (niti jesti, razen seveda dojenja), zdaj pa počasi pije vse več, čeprav še vedno največ 1-2dcl na dan, največkrat pa še to ne. Ali je to zelo ali samo malo premalo?
Lp in hvala!

Anonimen -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 9:15:46)

Saj tekočino dobi tudi s hrano:juha, jogurti, sadje...tako da po moje ni panike. Jaz nisem nikoli gledala na to, koliko spije oz. poje, važno, da lula in kaka normalno. To naj ti bo merilo.

Teni_ -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 9:16:59)

Naša tudi ni hotela kaj dosti pit, včasih še 2 dcl ne, odkar pa sama drži flaško pa se non-stop naliva. Mogoče bo pri tvoji enako.

Lp,
Mojca:nosecka:

india -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 9:20:44)

Vsi mojiotroci so vedno spili ogromno, tako, da ti ne znam realno odgovorit, a če iam v jedilniku dovolj tekočine v hrani ( juhe, zelenjava, sadje, mlešni izdelki,...), potem ni bojazni. Morda pa ji nastaviš na dosegljivo mesto lonček ali flaško z vodo, ponavadi jim to za kak požirek ustreza, pa bo sama vzela, ko bo hotela. A verjetno ni panike, če je drugače zdrava.
:miska:

Maš -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 9:23:35)

Saj me ne skrbi, samo zanima me, koliko pod povprečjem smo ;).
Pa še nekaj - kdaj so se vaši otročki naučili piti iz skodelice? Glede na to, da zobozdravniki pravijo, da naj bi jih navajali že pri 6 mesecih...

dory -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 9:29:00)

Nas skoraj 11 mesecnik popije kar velik...cez dan pol litra caja in cez noc se 1x tolk kakava :)

Anonimen -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 9:39:20)

Iz sklodelice že zelo kmalu, tam pri enih 8 mescih. Je prešaltal iz joške direkt na šalco, nismo mel nobenih flaš.

TaRe* -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 10:02:26)

Ravno včeraj sem brala en dobr članek v Oni o prehrani naših malčkov.Res za enoletnike ni podatka,piše pa .da naj bi 2-3 letni otrok na dan popil 700ml pijače.
Zelo dober članek...če ima katera ono,se ga splača prebrat..naslov pa je..PREHRANA V PRVIH MESECIH ŽIVLJENJA ODLOČILNO VPLIVA NA ZDRAVJE IN POČUTJE V ODRASLI DOBI.:muca:

Mojca20 -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 10:37:42)

Naš je star 11 mesecev, sicer se še dojiva, ostale tekočine pa spije zelo malo.

mehurčica -> Koliko spijejo enoletniki? (9.3.2005 10:39:22)

David do 9mes praktično nič ni pil razen mojega mleka in kako juhico. Potempa postopoma vedno več. Sedaj(skoraj 14m) en mesec, mogoče dva, spije najmanj 500ml na dan. Največ pa je enkrat spil 1200ml. No, pa tudi juhico poje zraven te tekočine.

DOkler sem mu jaz držala flaško(do 1 leta)ni toliko spil. Sedaj pa vsakič ko vidi flaško, hoče pit.:zmeden2:

Stran: [1]